Hematopoietic transplantat för stemcellen förbättrar överlevnad för multipelmyelomatålmodig

Forskare på Uc Davis har bekräftat att autologous hematopoietic transplantat för stemcellen förbättrar överlevnad för folk som lider från multipelmyeloma, yet många potentiellt valbara tålmodig genomgår aldrig tillvägagångssättet.

Genom att använda data från två omfattande Kalifornien databaser, visade laget att median- total- överlevnad för transplantattålmodig var omkring 73 månader, stunder kontrollerar vem inte mottog tillvägagångssättet som boddes omkring 50 månader. Studien publicerades Juni 11 i föra journal över av medborgarecancerinstitutet.

”Genom att använda den Kalifornien cancerregistreringen som kombinerades med en statewide sjukhusurladdningsdatabas i Kalifornien, visade vi att det finns en viktig förbättring i överlevnad i de tålmodig som får en transplantat för stemcell jämförd till de, som inte gör,” sade Aaron Rosenberg, assistentprofessor i uppdelningen av Hematology och Oncology. ”Minskade transplantat riskera av att dö vid nästan 20 procent.”,

Multipelmyelomaen är utmana till fest, i del, därför att den median- åldern av diagnosen är 69, och många tålmodig har annan villkorar och kan ha att besvära att tolerera aggressiva terapier.

Denna nya befolkningstudie sökte att bestämma huruvida autologous transplantat för stemcellen, som blod-bilda stemen celler tas bort och gås tillbaka i ultimately till den samma tålmodig, fortsätter för att vara en användbar behandling. Över de förgångna två årtiondena som är nya klassificerar av droger, liksom proteasome inhibitors, immunomodulatory medel, och monoclonal antikroppar, har visat stor effektivitet. Några oncologists har föreslågit att dessa nyare att närma sig, tillsammans med en robustt drog-utveckling pipeline, kan byta ut transplantat, som komms före av massiva kemoterapidoser, som kan ta en stor avgift på tålmodig.

”Finns det stillbilden som en debatt inom transplantatet för cellen för stemen för oncologygemenskapen huruvida bör alltid användas, bör alltid undvikas, eller, hur vi bör välja tålmodig,”, sade Rosenberg.

Att hjälpa att sätta denna debatt samlade Rosenberg, Ted Wun, chefen av uppdelningen av Hematology och Oncology och kollegor data från den Kalifornien cancerregistreringen och Kalifornien den tålmodiga urladdningsdatabasen på 13.494 mer unga multipelmyelomatålmodig än 80 vem diagnostiserades mellan 1998 och 2012. Bland denna grupp 20,8 procent av tålmodig mottagna transplantat. Tillvägagångssättet var mer allmänning i mer ung tålmodig, 37,6 procent i mer ung tålmodig än 60 och 11,5 procent i de 60 till 79.

Transplantat förbättrade åldersgruppar för överlevnad sammanlagt, och deras effektivitet gjorde inte minskning under studie timeframe, även om nya droger introducerades.

”Om de nyare medlen var danande de mindre relevant transplantaten, skulle du förväntar att se en minskning i effektivitet över olika områden av behandling, och vi såg inte det alls,”, sade Rosenberg. ”Är transplantat för Stemcell åtminstone så effektiva, som de var i tidig sort 2000s.”,

Författarna förvånades för att finna att transplantat har använts så sparsamt. De hoppas dessa ska nya data sporrar mer ytterligare forskning för att identifiera barriärer och uppmuntra oncologists att ompröva att närma sig.

”Är detta pågående bevisar tillvägagångssättet är viktigt och användbart i en era, då nyare behandlingar är tillgängliga. Tålmodig stillar behov att vara ansedda för transplantat för stemcell,”, sade Rosenberg. ”Är den inte för alla, men det beslut behöver att göras med ett intensivt synar in mot gynnar och riskerar.”,

Källa: https://ucdmc.ucdavis.edu/publish/news/cancer/12950

Advertisement