Forskare finner inget anknyter mellan cannabisbruk och självmords- uppförande i psykiatriska tålmodig

McMaster universitetarforskare har funnit där är ingen viktig anslutning mellan cannabisbruk och självmords- uppförande i folk med psykiatriska oordningar.

Studierönet kontrasterar med pre-existerande data som visar att drogen anknytas till ökande riskerar av självmords- uppförande i den allmänna befolkningen.

Emellertid baserat på en liten underdel av deltagare, noterade forskare den ökande heavinessen av cannabisbruk riskerar av självmords- uppförande i manar och att föreslå en mer nära uppföljning av medicinska professionell av de tålmodig.

Studien publicerades direktanslutet denna vecka i föra journal överbiologin av Sex skillnader.

”I vad vi tror för att vara första, sökanden för denna studie att förstå, hur cannabisbruk får effekt självmordförsök i manar och kvinnor med psykiatriska oordningar, som är redan på ett förhöjt riskerar av att försöka självmordet,”, sade Zainab Samaan, leder författare och en förbunden professor i avdelningen av psykiatri och beteende- Neurosciences på McMaster.

”Vet vi att det finns en hög frekvens av cannabisbruk bland denna befolkning och önskade att förbättra förstår någon potentiell korrelation till självmords- uppförande.”,

Cannabisen är den gemensam-mest använda olagliga vikten över hela världen, och dess förbrukning förväntas till förhöjning, som mer jurisdiktionar, inklusive Kanada, legalize dess fritids- bruk.

Laget av forskare som baseras huvudsakligen i Hamilton, applicerade data som samlas för två studier som baseras i Ontario. Dessa inklusive en presumtiv cohortstudie av opioidbruksoordning genom att använda strukturerade fjäll för att tilldela psykiatriska diagnoser och enkontrollera studie på självmords- uppförande genom att använda de samma diagnostiska metoderna för att ne ett inklusive viktbruk för psykiatrisk diagnos.

Data analyserades från en slutsumma av 909 psykiatriska tålmodig, däribland 465 manar och 444 kvinnor. Bland denna grupp hade 112 manar och 158 kvinnor försökt självmord. Genomsnittsåldern var 40 år.

”Var stunden där inget klart anknyter mellan cannabisen och självmordförsök, visade vårt rön det bland deltagare med psykiatriska oordningar och att ha en moodoordning eller vara korrelater för en kvinna med ökande riskera av självmordförsök,”, sade Leen Naji, varar upphovsman till studien först och en familjmedicininvånare på McMaster. ”Under tiden, är att ha ett jobb skyddande mot självmordförsök.”,

Naji sade, att mer ytterligare forskning är nödvändig och att betrakta Kanada ändrande lagar på cannabisbruk, och mental hälsahandlingsplanen av den vård- organisationen för världen som har syftet att förminska klassa av självmordet vid 10 procent vid 2020.

”Är vår studie både i rätt tid och relevant, speciellt i ljust av den hindra legalizationen av den fritids- cannabisen med en förväntad förhöjning ta fram in i Kanada, och det återstår osäkerhet om det fullt verkställer av cannabis på de som bor med psykiatriska oordningar,”, sade hon.

Samaan tillfogade att studierönet kan serven att utbilda vård- professionell, när han bedömde tålmodig riskerar av självmord. Hon sade att resultaten förstärker också möjligt gynnar av understödjes tålmodig med psykiatriska oordningar i utveckling för jobbplaceringar och expertis.

Källa: https://brighterworld.mcmaster.ca/articles/study-suggests-cannabis-does-not-increase-suicidal-behaviour-in-psychiatric-patients/