Tonsillborttagning som ett barn kunde betyda att bröstkorginfektioner riskerar som vuxen människa

En stor studie har funnit att borttagning av tonsillarna som ett barn kan betyda att individen är mer känslig till bröstkorginfektioner som en vuxen människa. Studien visades i det senast utfärdar av huvudet för föra journal överJAMA-Otolaryngology och hånglar kirurgi.

Öppna munvisningtonsillar. Avbilda krediterar: Elena11/Shutterstock
Öppna munvisningtonsillen. Avbilda krediterar: Elena11/Shutterstock

För denna studie såg laget av forskare från universitetar av Melbourne 1,2 miljon barn från Danmark, under åldern av nio. Funnen att riskera av att få övrerespiratoriska områdesinfektioner tredubblade, när tonsillarna och polyper togs bort. Denna studie som betonas på betydelsen av långsiktigt, riskerar av barndomkirurgier. Barnen följdes upp mellan 1979 och 1999. En slutsumma av 60.400 tonsillektomier eller adenoidectomies eller kombinerade kirurgier utfördes under denna period.

Barnen, som deltog i studien, följdes upp, tills åldern av 30 som bestämmer deras långsiktiga vård-, riskerar. Enligt bly- forskareDr Sean Byars från universitetar av Melbourne, tonsillarna och polyper leka en viktig roll i det immunt fungerar utveckling av barnet. Det har finnas lite forskning, tills nu på det långsiktigt verkställer av borttagning av dessa organ i en person som ett barn. Tonsillarna och polyper förhindrar tillträdeet av bakterier, och virus till halsen och lungsna, genom att slåss dem, på utfärda utegångsförbud för av, så att tala, förklara forskare. De tas vanligt bort, när de förstoras, och de blockerar andningen. I barn med förstorad tonsillar och polyper finns det svårigheten i andning, recurrent bröstkorg, och respiratoriska områdesinfektioner, halsfluss såväl som den recurrent en mitt gå i ax infektioner.

Laget noterade, att stundborttagning av tonsillarna tredubblade riskera av att få övrerespiratoriska områdesinfektioner liksom rhinitis, bronkit Etc. som en vuxen människa, borttagning av polyper dubblerade riskera av barnen för att få kronisk obstructive pulmonary oordning (COPD) som vuxen människa. Riskera av astma och lunginflammationar lyfttes också by omkring 50 procent efter dessa kirurgier, dem noterade. Författarna påstår att dessa resultat, ”föreslå att tidig sortlivborttagningen [av tonsillar och polyper] kan litet men markant perturb bearbetar viktigt för vård- sistnämnd-liv.”, Borttagning av dessa organ i barndom anknöts också för att flå, och att syna hälsoproblem anknöt speciellt till allergier, dem tillfogade.

Omkring 48.000 tonsillektomier och adenoidectomies utförs i Australien och numrerar är liknande i mest andra länder. Forskarna påstår att förekomsten av tonsillektomier och adenoidectomies som är onödig, ha väck att besegra över det förgångna årtiondet. Nuförtiden indikeras de, som utförs, vanligt i barnet. Författarna föreslår att alternativ till kirurgi bör vara ansedda i varje fall på grund av livtiden riskerar att borttagning av dessa organ på burk jordbruksprodukter. ”Var Risks viktig för många sjukdomar, och stort för något,” skriver de. Andra experter i sparad har sagt att mer studier på denna är nödvändiga att komma till en definitiv avslutning. Denna är en viktig studie som de påstår, men definitiva studier i skulle framtid är nödvändiga, för barn är kloka att inte genomgå tonsillektomier och adenoidectomies, då de behövde en.

Källa: https://jamanetwork.com/journals/jamaotolaryngology/fullarticle/2683621

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement