Studieshows anknyter mellan bättre bantar kvalitets- och större hjärnvolym

Folket, som äter rich för en banta i grönsaker, frukt som är tokig, och fisken kan ha större hjärnor, enligt en studie som publiceras i maj 16, 2018, utfärdar direktanslutet av Neurology®, läkarundersökningen förar journal över av amerikanakademin av Neurology.

”Har folket med mer stor hjärnvolym visats i andra studier att ha bättre kognitiva kapaciteter, så insatser som hjälper att förbättra bantar kvalitets- kan vara en bra strategi som underhåller tänkande expertis i äldre vuxen människa,”, sade studieförfattare Meike W. Vernooij, MD, PhD, av Erasmus-universitetarmedicinskt center i Rotterdam, Nederländerna. ”Är mer forskning nödvändig att bekräfta dessa resultat, och att undersöka banorna, som banta till och med, kan påverka hjärnan.”,

Det inklusive 4.213 folket för studie i Nederländerna med en genomsnittsålder av 66 vem inte hade demens.

Deltagare avslutade ett frågeformulär som frågar, hur mycket dem åt av nästan 400 objekt över den förgångna månaden. Forskare såg bantar kvalitets- baserat på de holländska dietary anvisningarna, genom att undersöka intag av matar i efter grupperna: grönsaker, frukt, hela kornprodukter, legumes, tokigt, mejeri, fisken, tea, omättade fett och oljor av sammanlagd röd och bearbetad meat för fett, sugary drycker, alkohol och saltar. Forskare rangordnade det kvalitets- av bantar för varje person med en ställning av nolla till 14. Det bäst bantar bestått av grönsaker, frukt, tokiga hela korn, mejeri och fisken, men ett inskränkt intag av sugary drinkar. Den genomsnittliga ställningen av deltagare var sju.

Alla deltagare hade hjärnbildläsningar med magnetisk resonans som avbildar för att bestämma hjärnvolym, numrera av organskador för hjärnvitmaterien, och den små hjärnan blöder. Deltagarna hade i genomsnitt uppgå till sammanlagd hjärnvolym av 932 milliliters.

Information samlades också på annan dela upp i faktorer som kunde påverka hjärnvolymer, liksom kickblodtryck, att röka och läkarundersökningaktivitet.

Forskare grundar, når de har justerat för ålder, könsbestämmer, utbildning som röker, och läkarundersökningaktivitet, som ett högre bantar ställningen, anknöts till större sammanlagd hjärnvolym, när du tog in i kontohuvudet, storleksanpassar skillnader. De, som konsumerade ett bättre, bantar hade ett genomsnitt av två milliliters mer sammanlagd hjärnvolym än de som inte gjorde. Att att jämföra och att ha en hjärnvolym, som är 3,6 milliliters mindre, är likvärdigt till ett år av att åldras.

Diet anknöts inte till organskador för hjärnvitmaterien, eller den små hjärnan blöder.

För jämförelsen bantar forskare som också bedömas, baserat på det medelhavs- bantar, som är också rik i grönsaker, fisk och tokigt, och grundar hjärnvolymresultat var liknande till de som klibbade nära till holländska dietary anvisningar.

Vernooij sade att anknyta mellan den bättre overallen bantar kvalitets- och större sammanlagd hjärnvolym var inte drivande vid en specifik matgrupp, utan snarlik flera matgrupper.

”Finns det många komplexa växelverkan, som kan uppstå över olika matdelar och nutrients och enligt vår forskning, folk som åt en kombination av mer sund matar hade större volymer för hjärnsilkespapper,”, sade Vernooij.

Hon noterade att, därför att studien var ett kort i tid, det inte bevisar att ett bättre bantar resultat i en större hjärnvolym; det visar endast en anslutning.

Begränsningar av studien inkluderar som bantar själv-anmäldes och relied på någon kapacitet att minnas vad de åt över en månad, och studien förades i en holländsk befolkning, och därför kan andra befolkningar inte ha liknande resultat.

Källa: https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1650

Advertisement