Forskare utgjuter lätt på hur flyttningen för stemceller

Forskare från den Newcastle universitetar har gjort viktiga upptäckter om hur flyttningen för stemceller. Rönet kunde förbättra forskare kapacitet att växa kolonier för stemcell i laboratoriumet.

Avbilda krediterar: Mopic/Shutterstock

Människastemceller är av viktigt intresserar till molekylära biologer tack vare ”pluripotencyen,” som de äger, som är kapaciteten att ge löneförhöjning till någon typ för specialistmänniskacell.

Emellertid är cellerna svåra att växa i kultur, och att tilltala detta är ett lag av mathematicians och biologer för stemcell matematisk framkallning modellerar uppförande av för cellerna', från en singel eller få kolonier för stemceller upp till av tusentals.

Nu har mathematicianen Laura Wadkin och kollegor visat att människan den foster- flyttningen för stemceller, genom att resa fram och tillbaka i en fodra och har skjulet lätt på hur cellerna påverkar varandra med varje annan och deras miljö.

Wadkin något att säga, som initialt, cellerna verkade till flyttningen omkring aimlessly, men med mer nära scrutiny som är subtil mönstrar kunde ses.

På deras eget kunde cellerna ses för att hasa längs ett nästan rakt fodrar, ofta att se över igen som var deras, kliver lika myror längs myrvägar. Irra omkring, bara stag åtkomlig för another, då parvis, cellerna skulle varje.

I faktum sågar vi att de tjudrades ofta till varje annat med ett smalt anknyter av cytoplasm, a bet det lika innehav räcker.”,

Laura Wadkin, leder författare

Det hoppas att informationen nådde stunder som studerar hur stemceller reagerar kan inkorporeras in i en dator modellerar för förutsägelse och potentiellt att kontrollera deras evolution.

Studieco-författare Sirio Orozco-Fuentes något att säga är det välkänt att stemceller är flock- och föredrar att kura tillsammans och att undvika att göra åtskillnad mellan in i annan cell skrivar.

Emellertid är denna den första tiden som koordinerat detta vinka har antecknats, och det kan vara en strategi som optimerar cellerna, riskerar av att lokalisera andra stemceller, stunder som aldrig för långtifrån strövar banan eller deras partner.”,

Sirio Orozco-Fuentes, Co-Författare

Att nå en bättre överenskommelse av detta processaa kunde hjälpa laget att växa kolonier av stemceller i laboratoriumet.

Källa:

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.