Begränsande global värme kunde förminska miljoner av denguefall varje år

Begränsande global värme till 1.5°C kunde undvika omkring 3,3 miljon fall av denguefeber per år i Latinamerika och det karibiska ensamt - enligt ny forskning från universitetar av East Anglia (UEA).

En ny rapport som i dag publiceras i förfarandena av medborgareakademin av vetenskaper (PNAS) avslöjer att när du begränsar värme till målet av överenskommelsen för UN Paris skulle också stoppdengue som fördelar till områden var förekomsten är för närvarande låg.

En trajectory för global värme av 3.7°C kunde leda till en förhöjning av upp till 7,5 miljon extra fall per år vid en mitt av detta århundrade.

Denguefeber är en tropisk sjukdom som orsakas av en virus som är spridd vid myggor, med inklusive feber för tecken, huvudvärken, muskel, och gemensamt smärta. Det är endemicen till över 100 länder och smittar omkring 390 miljon folk över hela världen varje år, med beräknade 54 miljon fall i Latinamerika och det karibiskt.

Därför att myggorna, som bär och överför viruset, blomstrar i varmt och humid villkorar, finnas det mer gemensam i områden med dessa väder villkorar. Det finns inte något specifikt behandling eller vaccin för dengue, och i sällsynta fall kan den vara dödlig.

Bly- forskareDr Felipe Colón-González, från UEA skolar av miljö- vetenskaper, och Tyndallen centrerar för klimatförändringforskning, sade: ”Växer det bekymmer om det potentiellt får effekt av klimatförändring på den vård- människan. Stunder känns igen det att begränsa värme till skulle 1.5°C ha gynnar för den vård- människan, storleken av dessa gynnar återstår mestadels unquantified.

”Är denna den första studien att visa att förminskningar, i värme från 2°C till 1.5°C kunde ha viktigt vård- gynnar.”,

Syftena för Paris klimatöverenskommelse att rymma global-medlet temperaturbrunnen nedanför 2°C och att förfölja försök att begränsa den till 1.5°C ovanför preindustrial jämnar.

Det utstuderade kliniskt och laboratoriumet för lag bekräftade denguerapporter i Latinamerika, och den använda datoren modellerar för att förutsäga att får effekt av värme under olika klimatscenarion.

De grundar att när du begränsar global värme till 2°C kunde förminska denguefall vid upp till 2,8 miljon fall per år vid avsluta av århundradet som jämfördes till ett scenario i som de globala temperaturlöneförhöjningarna vid 3.7°C.

Begränsande värme vidare till 1.5°C producerar ett extra tappar i fall av upp till till hälften - a - miljon per år.

Sydliga Mexico, den karibiska nordliga Ecuador, Colombia, Venezuela och kust- Brasilien ska är mest upprörd vid förhöjningar i denguefall.

Brasilien skulle gynnar mest från begränsande värme till 1.5°C med upp till till hälften - a - miljon fall som undveks per år av 2050sen, och 1,4 miljon undvikna fall per år av 2100.

Laget grundar också att begränsa global värme som också skulle begränsa utvidgningen av sjukdomen in mot områden var förekomsten är för närvarande låg liksom Paraguay och nordliga Argentina.

Co-författare Dr Iain Lake, också från UEA som tillfogas: ”Får effekt överenskommelse och att kvantifiera av värme på den vård- människan är avgörande för allmän hälsaberedskap och svar.

”Har värme redan nett 1°C ovanför pre-industriellt jämnar, och strömtrajectoryen, om länder möter deras landskamplöften att förminska CO2, är runt om 3°C - så klart ett lott som mer behöver att göras för att förminska CO2, och snabbt, om vi ska undvika dessa, får effekt.”,

Källa: http://www.uea.ac.uk/

Advertisement