NSAIDs bruk kan kardiovaskulär förhöjning riskera tillhörande med osteoarthritis

Non-steroidal anti-upphetsas droger (NSAIDs) är grundpelaren av smärtar ledning i tålmodig med osteoarthritis

Resultaten av en studie som i dag framläggas på den årliga europékongressen av Rheumatology (EULAR 2018) föreslår det över två - thirds av det ökande kardiovaskulärt riskerar tillhörande med osteoarthritis anknytas till bruket av non-steroidal anti-upphetsas droger (NSAIDs).

Osteoarthritisen är en allmänning villkorar som gör en person fogar ihop lik och smärtsamt, bestämt i morgonen. Den orsakas vid, amongst andra, glesnande av brosket inom fogar ihop, som låter benen gnida mot varje. Gemensam bulnad och smärtar är frekventerar tecken. Det är den mest allmänningen allra de olika typerna av artrit och blir typisk mer allmänning, som folket får äldre.

”Riskerar undersökningen av kardiovaskulärt bland individer med osteoarthritis är ett viktigt område av forskning, som är mycket lite bekant om anslutningen, illviljaosteoarthritisen som den är den mest reumatiska sjukdomen för allmänningen med kickprevalence bland åldringen,”, sade professorn Thomas Dörner, ordföranden av den abstrakt valkommittén, EULAR. ”Är denna studie viktig, därför att den ger ny information om den potentiella causal rollen av NSAIDs för de observerade kardiovaskulära komplikationerna bland individer med osteoarthritis.”,

Ny forskning föreslår att osteoarthritisen är en vilde riskerar dela upp i faktorer för kardiovaskulär sjukdom (CVD) och flera mekanism har föreslågits för att redogöra för denna anslutning. En av dessa är frekventerabruket av NSAIDs i behandlingen av osteoarthritisen, som de har visats för att vara bevisad riskerar dela upp i faktorer för CVD.

”Till det bäst av vår kunskap, är denna den första longitudinal studien att utvärdera den medla rollen av NSAID-bruk i förhållandet mellan osteoarthritisen, och CVD i stor en baserad befolkning‐ tar prov,”, sade professorAslam Anis, skolar av befolkningen och allmän hälsa, universitetar av British Columbia (studieförfattare). ”Indikerar föreslår våra resultat, att osteoarthritisen är en vilde riskerar dela upp i faktorer för CVD och att en väsentlighet proportionerar av ökande riskerar är tack vare bruket av NSAIDs. Detta är högt relevant, därför att NSAIDs är några av de mest gemensam använda drogerna till rättan smärtar i tålmodig med osteoarthritis.”,

Resultat av studien visar att folket med osteoarthritis hade en högre 23% att riskera av framkallning av CVD. Ökande riskerar av congestive hjärtafel (CHF), ischemic hjärtsjukdom (IHD) och slår var 42%, 17% och 14% respektive. Utredare beräknade därefter få effekt av NSAID-bruk på ökande riskerar och grundar att 68% av slutsumman verkställer av osteoarthritis på CVD riskerar var tack vare NSAID-bruk. Proportionera av ökande riskerar NSAIDs som ses i CHF, beräknades tack vare på slår 45% och mer än 90% för IHD och respektive.

Denna befolkning-baserade cohortstudie använde data från 7.743 osteoarthritistålmodig, och non-osteoarthritis 23.229 kontrollerar matchat för ålder och genus från vård- administrativa data från British Columbia, Kanada. Statistisk analys användes, som justerade resultaten för åldern, genuset, socioeconomic status, förkroppsligar samlas indexet, och flera villkorar bekant för att vara tillhörande med CVD, liksom den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen (COPD), kickblodtryck, sockersjuka, kicken - cholesterol och Romanocomorbidityställningen.

Källa: https://www.congress.eular.org/

Advertisement