Studiefynd tappar frekventerar in bruk av ED, efter som man har råd med omsorg har agerat

Oddsna av att vara en frekventeraanvändare av Kaliforniens nöd- avdelningar som tappas i de två åren genomförandet av ha som huvudämne efter som, bestämmelser av den som man har råd med omsorgen, agerar (ACA) i Januari 2014, enligt en ny studie ledde vid Uc San Francisco.

I enrekord studie av nästan 14 miljon tålmodig som besökte Kalifornien en nöd- avdelning (ED) åtminstone en gång från 2012 till 2015--gälla 24,5 miljon besök--forskarna grundar att oddsna av att vara en frekventeraED-användare gick ned för tålmodig på Medicaid och det uninsured efter ACA-genomförandet.

Total- besökte 6,6 miljon tålmodig Kalifornien en nöd- avdelning i de två åren före ACAEN, och 7,1 miljoner besökte en ED i de två åren efter det. I 2012-2013 var nästan 7,9 procent av de eller 522.576 tålmodig, frekventerar besökare som definierades gemensamt som de som besöker åtminstone fyra tider per år. Efter Medicaid och annan täckning utvidgades, numrerar de ron till 8,5 procent eller 604.376 tålmodig, i 2014-2015. Frekventera användare var ansvariga för 30,7 procent besöker allra för lagstiftningen och 31,6 procent, efter täckning utvidgades.

Denna förhöjning, redogör emellertid inte för faktumet att många mer folk täcktes av Medicaid över denna tidsperiod. När forskarna som kontrolleras för förhöjningen i Medicaid täckning och andra försäkringändringar, dem grundar att Medicaid och uninsured tålmodig hade 0,88 och 0,69 tider oddsna av att vara en frekventeraED-användare, respektive, efter ACA-genomförandet (2014-2015) som jämfördes till perioden pre-ACA (2012-2013). Privat försäkrade tålmodig som lite erfaras, ändrar i frekvensen av deras besök.

Finna föreslår att nation största utvidgning av sjukförsäkring i mer än 50 år kan ha ledde till förbättrat tar fram till sjukvården servar, förminskande behovet att använda nöd- avdelningar som en primär källa av omsorg, bestämt bland folk betjänad av offentliga försäkringprogram.

”Föreslår vårt rön inte nödvändigtvis att ACAEN orsakade en minskning frekventerar in nöd- avdelningsbruk bland Medicaid och uninsured tålmodig, men ger ganska bevisar att den utvidgade Medicaid täckningsstyrkan har tillåtet dessa tålmodig som ska tas fram servar för allvarligt vård- villkorar förutom EDEN,”, sade den höga författare Renee Hsia, MD, MSc, en UCSF-professor av den nöd- medicinen och vård- politik och en kärna urfakultetmedlem i UCSFEN Philip R. Lee Instifta för vård- politikstudier.

”Frekventerar försök att tilltala ED-bruk bör ta in i klarad av omsorg för konto Medicaid planerar och koordinerade mekanism, som ger läkarundersökning, och beteende- vård- resurser across knyter kontakt,” Hsia sade.

Frekventera bruk av de nöd- servarna för avdelningen som en markör för fattigt tar fram ofta till non-nöd- medicinsk vård. Uninsured frekventera ED-bruk är också en viktig chaufför i sjukvård kostar.

För ACAEN var hade nästan 27 procent av Kaliforniens sammanlagda ED-tålmodig uninsured och vanligt av kosta av deras omsorg som var skriftlig vid sjukhus som välgörenhetomsorg. Efter täckning utvidgades, numrerar det halverat till 13,2 procent. Bland frekventera användare, uninsured tålmodig föreställde 29 procent av slutsumman för ACAEN och endast 8,3 procent efter, som Medicaid täckning av frekventera-användaren befolkningen som utvidgas från 44,6 procent till 67,6 procent.

Studien publiceras i vård- angelägenheter.

Mest studier av frekventerar ED-bruk förades för 2014, när flera ha som huvudämne bestämmelser av ACAEN genomfördes. Under lagstiftningen nådde några 20 miljon vuxen människa sjukförsäkringtäckning, i första hand till och med utvidgning av Medicaid valbarhet, såväl som nya försäkringmarknadsplatsar och subventioner.

I 2017 fanns besegrar det 29,3 miljon folk nationellt utan sjukförsäkring, från 48,6 miljoner i 2010, enligt centrerar för sjukdom kontrollerar och förhindrandet.

Den nya studien som kontrolleras för, dela upp i faktorer liksom vård- status, primära försäkringtäckningskällor och län av uppehållet. Förutom försäkringtäckning andra tålmodiga kännetecken--den inklusive racen eller etnicitet och vård- villkorar--var markant tillhörande med frekventerar ED-bruk under studieperioden, de fann forskarna. Diagnoser av en mental hälsa villkorar, eller viktbruksoordning var de största spåmorna av frekventerar ED-bruk, med mentalt - sjuk tålmodig som har åtminstone två gånger oddsna. Non-Latinamerikan svartar hade också 1,27 tider oddsna än non-Latinamerikan viter att vara en frekventeraED-användare.

Källa: https://www.ucsf.edu/news/2018/06/410691/frequent-use-er-fell-after-affordable-care-act

Advertisement