Den nya studien undersöker får effekt av klosterbroder övar på kvalitets- sömn

Kan en persons klosterbroder övar får effekt deras kvalitets- sömn? Det är fokusera av en ny studie av Christopher Ellison i Texasuniversitetet på den San Antonio (UTSA) avdelningen av sociologi och hans kollaboratörer.

Ellison fungerade med Terrence D. Kull, förbunden professor av sociologi på universitetar av Arizona och vass T. Deangelis '15' 17, en UTSA-före detta elev och en doktorand på universitetar av North Carolina på Chapel Hill, på ett pappers- som publicerades i vård- sömn: Föra journal över av medborgaresömnfundamentet.

Forskarna granskade flera stora studier av religiös medverkan och sömn-släkta resultat som inklusive folk från olika åldersgruppar och religioner. De analyserade flera mäter av religiös medverkan, inklusive religiös uppslutning, religiös betydelse och frekvens av bönen.

Når de har undersökt dessa studier, avslutade forskarna att folk som har higher, jämnar av religiös medverkan ansar för att ha mer sund sömnresultat än deras mindre religiösa motstycken.

Ellison tror datan föreslår att en persons religiösa medverkan gynnar deras mental hälsa vid förminskande spänning och att främja social koppling och service från kamratkyrkamedlemmar som ger psykologiska resurser (hopp, optimism, avkänning av menande) och främjar lägre mer sund livsstilar (jämnar av drogmissbruk).

”Är denna forskning det förhållandevis unchartered territoriet som låter oss förbättra förstår, som religionen och andlighet påverkar persons vård- och total- livskvalitet,” sade långt in Ellison.

Ellison och hans kollaboratörer planerar för att framlägga nytt forskningrön på detta ämne på anslutningen för sociologin av möten för religionen (ASR) i Philadelphia i Augusti 2018.

Denna uppföljning projekterar baseras på data från en stor ny rikstäckande granskning av U.S.-vuxen människa. Med dessa data upptäckte Ellison och hans bundsförvanter att personer med en mer stor avkänning av försäkring av andlig räddning ansar för att tycka om kvalitets- bättre sömn och att ansa för att ha mer få händelser för liv för negationsömnföljder tack vare stressiga och kroniskt villkorar. Ellison sade att mycket av gynna av märkt andlig räddning bland det troget är, därför att dessa personer har jämnar lower av psykologiskt nödläge, dvs., känslor av den deprimerade affekten och ångest.

I 2011 co-varade upphovsman till Ellison en studie som anknöt mäter av religiös medverkan (religiös uppslutning, bön och säkrar tillbehöret till guden) med sömnresultat (kvalitets- rastlös sömn för sömn, bruk av sömnläkarbehandlingar). I studien använde forskare data som samlades från en medborgare som probabilityen tar prov av aktivfläderar och andra aktivmedlemmar av presbyterianskaa kyrkan (USA) (2005-2007).

Datan visade att religiös uppslutning och frekvens av bönen var positivt tillhörande med total- sömn som var kvalitets- men som var unrelated till rastlös sömn och bruk av sömnläkarbehandlingar. Ellison och hans kollaboratörer avslutade religion kunde psykologiskt nödläge för minskning, drogmissbruk och spänningsexponering, som är alla tillhörande med sömnresultat.

Ellisons forskningområden inkluderar religiösa påverkan på mentalt, och den vård- läkarundersökningen och dödlighet riskerar, religiösa variationer i familjeliv, rollen av religionen i ras- och etniska minoritetbefolkningar och religiösa påverkan på sociala och politiska inställningar. Han har publicerat två bokar och nästan 200 jämlike-granskade artiklar och bokar kapitel på dessa och andra ämnen.

Källa: https://www.utsa.edu/today/2018/06/story/Religion-and-Sleep.html

Advertisement