Studie: Lungcancer riskerar tappar markant inom fem år av att röka cessation

Därför att precis du stoppade att röka år sedan inte betyder att du är ut ur träna, när den kommer till framkallande lungcancer. Det är ”bjöd” nyheterna. Den bra nyheterna är din riskerar av lungcancer tappar väsentligen inom fem år av avslutning.

Dessa är det huvudsakliga rönet av en ny analys av studien för landmarkFramingham hjärta av forskare på publicerad maj 16 för den Vanderbilt universitetar medicinskt center vid föra journal över av medborgarecancerinstitutet.

”Om du röker, nu är en stor tid att avsluta,”, sade att den första författare Hilary Tindle, MD, MPH, det William Anderson Spickard jr.et, MD-professor av medicinen på den Vanderbilt universitetar skolar av medicin och direktören av Vanderbilten centrerar för tobak, böjelse och livsstil.

”Tappar faktumet, som lungcancer riskerar, förhållandevis snabbt, når det har avslutat att röka som jämförs till att fortsätta att röka, ger ny motivation,”, sade hon.

Tindle och hon kollegor undersökte de vård- rekorden av invånare av Framingham, Massachusetts, som har följts för årtionden av den Framingham hjärtastudien.

Studien, som stöttas av medborgarehjärtan, lungen och blodinstitutet som hjälps att upprätta, kickblodtryck och kicken - cholesterol som nyckel- riskerar dela upp i faktorer för kardiovaskulär sjukdom. Men den spårade också cancerresultat.

Strömstudien såg 8.907 deltagare som hade följts för 25 till 34 år. Under denna period diagnostiserades 284 lungcancer, nästan 93 procent av som uppstod bland skurkrollrökare, de som hade rökt åtminstone en packe av cigaretter om dagen för 21 år eller mer.

Fem år, når det har avslutat, tappade riskera av framkallande lungcancer i tidigare skurkrollrökare vid 39 procent som jämfördes till strömrökare och fortsattes till nedgången, som tid gick på. Yet även 25 år, når den har avslutat, riskerar deras lungcancer återstående över threefold som jämförs higher till folk som hade aldrig rökt.

Den Framingham studien är unik, därför att den frågade folk om deras röka varje två till fyra år, och kunde redogöra för förhöjningar eller minskningar, i att röka med tiden.

Uteslutar federala anvisningar för strömmen, som ge någon mandat att göra någonting försäkringtäckning av lungcancer som avskärmer för ström- och gamlarökare, de som inte har rökt för 15 år eller mer. Yet fyra av 10 cancer i skurkrollrökare i strömstudien uppstod mer än, 15 år efter de avslutade.

Den mer ytterligare studien garanteras att bestämma fördjupning huruvida av snittet-av pekar för ge någon mandat att göra någonting skulle avskärma är kosta-effektiva och räddningliv, de avslutningsforskarna.

”Fördriva betydelsen av att röka cessation kan inte overstateds, tidigare skurkrollrökare behöver att realisera att riskera av lungcancer återstår högstämd för årtionden, efter de har rökt deras sist cigarett och att understryka betydelsen av lungcancer som avskärmer,”, sade den höga författare Matthew Freiberg, MD, MSc, professor av medicinen.

Källa: https://news.vanderbilt.edu/2018/05/29/new-research-finds-lung-cancer-risk-drops-substantially-within-five-years-of-quitting/

Advertisement