Fader och sons skador som är bly- till terapiräkningarna för fostra allra

”Så du måste att ta ditt kvarter av trä, formar det, sand det, måla det, använd din fantasi,”, sade Lopez och att peka till några favoriter från förgångna derbies som sitter på en hylla i hans inrikesdepartementet - bilar i forma av en glasskotte, en pingvin och en Altoids pepparmint boxas.

Men en derby projekterar liv i infamy: ett S. Pellegrino buteljerar rullar på. Det var idén av hans son Theo, då 9, i nedgången av 2016, en tid, då Lopez återkallelser honom var frenetiskt upptagna på arbete.

”Var jag bråttom, och jag gjorde ett förfärligt ting,”, sade han och att återkalla hur hans räcka halkat, som han använde ett handheld driver bearbetar kallat en router med ensnurr, bladet som rakar och formar trä. Han hade bläddrat bearbeta med maskin över försök till räddningtid. Att improvisera var en dåligaidé.

Efter kirurgi och ettdag sjukhusstag gick tillbaka Lopez hem med hans pinkie fingrar hopsytt på ett udda metar och hans righthand immobilized i en cast.

Därefter omkring en vecka mer sistnämnd, var det déja vu - Theo sårade allvarligt hans räcker att snida en Halloween pumpa.

”Mitt baktala fånget fastnat, och mitt fingrar halkat besegrar bladet,” Theo återkallade. Han klippte besegrar till senan av hans pinkie fingrar och krävde ett komplext kirurgiskt reparerar. Förvånansvärt sade han att den inte görade ond.

Efter manipulerar deras kirurgier, den beställde fadern, och sonen som företa sig talrika rundor av yrkes- terapi för att hjälpa dem att återvinna fullt bruk av deras, räcker.

För Theo varade terapi omkring ett år. För Lopez var det flera månader och därefter upprepat efter uppföljande kirurgi. Läka gick väl för båda, och Lopez behogs. Lopez har försäkring till och med författareskrået av Amerika och har alltid varit lycklig med dess låga premiums och självrisker. Han oroades inte om täckning för denna specialiserade yrkes- terapi som både fadern och sonen behövde klart.

Och därefter kom räkningarna.

Tålmodig: Ängeldekan Lopez, en televisionförfattare, Los Angeles. Theo Lopez, 11, deltagare, Los Angeles.

Sammanlagd räkning: $10.190 för yrkes- terapi för två tålmodig, fader och son. Av den slutsumma betalade den Lopez familjen $8.561 - $4.836 för sonen Theo och $3.725 för farsaängel.

Tjänste- familjeförsörjare: Barns sjukhus Los Angeles för Theo Lopez; DenSinai medicinskt center räcker terapikliniken för ängeldekanen Lopez.

Medicinska tillvägagångssätt: Ängeln hade återuppbyggnads- plastikkirurgi på tre fingrar såväl som en understödjakirurgi som tar bort en klämma fast som stabiliserar hans fourth, fingrar; han var i en cast för två månader. Theo hade också återuppbyggnads- plastikkirurgi som reparerar hans sena.

Efter sådan skador behöver tålmodig typisk perioder av yrkes- terapi var specialister använder tekniker liksom massagen som förstärker och sträcker, övar för att återvinna det normala fungerar och rörelse. Både fadern och sonen behövt beställnings- spjälkar gjort och tweaked av terapeutalltigenom läka.

Lopez sade, om den inte var för den udda tillfälligheten av två familjemedlemmar som samtidigt kräver den samma medicinsk vård, honom kan ha l5At all denna glidbana. Men den finansiella dubbla whammyen har lämnat honom som belägen mitt emot tusentals i ut-av-fick- kostar att han inte förväntade.

Vad ger sig: Lopezs författareskrået av Amerika försäkring täcker och betalade $60 för varje yrkes- terapibesök. Familjeförsörjareladdningen som en lista prissätter av över $500 för varje minimal period 45, ett belopp som förminskades till omkring $325, när det faktureras till försäkringsgivaren på grund av dess förhandlade rabatter.

De riktiga klassar för yrkes- (och läkarundersökningen) terapi är ett ben av strid mellan försäkringsgivarear och terapeuter. Och den Lopez familjen fångas i en mitt, i behov av behandlingar att återvinna fullt bruk av deras räcker, så ängeln kan igen skriva hans television skrivar, och Theo kan igen leka blågräsmusik på hans lurendrejeri.

Union betalning av en lägenhetavgift av $60" är lägre än någon privat försäkringsgivare som vi har sett,”, sade den Randall marskalken, vicepresident av att avtala för företag och payorförbindelse på barns sjukhus Los Angeles. Men klassar försäkringsgivarear betalar för yrkes-, eller sjukgymnastik är högt variabeln.

Medicare skulle lön $124 per minimal period 45 för yrkes- terapi - mer än dubbelt vilken Lopezs försäkringsgivare betalade. Sjukvården Bluebook, ett företag, som analyserar, fordrar data för konsumenter och sjukhus, fixerar mässan spänner i Los Angeles mellan $204 och $252 per minimal period 45. Det är halvan sjukhuset listar prissätter, och långt mer mindre förhandlade än även klassar dess.

Författareskrået som gås ned för att kommentera för denna artikel, men man resonerar dess klassar är så låga är att det klassificerar yrkes- och sjukgymnastik inte som den ancillary läkarundersökningen servar men som alternativ behandling, på par med akupunktur- och chiropracticomsorg, enligt försäkringpolitikdokument förutsatt att av Lopez.

”Är detta inte typisk. Jag har fungerat för payors, och sjukhus nu för nästan 25 år,”, sade Marskalk. ”Har jag aldrig sett att en försäkring att planera kategoriserar yrkes- och sjukgymnastik, som denna planerar gör, som en alternativ behandling.”,

Också på grund av den categorization i Lopezs planera, beloppet som inte täckas av försäkring att Lopez måste att betala ut-av-fick- räknar inte ens in mot familj ”ut-av-fick- maximum” - som är när summan av självrisker, premiums och andra laddningar ner en ingång som startar försäkringsgivaren för att välja upp resten av fliken.

Sharmila Sandhu, som är advokat och direktören av reglerande angelägenheter för den yrkes- terapianslutningen för amerikanen, sade att försäkringsgivarear använder olika tekniker för att begränsa utbetalningar som lämnar tålmodig på haka för större räkningar. ”Finner vi att försäkringsbolag är ökande copaymentbeloppen för yrkes- terapi servar eller identifiera annan väg att begränsa frekvensen eller varaktigheten av besök en beställare kan ta fram,”, sade Sandhu.

Upplösningen: Lopez appellerade beslutet i ensida märker till författarna som skrået av Amerika fordrar avdelning. Den vård- politiken för författareskrået förnekade vädjanen. Lopez sade ett representativt för unionen berättade honom att den skulle granskar dess ersättningpolitik för yrkes- terapi.

Takeawayen: Minns att yrkes- och sjukgymnastik klassar varierar betydligt och vård- försäkringsgivarear varierar väldeliga i deras täckning. Ut-av-fick- betalningar kan egentligen tillfoga upp, sedan nästan alla tålmodig behöver ett nummer av perioder.

Fråga ifrågasätter om hur din ska försäkring täcker de servar, som de ordineras av ditt manipulerar. Om du känselförnimmelsen det är otillräcklig, förhandla med både försäkringsgivaren och familjeförsörjaren. Om kostar är unaffordable, frågar ditt ordinera manipulerar, om ett mer inskränkt jagar av skulle terapi, gör trick.

Detta är ett månadstidningsärdrag från Kaiser vård- nyheterna, och NPR, som dissekerar och förklarar verkliga medicinska räkningar för att utgjuta lätt på U.S.-sjukvård, prissätter och att hjälpa tålmodig att lära hur man är mer aktiv, i att klara av, kostar. Har du en medicinsk räkning som du skulle något liknande oss för att se och undersöka mycket noggrant? Sänd den här och berätta oss berättelsen bak den.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement