Hudspecialisten ger spetsar till säkert använder pinne- och sprejsunscreen

Sunscreen är ett livsviktigt bearbetar i slagsmål mot flår cancer, inklusive melanom, det mest deadliest bildar. Forskning föreslår att dagligen sunscreenbruk -; när du används korrekt -; kunde markant klippa förekomsten av melanom. Detta är därför hudspecialister från amerikanakademin av dermatologi råder deras tålmodig att den bäst sunscreenen är den som de ska ha på sig. För många familjer speciellt de med ungt barn, inkluderar detta ofta pinne- och sprejsunscreens förutom lotions.

”Är pinnar lätta för under synar, och baksidaorna av räcker, är stundsprejsunscreens ofta lättare att applicera på barn,”, sade denintygade hudspecialisten Debra Wattenberg, MD, FAAD, en förbunden klinisk professor av dermatologi på Icahnen skolar av medicin på Mount Sinai i New York. ”Emellertid, är det viktigt att ta försiktigheter, när genom att använda pinne- och sprejsunscreens för att se till det bäst skyddet för dig och din familj.”,

Som med lotionsunscreens, rekommenderar Dr. Wattenberg att söka efter pinnar och sprejer som är bred-spectrumen som bevattna-är resistent och, har en SPF av 30 eller högre. Skyddar hjälpmedlet ”för den breda spectrumen”, som sunscreenen ska, mot båda typer av skadliga ultravioletta strålar, som kan orsaka, flår cancer -; inte precis mot de som orsakar solbränna.

För det bäst skyddet med pinnesunscreen rekommenderar Dr. Wattenberg efter spetsarna:

  1. För varje område av flå dig skyddar, applicerar fyra passerar fram och tillbaka. Göra detta ser till ska hjälp att du använder nog sunscreen som ska skyddas.
  2. Gnid den in därefter för även ett lagrar av täckning.

Till säkert och tillräckligt rekommenderar brukssprejsunscreen, Dr. Wattenberg dessa spetsar:

  1. Rym dysan din flår och besprutar nästan generously. Mest vuxen människa behöver åtminstone ett uns av sunscreen -; om nog som fyller ett skjutit exponeringsglas -; att fullständigt att täcka förkroppsliga. Tills ditt flå glittrar, sedan det kan vara svårt att bestämma, hur mycket sprejsunscreen är nog, är en bra tumregel att bespruta. Det är också viktigt att minnas att ett typisk 6 uns buteljerar av sprejsunscreen innehåller sex applikationer.
  2. Gnid det in grundligt. Gnid sunscreenen, in når du har besprutat att se till, att du inte missa några fläckar och att du har även ett lagrar av täckning.
  3. Avoid som inhalerar sprejsunscreen. Reglementet för strömU.S.-mat och drogadministrationsgäller inte till sprejsunscreens, även om byrån fortsätter för att utvärdera dessa produkter för att se till säkerhet och effektivitet. Inhalera inte sprejsunscreen, och bespruta aldrig sunscreen omkring eller near ditt vänder mot eller skvallrar. Bespruta sunscreenen på ditt räcker först och applicerar därefter det till ditt vänder mot, i stället.
  4. Undvik att använda sprejsunscreen på blåsiga dagar. Dessa villkorar gör det svårare att applicera sunscreenen och lättare oavsiktligt att inhalera den.
  5. Applicera aldrig sprejsunscreen nära värmer, eller öppet flamma eller fördriva att röka. Även om sunscreen inte är vanligt brännbar, kan det vara, när det används i ærosol, bildar. Bespruta aldrig det vid en grilla, avfyrar ser till stearinljus eller annan källa av och att den gnids grundligt in och torrt, innan att närma sig några som är öppna flammar.

Efter inga sunscreenkvarter betonar 100 procent av sun'sens skadliga ultravioletta strålar, Dr. Wattenberg att det är viktigt till sökanden skuggar och ha på sig också skyddskläder när som helst möjligheten, däribland en lättvikts- lång-muff skjorta, flåsanden, enrågad hatt och solglasögon med UV skydd.

”Ser till ingen materia vilken typ av sunscreen du använder, dig för att återtillämpa den varje två timmar, då, utomhus eller omgående når att ha simmat eller att ha svettats,”, sade Dr. Wattenberg. Vilken typ av sunscreen som ska användas för dig och din familj, fråga enintygad hudspecialist för hjälp.”, ”om du har ifrågasätter om

Källa: https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/sunscreen/how-to-use-stick-and-spray-sunscreens

Advertisement