Syntetmaterialcannabisbruk kan förhöjning riskera av hjärtinfarkt och slå

Varningen följer deras behandling av ett årigt intagen för fängelse 25 som hade ingen familjhistoria av hjärtsjukdomen, eller traditionellt kardiovaskulärt att riskera dela upp i faktorer, och som lämnades med ett permanent handikapp.

Han koms med till nöd- omsorg i ett statligt av sträng förvirring, med svaghet på rätsidan av hans förkroppsliga och den dubbla incontinencen.

Fängelsewarders hade funnit honom kollapsade på badrummen däckar och tänkte att han kan har använt syntetmaterialmarijuana, som ”ett misstänksamt” se vikten hade funnits av hans sida, och han hade haft flera episoder av förvirring, når han har använt ”kryddan” i det föregående halvåret.

All han hade rökt cigaretter för fem år, men hade givit upp två år föregående och testar för traditionellt kardiovaskulärt riskerar dela upp i faktorer var inom det normala spänner.

Men en bildläsning avslöjde ett omfattande område av slår, och bulnad i hjärnstunderna som en visad hjärtatrace bevisar av en föregående hjärtinfarkt.

Han behandlades med droger till notsystemet av mer ytterligare slår och att stabilisera hans hjärtafel och given sjukgymnastik att korrigera hans högra sidsvaghet: detta förbättrade men gick tillbaka inte till det normala som lämnar honom med en permanent grad av handikappet.

Hans manipulerar tillskrivade hans slår och hjärtinfarkt till hans bruk av syntetmaterialcannabisen, även om de inte kunde vara absolut säkra: aktivingrediensen av cannabisen (THC) visade inte upp i en urine testar. Men detta är inte ovanligt, som det standarda batteriet av testar inte kan avkänna syntetmaterialvariants, något att säga författarna.

Detta är endast ett fall, och författarna varnar att de var oförmögna att plocka ax huruvida genetiskt dela upp i faktorer styrka har varit involverade, ökat till vilket denna unga man hade hög nivå av att klumpa ihop dela upp i faktorer (dela upp i faktorer VIII), som kan ha ökat hans riskerar av kardiovaskulära problem.

Men de pekar ut att flera andra studier har anknutit syntetmaterialcannabisbruk med ett förhöjt riskerar av hjärtinfarkt/slår och att dess low kostar och ordnar till tillgänglighet tankar en förhöjning i popularitet.

Syntetmaterialcannabisen har också anknutits till en lång räcka av andra anmälde biverkningar. Dessa inkluderar ångest; psykotiska episoder; for eller saktat hjärtslag; bröstkorgen smärtar; lågt blodtryck; svimma; njureskada (tubular necrosis); och inflammerade artärer och åder i räcker och fot (thromboangiitisobliterans).

Den mer stora medvetenheten av farorna av syntetmaterialcannabisbruk är nödvändig, föreslår de.

”Ska utvecklingen av immunoassays som siktades på att avkänna dessa droger i serum eller urine, också hjälp, i stratifying av befolkningen på, riskerar,” dem skriver. ”Emellertid, återstår mångfalden bland olika droger under detta allmänningparaply av ”ska syntetmaterialmarijuana” en barriär till lyckat testa allra kemikalieer med ett singelbatteri av testar,” dem avslutar.

Källa: https://www.bmj.com/

Advertisement