Studie: Tidig sort intensiv behandling av den rheumatoid artrit har långsiktigt gynnar

Resultaten av ett 23 år, föreslår den uppföljande studien som i dag framläggas på den årliga europékongressen av Rheumatology (EULAR 2018) tidig sort, intensiv behandling av den rheumatoid artrit har långsiktigt gynnar normalizationen av dödlighet jämnar däribland jämnt med den allmänna befolkningen.

”Vet vi, att det motsatt verkställer av rheumatoid artrit på förkroppsliga blir endast riktigt påtagligt efter mer, än ett årtionde,”, sade professorn Robert Landewé, ordföranden av den vetenskapliga programkommittén, EULAR. ”Därför, intresserar den egentligen för att se understödja tidig sortterapi för dessa data efter en sådan lång period av uppföljningen.”,

Den Rheumatoid artrit (RA) är en kronisk upphetsa sjukdom som påverkar en person fogar ihop och att orsaka smärta och handikappet. Den kan också påverka inre organ. Den Rheumatoid artrit är mer allmänning i äldre folk, men det finns också en kickprevalence i unga vuxen människa, tonåringar och även barn, och den påverkar kvinnor vanligare än manar.

Dödlighet i tålmodig med RA är högre än i den allmänna befolkningen. Det har finnas många framflyttningar i ledning som har visat förbättrad morbiditet klassar, however bevisa av förbättrad dödlighet klassar har återstått gäcka.

”Bekräftar våra resultat den tidig sort, intensiv behandling av den rheumatoid artrit, inklusive bruk av glucocorticoids, har långsiktigt gynnar”, sade professorMaarten Boers, VU-universitetarmedicinskt center, Amsterdam, Nederländerna (studieförfattare). ”Huvudsakligen, är denna studie en av första som visar en normalization av RAdödlighet som jämförs till den allmänna befolkningen efter 23 år av uppföljning.”,

Denna presumtiva studie såg klassa av dödlighet efter 23 år uppföljning av försök för KOBRAN (COmbinatietherapie Bij Rheumatoide Artritis). I den original- studien behandlades tålmodig med tidig sortRA med sulphalasazine (SSZ)monotherapy eller en kombination av SSZ, låg-dos methotrexate och initialt kicken, prednisolone för nedtransformering. Resultat visade den kombinerade terapidieten, den erbjudna som extra sjukdomen kontrollerar över SSZ bara. I 2010 efter 11 år av följ upp, en annan studie visade numeriskt (men inte markant) lägre dödlighet i tålmodig på den kombinerade terapidieten som jämförs till tålmodig med SSZ-monotherapy.

De inklusive datan för strömstudie från 154 av de 155 original- tålmodina med en genomsnittlig uppföljande tid av 23 år (i de som inte gjorde matrisen). Genom att använda en hänvisa till ta prov matchat för ålder, och genuset, utredare visade numeriskt (men inte markant) lägre dödlighet av studiedeltagarna (44/154, 28%) som jämfördes till den allmänna befolkningen (55/154, 35%). Inom studiebefolkningen dog 20/75 (27%) vem randomized till den kombinerade terapidieten och 24/79 (30%) på SSZ bara. Skillnaden mellan de terapeutiska tvåna att närma sig var inte viktig, och realitettrenden för kombinerad terapi över SSZ minskade med tiden.

Källa: https://www.congress.eular.org/

Advertisement