När du äter honung kan förminska allvarliga skador i barn som svalde knäppas batteriet, visar studien

Ett lag av gå i ax, nose, och har ENT) specialister för hals (visat att när du äter honung, når de har svalt ett knäppasbatteri har det potentiellt som förminskar allvarliga skador i småbarn. Baserat på rön i laboratoriumdjur, föreslår forskningen att denna allmänninghushållprodukt kan markant förminska morbiditet och dödlighet från högt causticbatterier.

”Knäppas batterier tas in föda av barn mer 2.500 tider om året i Förenta staterna, med mer än en förhöjning för 12 veck i dödliga resultat i det sist årtiondet som jämförs till det föregående årtiondet,”, sade Co-Rektor  utredare, Ian N. Jacobs, MD, direktören av centrera för pediatriska flygbolagoordningar och en pediatrisk otolaryngologist på barns sjukhus av Philadelphia (CHOP). ”Sedan allvarlig skada kan uppstå inom två timmar av att ta in föda ett batteri, är mellanrummet mellan intagande av föda och borttagning en kritisk tid att agera för att förminska esophageal skada.”,

Jacobs samarbetade med forskare på den KOTLETT- och Co-Rektor  utredaren, Kris R. Jatana, MD, en pediatrisk otolaryngologist och direktören av kvalitets- förbättring för pediatrisk Otolaryngology på rikstäckande barns sjukhus, i en studie som direktanslutet publicerades i laryngoscopen.

På grund av deras storleksanpassa, formar godis-något liknande, och skins metalliska ytbehandlar, knäppas batterier har poserat en riskera för litet barn för årtionden. När batteriet reagerar med saliva och silkespappret av esophagusen, skapar det enrik alkaline lösning som upplöser i grunden silkespappret. Barn med ett esophageal knäppas batteriet kan framlägga med tecken av den öm halsen, hosta, feber, svårighet som sväljer, fattigt muntligt intag eller bullrig andning. Detta kan orsaka den stränga komplikationnågot liknande esophageal perforering som är röst- binda med rep förlamningen och erosion in i flygbolag eller ha som huvudämne blodkärl. Det tar longer för att batteriet tas bort, högre riskera för dessa barn, bestämt tar fram de without till sjukhus med specialiserade anesthesiologists, och endoscopists som erfaras, i att ta bort som är utländskt, anmärker.

Forskninglaget önskade att bestämma lyckade ingripanden för att mildra dessa skador i både ett hem-, och den kliniska inställningen och att testa deras effektivitet i ett levande djur modellerar, i detta fall, laboratoriumpigs. Specifikt sökte neutraliserar forskarna palatable, mer viscous flytande, som kunde skapa en skyddande barriär mellan silkespappret och batteriet, såväl som hårt alkaline jämnar. Laget avskärmde olika alternativ, inklusive allmänninghushålldrycker liksom fruktsaftar, sodavatten och sportdrinkar, i laboratinar.

”Undersökte vi en variation av allmänninghushållet och medicinal vätskealternativ, och vår studie visade att honung och sucralfate visade det mest skyddande verkställer mot knäppas batteriskadan, danande de mer lokaliserade skadorna och ytligt,”, sade Jatana. ”Går rönet av vår studie att sättas omgående in i kliniskt övar, inkorporerat in i den senaste medborgare, huvudstad somgift centrerar anvisningar för ledning av knäppas batteriintagande av föda.”,

Föregående publicerade studier av detta lag hade testat svagt lik citronjuice för acidic flytande som ett motståndskraftigt av begreppet. Emellertid tycker om många barn inte att dricka citronjuice. Vid kontrast är den söta smaken av honung mycket mer palatable till ungt barn.

”Skulle vår rekommendation är för föräldrar, och caregivers som ger honung på stamgästmellanrum, för ett barn är kompetent att ne ett sjukhus, fördriver clinicians i en sjukhusinställning kan använda sucralfate, innan de tar bort batteriet,”, sade Jacobs. Emellertid varnar författarna mot att använda dessa vikter i barn som har en klinisk misstanke av existerande sepsis eller perforering av esophagusen, bekant sträng allergi till honung eller sucralfate, eller i barn riskerar mindre som än en-år-är gammala tack vare ett litet, av botulism.

”Kunde framtida studier för stunder hjälpa att upprätta idealvolymen, och frekvens för varje behandling, tror vi att serven för dessa rön som en rimlig riktlinje för kliniska rekommendationer,”, sade Jacobs. ”Säkert är att ta in föda något belopp av dessa flytande före batteriborttagning bättre än göra ingenting.”,

”Knäppas batterier finnas gemensamt i hushåll, och de bör alltid lagras i en säkrad behållare, ut ur räckvidd av barn,”, sade Jatana. ”Bör föräldrar och caregivers kontrollera alla elektroniska produkter i hemmet och göra bestämt att batteriet är bifogat i ett rum som kräver en bearbeta att öppna och periodvis kontrollera för att se till det säkra stag med tiden.”,

Källa: http://www.chop.edu/

Advertisement