Avkänna bröstcancer med deninvasive ”sjukdomen som avskärmer pillen”,

För kvinnor är mammograms en ibland obekväm, men nödvändig årlig ritual. Men detta tillvägagångssätt ger inte alltid exakta resultat, och det blottakvinnor till röntgar. I en studie som verkar som om i ACS, föra journal över molekylära Pharmaceutics, forskare anmäler de har framkallat eninvasive ”sjukdom som avskärmer pillen” som kan göra upp cancerous tumors ljusa, när det är utsatt till near-infrarött lätt i möss, utan att använda utstrålning.

Bröstcancer är understödja - mest allmänningcancer i kvinnor, enligt amerikancancersamhället. Mammograms är röntgar av bröstsilkespappret som kan ge information om en lumps läge och storleksanpassa, men de kan inte skilja mellan cancerous och godartada tillväxtar. Som ett resultat upp till genomgår ett i tre sunda kvinnor onödiga bröstcancerbehandlingar och tillvägagångssätt, enligt en ny studie av forskare i Danmark. Mammograms kräver också låg nivå av utstrålning. Stunder riskerar av skada från denna exponering är minsta upprepade X-rays kan potentiellt orsaka vård- utfärdar. Fluorescerande sonder kan avkänna brösttumors, men de måste ges intravenously. Så Greg M. Thurber och kollegauppsättning ut som framkallar en exaktare säkrare teknik som var också non-invasive.

Forskarna kombinerade två typer av molekylar in i en singelpill: en uppsätta som mål molekyl som är den röror till proteiner på ytbehandla av bröstcancerceller; och en färg, som hade negativt - laddade sulfategrupper fäste till den. Sulfategrupper förhöjer solubilityen av near-infraröda fluorescerande färger som är ökande sannolikheten av att avkänna tumoren. Att testa i möss visade att med denna utformning, ett betydligt proportionerar av det avbilda medlet absorberades in i bloodstreamen. Det som också är destinerat specifikt till cancerceller med bakgrund, stojar lite. Forskarenågot att säga, som pillen kunde leda till ett exakt, kassaskåpet och noninvasive långt att avkänna bröstcancer och den kunde ändras i framtiden för att avkänna andra sjukdomar.

Källa: https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2018/acs-presspac-may-16-2018/diagnosing-breast-cancer-with-an-imaging-pill.html

Advertisement