Forskare finner roll av schizofrenigenen i hjärnutveckling

Ett USC-forskninglag identifierade 150 proteiner som påverkar cellaktivitet, och hjärnutveckling, som bidrar till mentala oordningar, inklusive schizofreni som är bipolär villkorar och fördjupningen.

Det är den första tiden som dessa molekylar, som är tillhörande med avbryta-i-schizofrenin 1 protein som (DISC1) anknytas till mentala oordningar, har identifierats. Forskarna framkallade nytt bearbetar att gälla stemceller för att bestämma kemiska reaktioner som proteinerna använder till påverkancellen fungerar och nervtillväxt i folk.

”Denna flyttningvetenskap närmare tillfällen för behandling för allvarlig mentalsjukdom,”, sade Marcelo P. Coba, studieförfattare och professor av psykiatri på Zilkhaen Neurogenetic som institutet på Kecken skolar av medicin av USC.

Rönet visas i biologisk psykiatri.

Schizofreniaffekter mindre än 1 procent av U.S.-befolkningen, men har ett outsized att få effekt på handikapp, självmord och för tidiga dödar.

Genen DISC1 anknöts till schizofreni nästan 20 år sedan. Den kontrollerar hur nervceller som kallas neurons framkallar, såväl som hur hjärnan mognar. DISC1 riktar också en knyta kontakt av signalerar över celler som kan bidra till sjukdomen. Forskarenågot att sägafel i dessa kemiska reaktioner bidrar till schizofreni.

Men identiteten av proteiner, som DISC1 kan reglera, förstås som dåligt meddelar USC-forskarna och kollegorna från delstatsuniversiteten av den New York Downstate medicinskt center för att företa sig forskningen. Utmaningen var att simulera villkorar insida människahjärnan, Coba förklarade.

Genom att använda stemceller, förade de analyser som liknar livsmiljöen var DISC1 gör dess arbete. Därefter använde de genen som redigerar för att sätta in ett molekylärt, märker på DISC1 och att låta dem till extraktet det från hjärnceller och identifierar proteinerna med som det bundsförvanter.

Att identifiera proteinerna, som påverkar varandra med DISC1 i hjärnceller, kunde leda till överenskommelse, hur riskera dela upp i faktorer för psykiatriska sjukdomar, förbinds till specifikt molekylärt fungerar, Coba förklarade. Upptäckten möjliggör forskare för att bestämma närmare detalj bearbetar som skilja sig åt i tålmodig som lider från specifika mentala illnesses.

”Ger detta forskare specifika slingor för att följa inom celler från båda sunda tålmodig, och de som diagnostiseras med oordningar,”, sade Coba.

Schizofreni är en av de bästa 15na som leder, orsakar av handikapp över hela världen. Folket med schizofreni bor ett genomsnitt av nästan 29 år mindre än de utan oordningen, enligt medborgareinstituten av mental hälsa (NIMH).

Sjukan medföljs ofta by villkorar liksom hjärtsjukdom, och sockersjuka, som bidrar till den för tidiga dödligheten för kicken, klassar bland folk med schizofreni. Omkring 5 procent av folk med schizofrenimatrisen vid självmordet, en klassa som långt är mer stor än den allmänna befolkningen, med det högst, riskerar i tidigt stadium av sjukan, enligt NIMHEN.

Källa: https://news.usc.edu/144238/usc-scientists-discover-schizophrenia-gene-roles-in-brain-development/