Forskning finner keyholekirurgi för att vara effektivare, än sjukgymnastik för ljumske smärtar

Som den FIFA världscupen att närma sig, har forskare funnit, att keyholekirurgi kunde hjälpa att få sårada footballers tillbaka på den snabbare graden än, sjukgymnastik-ledde behandlingar.

Laget ledde vid universitetar av Warwick har analyserat två behandlingar för det femoroacetabular syndromet för impingement (FAI) som ser till ett problem med höften klumpa ihop sig och den gemensamma håligheten.

I något folk är klumpa ihop sig mer format ägg än rundan som kan orsaka det för att gnida ojämnt mot håligheten. Detta orsakar skada till det delikat brosket som fodrar håligheten och är speciellt debilitating för aktivfolk; deras smärta får värre orsaka förlust av rörelse, som skadan ackumulerar.

Antagligen orsakar de mest gemensam av ljumske smärtar i footballers och ofta diagnostiseras felaktigt, som den kroniska ljumsket anstränger, det är mest allmänning i unga vuxen människa och folk som gör sportar.

Nu har ett lag från universitetarna av Warwick, Bristol och Keele förat världens första randomized försök till det första försök för att markera gynna av höftarthroscopyen, en ny behandling för FAI-syndrom. Höftarthroscopyen, ett keyholekirurgitillvägagångssätt, kan vara van vid reparerar skadan till höften och reshape klumpa ihop sig för att göra den att runda igen.

Forskarna var ledde vid den Damian gripen, professor av trauman och ortopedisk kirurgi på universitetar av Warwick och en kirurg på universitetarsjukhus Coventry och Warwickshire NHS förtroende. Professorgripen sade: ”Bet A något liknande som en kvadrera fixerar i en runda spela golfboll i hål, det formade ägget klumpa ihop sig rubs ojämnt mot håligheten. Vi vet inte fullständigt därför några höfter ägg-formas ganska än rundar, men det är klart att det kan leda till problem.

”Är FAI ett smärtsamt villkorar, och den ansar för att påverka ungt aktivfolk - från yrkesmässiga footballers till någon som deltar i en aktivhobby. Den kan tvinga dem för att ge upp sporten och hobbyer, till fysiskt ansträngning på arbete och även för att avgå från jobb som kräver ett viktigt belopp av läkarundersökningaktivitet.”,

Lagets kliniska försök rymdes över fem år och involverat samarbetet av 23 sjukhus i UKEN. Mellan Juli 2012 och Juli 2016 rekryterade de 348 deltagare; de tilldelade på måfå 171 deltagare för att motta höftarthroscopy, och 177 tilldelades på måfå för att motta personifierad höftsjukgymnastik programmerar.

De jämförde effektiviteten av den nya behandlingen till sjukgymnastik-ledde programmerar och grundar att tålmodig som förbättrades med båda behandlingar men var markant bättre ett mer sistnämnd år efter höftarthroscopy. Deras pappers- nya forskning, bäst konservativ omsorg för höftarthroscopy kontra för behandlingen av det femoroacetabular impingementsyndromet (UK danar): multicentren randomized kontrollerat försök publiceras i lanceten.

Höftarthroscopyen är en ny behandling som används av NHSEN, och den var för denna resonerar att medborgareinstitutet av Heathforskning bemyndigade och betalade forskningen.

Tillfogad professorgrip: ”Nu gillar höftkirurgar jag själv som specialiserar, i att se, efter det unga aktivfolket har varit roterande vår uppmärksamhet till att identifiera folket som är mest rimlig att gynna från höftarthroscopy.

”Önskar vi att fungera ut hur man hjälper dessa folk att återställa i den kortaste möjlighettiden som får dem baksida för att fungera, smärtar vardagsliv without, och deras sport.”,

Källa: https://warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/new_surgery_for

Advertisement