Läkare testar teknik till syltpotencyen i manar som genomgår prostatacancerterapi

”Gör ska behandling mig impotent?”, Det är en ifrågasätta på varar besvärad av många manar, som de är danandebeslut om prostatacancerbehandling. Kliniskt försök för multicenter som ett är, ledde vid UT som Southwestern läkare testar en teknik för att avvara nervpackar, och artärer som är involverade i sexuellt, fungerar till syltpotencyen i tålmodig som får utstrålningsterapi för prostatacancer.

”Nuförtiden, dödlighet, efter behandling för lokaliserad prostatacancer har varit så låg som 1 procent på 10 år,”, sade Dr. Neil Desai, assistentprofessor av utstrålningsOncology, en Dedman familjforskare i klinisk omsorg och den främsta utredaren av POTEN--Cförsök. ”Vid kontrast, så många, som halva tålmodig som behandlas för ska prostatacancer, erfar allra någon nedgång i sexuellt, fungera. Den är anslår, därför att vårt fokusera, har skiftat till denna aspekt av livskvalitet.”,

Den nya tekniken som testas, gäller förminskande dosen av utstrålning på en sida av prostatan, var att avbilda visar ingen cancer, för att att avvara nerver och blodkärl på den sida. Att uppnå detta mål behandlas tålmodig i den ska studien med högt en precisera bildar av utstrålning kallad stereotactic ablativeradiotherapy (SAbR), och en ska avståndsmätaregel (SpaceOAR) förläggas mellan ändtarmen, och prostatan, som kan hjälpa för att förminska utstrålningsdosen till nervpackar som är involverade i sexuellt, fungerar. Ska halvan tålmodina i studien tilldelas på måfå till den nya utstrålningstekniken med förminskande dosering på en sida, och den ska halvan mottar standarda SAbR.

Kevin Stanfield av Mount Vernon, Texas, sade att han blev en kriminalare, scoping ut alla alternativ - klocka-och-väntan bevakningen, kirurgi, utstrålning - då han som var lärd honom, hade prostatacancer, som hade tagit hans farfar liv. Utstrålning och deltagande i POTEN--Cförsök var alternativen som Herr Stanfield valde.

”Var potencyen en stor överenskommelse,”, sade Herr Stanfield. ”Är det inte att I-förmiddagen några sorterar av Romeo eller något, men min fru är några år mer ung än mig. Vi tycker om samtid tillsammans.”,

Herr ska Stanfield är en av 120 tålmodig som skriva in sig i studien, som ska inkluderar tålmodig på nio ha som huvudämne upp till medicinskt centerplatser. Alla tålmodig i studien ska följs för två år. Southwestern ska bly- för UT det kliniska försök. Hör Herr Stanfield diskutera hans resa.

POTEN--Cförsökbyggandena på föregående arbete som göras på den Southwestern medicinskt center för UT, som känner igen dess 75th år i 2018.

Dr. Robert Timmerman, professor av utstrålningsOncology och Neurological kirurgi, har varit på förgrunden av medborgareförsök till för- stereotactic ablativeradiotherapy eller kick-styrka, kick-precision utstrålningsterapi i prostatacancer. Behandlingar för utstrålning för SAbR hjälpmedel har mer få för tålmodig såväl som mindre skada till det sunda silkespappret och den bliven standard behandling i många lägen. Dr. Timmerman rymmer Effie Marie Cain den distingerade stolen i cancerterapiforskning.

Southwestern UT var också delen av kliniska försök som bevisar att värdera av den biodegradable avståndsmätaregelen SpaceOAR som är van vid, skydda ändtarmen från skada under utstrålningsbehandling för prostatacancer.

POTEN--Cförsök inkorporerar både föregående projekterar och att kulminera i vilken Dr. Desai som hopp ska var a långt som förminskar bördan av terapi på manar och deras partners. ”Använder vi framflyttningar i MRI som avbildar för att lokalisera sjukdomen, den SAbR teknikens precision, och att närma sig den SpaceOAR gelen som nu planerar ett nytt, till förminskande sexuell dysfunction. Vi är upphetsada att vara kompetent till sammanslutningen resultaten från jumbon 10 år av forskning att förbättra framtidsutsikten för våra tålmodig som kräver prostatacancerbehandling.”,

Herr Stanfield sade att han realiserar som en deltagare i en bländad randomized studie, finns det någon garanti som han ska får denavvara tekniken för nerven, men det besvärar inte honom. ”Kan jag får den nya behandlingen, eller jag kan inte; emellertid om jag inte gör, ska jag får fortfarande det bäst som är tillgänglig nu. Mig förmiddag som egentligen är upphetsad om att vara en del av detta,”, sade han.

”I stort, är vi prövas att ge upp manar mer val som är prövas till sylten deras potency - bekläda. Om detta avslutar upp att vara ett realitetförsök, är det en nätt stor överenskommelse för vårt sätter in,”, sade Dr. Desai.

Källa: https://www.utsouthwestern.edu/newsroom/articles/year-2018/potency.html