Forskare utforskar roll av glutamat i ålder-tillhörande kognitiva oordningar

Som folket runt om världen bor longer, växer prevalencen av ålder-tillhörande kognitiva oordningar. Alzheimers sjukdom (AD), som den avancerade åldern är det viktigast för, riskerar dela upp i faktorer, trotsar för närvarande alla terapeutiska försök. Experter argumenterar det som identifierar starten av denna progressiva sjukdom, som tidig sort, som möjligheten ska för- slagsmål mot dess skövla, verkställer.

Ett forskninglag på Wayne delstatsuniversitethopp att ge clinicians bearbetar för att identifiera tidig sortteckenet av den överhängande sjukdomen, genom att mäta subtila avsteg i, hjärnan modulerar långt dess kemi under bildandet av nya minnen. Deras forskning projekterar, ”Uppgift-släkt modulering av hippocampal glutamat, subfieldvolymer och det förena minnet i mer ung och äldre vuxen människa: en longitudinal studie för ¹H FMRS,” tilldelades för en tid sedan ettår, lån $423.500 från medborgareinstitutet på att åldras av medborgareinstituten av vård-.

Studien, ledde vid Jeffrey Stanley, Ph.D., skolar professorn av psykiatri och beteende- neurosciences i det Wayne tillståndet av medicin, och vid Naftali Raz, Ph.D., professor av psykologi i det Wayne tillståndets högskola av humaniora och vetenskaper och direktören av det kognitiva Neuroscienceprogramet för lifespanen i institutet av Gerontology på statliga Wayne, fungerar ska bruk en noninvasive teknik som kallas den funktionella magnetiska resonans (fMRS)spektroskopin som karakteriserar minne, baserat på moduleringen av hjärnans mest allmänningneurotransmitter, glutamat, i real-time, som studiedeltagare kopplar in i en minnesuppgift.

Ska Stanley och Raz undersöker ändringar i glutamat inom hippocampusen -; en av hjärnregionerna som är kritisk för minne -; under skapelsen av nya anslutningar mellan bildmässiga stimuli och deras läge.

”Studera glutamat som kallas ibland den ljusa hjärnan, koppla, ska hjälp oss att förbättra förstår att hjärnkemin bak grundläggande minne bearbetar,”, sade Raz. ”Kommer mest av vad vi vet om glutamatåldersförändringar och dess förbindelse till minnet från djur modellerar, och mätningar av stationärt jämnar av glutamat hos människor. FMRStekniken som göras perfekt av Dr. ska Stanley, låter oss undersöka ålderskillnad och ålder-släkta ändringar med tiden i uppgift-släkt glutamatmodulering, i intakt människadeltagare.”,

Det ska forskninglaget får en strukturell MRI av den hela hjärnan, förkroppsligar en bildläsning med hög upplösning av det hippocampal, och en ¹H-fMRS av hippocampusen under bildande av anslutningar mellan allmänningen anmärker och lägen i sunda, unga och äldre deltagare. Ett viktigt särdrag av denna studie är en ettårig uppföljning, som ska hjälpmätinstrumentet klassa av ändring, och individskillnader i ändring i ensläkt hjärna för grund bearbetar med tiden, fördriver undvika potentiellt vilseledande avslutningar som baseras på myndiga grupper för arg-sektions- jämförelser.

Utredarna tror att resultaten av denna ska studie lägger fundamentet för ingripande som siktas på att mildra kognitiv nedgång.

Källa: http://research.wayne.edu/news/wayne-state-researchers-examine-the-role-of-glutamate-in-aging-cognitive-diseases-30932

Advertisement