Geriatric bedömningar kunde finjustera canceromsorg för äldre vuxen människa

I en flyttning att förbättra canceromsorg för äldre vuxen människa, rekommenderar amerikansamhället av klinisk Oncology att alla tålmodig åldras 65 och äldre motta en geriatric bedömning när du betraktar eller genomgår kemoterapi.

Målet är att förbättra identifierar vilka tålmodig kan tolerera intensiv kemoterapi, och vilka tålmodig kan behöva ändrade behandlingdieter på grund av bakomliggande villkorar, liksom kognitiv försämring, som går ofta oupptäckt vid oncologists.

Mer få än 25 procent av äldre cancertålmodig får för närvarande dessa bedömningar, som utvärderar en person som fungerar (vad han kan och inte kan göra), psykologisk status, näring, kognition, sociala omständigheter och annan, villkorar den finnasende till samtidigt läkarundersökningen, och vilken kan förutsäga den potentiella toxiciteten av kemoterapi.

Den nya anvisningen, ASCOS första i sätta in av ”geriatric oncology,” kan ha viktigt potentiellt som ändrar läkarundersökning, övar. ”Ska dessa rekommendationer tillfångatagandet uppmärksamheten av oncologists, I-funderare, och ska det är incredibly värdesaken,”, sade Corinne lösning, strategisk direktör av cancer och åldrasforskning på amerikancancersamhället.

De känner igen en skiftande demografisk verklighet för cancerspecialister, som behandlar mer och mer äldre tålmodig, som livslängder förlänger över jordklotet. I U.S.et är 60 procent av tålmodig som nyligen diagnostiseras med cancer (beräknat 1,7 miljon folk detta år) ålder 65 eller äldre, som är mer än 60 procent av canceröverlevandear.

Yet bevisa om hur bäst till äldre vuxen människa för fest med cancer är svagt, därför att äldre vuxen människa är underrepresenterade i kliniska försök. Och mest oncologists har mottagit utbildning lite i hur man klarar av äldre tålmodigs unika sårbarhetar.

Då forskare frågade 305 gemenskaponcologists om utvärderande äldre tålmodig, behöver 89 procent som bekräftas ”omsorgen av äldre vuxen människa med cancer, att förbättras,” enligt en för en tid sedan publicerad studie. Mer få än 25 procent sade att de var ”mycket säkra” dem kunde identifiera demens eller exakt bedöma en tålmodig som fungerar eller riskera av att falla - dela upp i faktorer tillhörande med mer fattig resultat för cancerbehandling.

Stillbilden motstånd till ändring är tydlig. ”Alla översvämmas vi med den pröva uppehället upp med nya normal av omsorg, och jag tvivlar där ska är något brett godtagande av rigoren som kallas för i denna anvisning,”, sade Dr. Frederick Schnell, den medicinska direktören av gemenskapOncologyalliansen.

Bördan på läkare bör inte vara viktig, however: De strömlinjeformade bedömningarna som rekommenderas i ASCO-anvisningstaken endast omkring 20, noterar för att avsluta. Tålmodig fyller ut granskningar under mest av den tid; omkring fem noterar krävs för en sjuksköterska, eller läkareassistenten som administrerar flera resumén, testar.

Bedömningen kan identifiera folk på ökande riskerar av att erfara allvarliga biverkningar från kemoterapi - infektioner, tröttar ut, diarrén, uttorkning och andra problem som påverkar mer än halva av äldre tålmodig. Läkare kan därefter ta kliver för att tilltala dessa sårbarhetar liksom att ordinera sjukgymnastik för en äldre tålmodig med muskelsvaghet eller att beställa en näringsrik konsultation för någon som har blivit undernärd. Också kan de förändra kemoterapidieter för att minimera det potentiellt för skada.

För närvarande avgör mest oncologists att huruvida äldre tålmodig kan gynna från kemoterapi, genom att använda ”ögongloben testar,” en bedömning som relies på deras erfar i första hand och domen. ”Är detta inte nog som ska förstås, dela upp i faktorer det satte äldre vuxen människa på riskerar; det tar en djupare dyk,”, sade Dr. Arti Hurria, direktören av centrera för cancer, och att åldras, professorn av medicinsk oncology och terapiforskning på staden av hopp, en omfattande cancer centrerar i Duarte, Calif. och co-stolen av panelen som producerade de nya anvisningarna.

En oncologist som går in i ett rum i ett upptaget klinikstyrkafynd som en äldre tålmodig på examen bordlägger redan, för anföra som exempel och miss faktumet, att hon behövde hjälp som får ut ur en stol och att få in i en kappa - viktigt tecken av funktionell försämring, som kunde förvärras av kemoterapi, Hurria sade. Eller ”, instämm ett mycket angenämt äldre tålmodigt styrkaleende vänligen på dig och med allt som du är ordstävet, och hon kan för att inte ha förstått ett ting du sade” på grund av oupptäckt kognitiv försämring, som kunde försämra och störa med behandling, henne förklarade.

Dr. William Dal, en geriatrician och den Arthur M. Coppola Familj stolen i understöd omsorgmedicin på staden av hopp och en annan co-stol av anvisningspanelen, berättar av en årig kvinna 83, som han sågar flera år sedan, med lungcancer metastasized till henne hjärnan. Hon familjen bad en konsultation, därför att hon skulle blivet återtagen och glömsk - en underteckna av att accelerera kognitiv försämring, misstänkte de.

Bör skulle hon ha kemoterapi och hel hjärnutstrålning eller som försämrar henne minnesschackningsperioder, den undrade den tålmodig och familjen?

Ett resultat som ut stås, när dalen beställde en geriatric bedömning: Denna äldre kvinna försämrades inte cognitively, henne bedrövades psychologically. ”Åt hon inte, påverkade varandra hon inte med annat folk, verkade hon att inte önska behandling, men allt var denna tack vare fördjupningen,” den återkallade dalen. Med rådgivning den tålmodig avgjord för att genomgå kemoterapi- och utstrålningsbehandling, som han kallade ”remarkably lyckad.”,

Som precis genetiskt, testar är van vid personifierar omsorg för äldre cancertålmodig, geriatric bedömningar kan användas för denna ämnar - på mindre uppta som omkostnad, sade betydligt Dr. Supriya Gupta Mohile, redaktör-i-chefen av föra journal över av Geriatric Oncology och direktör av geriatric oncology på det James Wilmot cancerinstitutet på universitetar av Rochester.

Hon berättar av en årig man 78 med invasive blåsacancer som kom in för en konsultation. Från läkarundersökningen kartlägga, henne som är lärd den tålmodig, hade högt blodtryck, sockersjuka och fördjupningen, all som brunn-kontrolleras rimligen. Från en geriatric bedömning upptäckte hon att han bodde bara, hade kognitiv försämring, att relieds på hans dotter för att leverera mål och var på kicken - riskera av att falla.

”Oroades tröttar ut den tålmodig och hans dotter om hans säkerhet hemma, hans kognition som får värre och och hur den styrkaaffekt hans kapacitet att fungera,”, sade Mohile. ”Var hans mål stagvilden, hemma och inte att hospitalizeds eller gå till rehabilitering.”,

Det standart av omsorg för detta villkorar var tre till fyra månader av kemoterapi för kirurgi, men Mohile rekommenderade att den äldre tålmodiga överhoppkemoterapin och har kirurgi, omgående når han har granskat den geriatric bedömningen med henne som var tålmodig, och hans familj.

Varje äldre tålmodig betraktande kemoterapi bör be en utvärdering av detta snällt, om även din läkare inte erbjuder den, sade Dr. Heidi Klepin, förbunden professor av hematology, och oncology på vakskogen skolar av medicin i North Carolina. ”Fråga för ditt manipulerar för att betrakta din kapacitet att göra saker dig mest omsorg om att göra och för att omsorg individualizeds till dina unika omständigheter.”,

KHNS täckning av dessa ämnen stöttas av det John A. Hartford fundamentet, det Gordon och Betty Moore fundamentet och BILDLÄSNINGSfundamentet

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement