` Var behovet är': Tackla teen havandeskap med en barnmorska på skola

Deltagaren kommer in för ett graviditetstest - understödjatiden som hon har frågat för en i en materia av veckor.

Hon är 15. Hon bor med henne pojkvännen. Han önskar ungar - han ska inte bruksskydd. Hon älskar honom, henne något att säga. Men hon önskar inte att få gravid. Hon vet, att hur mycket som var mer hård skulle den, var för att henne ska avsluta högstadiet.

På många skolar, henne skulle har fått lite mer än någon rådgivning från en skolasjuksköterska. Men här på den Anacostia högstadiet i Washington, D.C., får hon en dos av barnmorskan Loral Patchen.

Patchen frågar henne rakt på sak vad hon går att göra om den. Därför att en av dessa dagar, testa går att visa en realitet.

Patchen talar henne till och med en spänna av födelsekontrollmetoder. Där skjutas dig tar varje få månader, en IUD, eller en liten implantat, som går in i ditt, beväpnar, som kan förhindra havandeskap för år. Och naturligtvis finns det födelsekontrollpills. Deltagaren opts för pills och lämnar Patchens kontor med enmånad tillförsel med ett autogiro för påfyllningar till och med skolakliniken.

Hoppet är att denna växelverkan ska mer få teen havandeskap för medel ett i staden. I Washington riskerar D.C., grannskapen, var denna deltagare bor, henne av att få gravid är nästan tre tider medborgaregenomsnittet.

Klassar har teen havandeskap för stundU.S. overallen tenderat stadigt nedåt i det förgångna årtiondet, dem återstår kicken i några gemenskaper. Klassar för svart, och den Latina tonåret är runt om två gånger det av viter, och ungar från låg-inkomst familjer ansar för att ha higher klassar.

Den Anacostia högstadium programet för barnmorska är en roman att närma sig som är visninglöftet, i att tackla problemet.

Patchen hade varit pröva att bekämpa stadens teen havandeskap klassar för 20 år som grundaren av den Teen alliansen för förberedd barnuppfostran, eller TAPP, på det MedStar Washington sjukhuset centrerar. Hon var lycklig med vad de som var fulländade, men henne önskade mer tar fram till ungdomaren som behövde henne. Hon mottog organisationen ett lån 2015 från CareFirst BlueCross BlueShield den vård- försäkringsgivaren för att starta arbetet skolar itu. Nu är hon en av en handfull skolar barnmorskor i landet, sade hon.

”Är det mycket som är bättre att gå, var behovet är snarlikt än att sitta tillbaka och väntan för att behovet ska komma till dig,” henne sade.

Och hon rollen går det okända som ger för födseln omsorg för de fem till åtta gravida deltagarna som får omsorg i skolakliniken varje år. Att vara på skola ger henne en riskera för att hjälpa att förhindra havandeskap i första förlägger. ”Skulle jag för att inte ha sett dessa ungdommen i någon annan inställning - inte lätt, på något sätt,”, sade hon.

Som skolabarnmorskan kan Patchen vara en informell - och pålitligt - resurs för deltagare' ifrågasätter könsbestämmer omkring och det att använda preventivmedel och förhållanden.

”Älskar jag den, när I-förmiddagen som går i eller i korridoren under lunch, därför att jag ser att folket och de känner igen mig,”, sade Patchen. ”Och de kommer in att fråga mig att en ifrågasätta och en they've fick deras två flickvänner med dem. Och vi ska samtal om kondombruk, eller en biverkning av en särskild metod eller de ska något att säga, ”som jag hörde…””,

Om hon var i ett sjukhus som ser ungdomar, efter endast de är gravida, skulle hon får aldrig denna sort av växelverkan, sade Patchen. Plusen informationen ger som hon dem, cirklar spridningar till och med deras av vänner.

På skola, de Patchen uppehällena henne böjligt schema som lämnar rum för informella växelverkan och gå-i tidsbeställningar, tillsammans med henne stamgästtidsbeställningar med deltagare.

När en deltagare kommer in, kan Patchen erbjuda rådgivning och omgående alternativ. Om en deltagare avgör, önskar hon en IUD, Patchen kan sätta den in på fläcken. Hon kan ordinera födelsekontrollpills och därefter räcka deltagaren ett paket.

De CareFirst lånlönerna för servar och någon det att använda preventivmedel deltagareförfråganen, så deltagare måste inte att rely på försäkring för att täcka dem.

”Har jag för känselförnimmelsen godan egentligen om faktumet, att vi erbjuder det fullt spänner av alternativ och oss mycket, klassar mycket låg borttagning,”, sade Patchen. Hon sade, att hon talar deltagare till och med de olika metoderna och deras motsatt verkställer, och lämnar beslutet som - om några - metoden dem önskar att använda om. ”Och om beslutet är ` ja,', är den informerat mycket, och detjordning beslutet,”, sade hon.

I de tre åren, att hon har varit funktionsduglig ut ur den Anacostia högstadiet, sade Patchen, har inget deltagaredeltagande i programet haft ett följande havandeskap. Och når det har valt en långsiktig födelsekontrollmetodnågot liknande, är en IUD, 85 procent av Anacostia deltagare stillbilden genom att använda den ett mer sistnämnd år.

Patchen kan också testa för könssjukdomar, eller STDs, inklusive görande forHIV testar i skolaklinik labb.

Precis som kritisk, sade är hon, kapaciteten att spendera tid som talar med deltagare om deras liv - från att avgöra att inte ha att könsbestämma, till att navigera förhållanden.

För anföra som exempel, frågar hon: ””Vem gör en bra flickvän eller en pojkvän? Är vad den sort av personen? Hur gör du beslut tillsammans? Vad gör du, när du har konflikt? ””,

Den annan delen av Patchens jobb är på plats för födseln omsorg för deltagare som får gravida.

I fjol var en av de deltagare Kiera - vi använder deltagare' förnamn endast, för att skydda deras avskildhet. Då Kiera fick gravid, var hon 15 - och skrämmt.

”Då jag mötte Loral, och hon startade att ta omsorg av mig i mitt havandeskap, gjorde hon mig känselförnimmelse mer lycklig om att vara en förälder,”, sade Kiera. ”Hjälpte hon mig ut ett lott.”,

Patchen sade att vara i skola som gjordes det som var lätt för att Kiera ska komma i många tidalltigenom henne havandeskap och talar om lik saker få en krävd blodglukos testar, eller gynnar av breastfeeding - och också om henne förhållandet med baby'sens fader, D'Monte.

Sedan D'Monte är också en deltagare på skola, kunde Patchen tala till dem om att uppfostra tillsammans. Och även efter Kiera och D'Monte pankt övre, hjälper den Patchen stillbilden dem att figurera ut hur man underhåller ett förhållande, så deras ska dotter har två föräldrar.

Patchen var där, tillsammans med D'Monte, och Kieras fostrar, då Kiera gav födelse till henne dottern sist Januari.

”Var allt som jag sågar, spänningen på [Patchens] vänder mot,” D'Monte återkallade. ”Var hon precis så upphetsad, och hon var så stolt. Så kunde jag inte låta henne besegra.”,

Behandla som ett barn är nu en årig stulta 1 vem går till daghem som är på plats på högstadiet. Kiera kan komma med henne vid skolakliniken, när som helst hon behöver ett besök med det pediatriskt, eller precis till den höga något att säga.

”Älskar jag den, när de kommer till kontoret, därför att hon dottern skrattar, och hon är svars- till saker, och de är svars- till henne. Och det är ett härligt ting,”, sade Patchen.

Faktumet, att denna är en lycklig kommunikativ familj är inte en olycka, sade Patchen. Det fanns tider av frustration, tider av motsättning - det kunde ha väck dåligt. Men alla - TAPP-laget, skolakliniken bemannar och deltagareföräldrarna - sätt i en raddahårt arbete för att göra det bäst dem kunde vid detta barn.

Barnmorskan Loral Patchen önskar att vara klar: Hon är vid inget hjälpmedelordstäv att teen havandeskap är ett stort ting. Men Patchen känselförnimmelser starkt som, när gravida, en deltagare, behöver verkligt, stöder service.

”Ungdommen, som är gravid, är de mycket medvetna allra domen, antagandet som de ska kuggning: ”Ska du för att inte vara kompetent till. Nu kan du inte. ”” Sade Patchen. ”Är det vårt mandat att se till att de stillar ser sig som ha en framtid och ett tillfälle. Och att köpande för hjälpmedel inte in till faktumet som de ska kuggning med de nästa 60 åren av deras liv.”,

Hon sade folket för en radda berättar henne att hon jobbet låter ”det förfärliga” - arbetet med ungdomar som vänder mot utmaningen av att handla med föräldraskap och högstadiet samtidigt. Hon sade att som inte är henne, erfara.

Patchen fungerar itu D.C. - område skolar. Hon tror något att säga henne henne är en av mycket få skolar barnmorskor i nationen. (Meredith Rizzo/NPR)

”Centrerar min dag på den vård- skola är viktign av min vecka,”, sade Patchen. ”Ser jag ungdomar vara modig varje singeldag som jag visar upp där. Och jag ser villigt folk för att figurera ut hur man gör egentligen hård saker. Vad är bättre än det?”,

Hon önskar att mer - mer dagar i skolakliniken, skolar mer i programet, mer bemannar - ska möta behovet som hon ser varje dag, hon är där. Hon funderare detta är ett av de få ingripandena som kunde ha en rikta att få effekt på att komma med besegrar hög frekvens av teen havandeskap för dessa unga kvinnor i området.

Denna berättelse är delen av NPRS anmäla partnerskap med Kaiser vård- nyheterna.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement