DDN och Parabricks meddelar den inbyggda teknologilösningen som accelererar genomanalys

Ddn-lagring (DDN®) och Parabricks meddelade i dag tillgängligheten av enintegrerad teknologilösning som ger massiv acceleration för analys av människagenom. Kapaciteten för supercomputing för genombrottplattformsammanslutningar GPU med DDNS plattformar för data för parallell pråliga för snabbast tid till resultat, och möjliggör aldrig tidigare skådade kapaciteter för pipelines för kick-genomgång genomicsanalys. Den gemensamma lösningen ser till full saturation av GPUs för maximum effektivitet och ger också analyskapaciteter som föregående krävda tusentals CPUer som ska kopplas in. Denna lösning för närvarande ställas ut tillsammans med en understödja vit som är pappers- på showen för världen Bio-IT i Boston.

Time till resultat är kritisk för genomordnande i viss följd centrerar, som kräver innovativa gräns-driftiga teknologilösningar. Kickproduktionmiljöer med många sequencers behöver lösningar för kickgenomgångsanalys som kan uppehället stega med forändringarna i forskning. Den nya GPU- och lagringslösningen kan analysera 1.500 genom i veckan som accelererar precisionmedicinworkflows vid 100x. Denna kapacitet är viktig för centrerar driftigt användningen av genomordnande i viss följd i kliniska applikationer, var kapaciteten att uppnå snabbare resultat är ofta en liv- eller dödimperativ.

Kombinationen applikationen för tegelstenar av DDNS för kick-kapacitet parallell för prålig för plattformar och Parabrickss för data DNA levererar en enad genomicsanalysinfrastruktur, som ger kapaciteten, enkelhet, och böjlighet för avslutar - användare. Till exempel kan denna lösning ta en bransch den standarda pipelinen, lik GATK4, och hjärnskrynklareruntime från mer än 30 timmar besegrar till bara noterar. Dessutom ger denscalable arkitekturen av lösningen seamless utvidgning av genomgång, kapacitet och kapaciteter, som workflows evolve. Lösningen integreras stramt, och optimerat för att ge fasta och deterministiska resultat från avancerade Parabricks'ens algoritmer och att se till den högsta fullständigheten för genomicspipelines.

”När kunder utplacerar vår kraftiga analyticslösning överst av DDN-lagringsplattformar som de ska är kompetent att ge maximum värderar av deras systeminvestering med enat, scalable system,” sade Mehrzad Samadi, vd:n, Parabricks.

”Har DDN omfattande att erfara i understödjes kritiska workflows i vetenskaperna om olika organismers beskaffenhet, och vi är lyckliga att vara kompetent att komma med ännu en innovativ lösning, som skjuter kapacitetsgränser för kunder,” sade James Coomer, vicepresidentet av produkter, DDN. ”Möjliggör vårt partnerskap med Parabricks användare för att utföra lek-ändrande forskning med vårt värld-klassificerar lösningar och fogar ihop förpliktelse till innovation.”,

Källa: https://www.ddn.com/press-releases/ddn-parabricks-groundbreaking-solution-gpu-acceleration-genome-analysis/