Att förbättra som är kvalitets- av, bantar kan leka viktig roll, i skydd mot AMD

En analys av ny högkvalitativ forskning avslöjer som bantar kan påverka individer riskerar släkt till utvecklingen och fortgången av ålder-släkt macular försämring (AMD). Rönet publiceras i klinisk & experimentell oftalmologi.

De systematiska granskar inklusive analysen av 18 högkvalitativa studier. Minskad Adherence till ett medelhavs- bantar anknöts med riskerar av AMD-fortgång. En österlänning bantar mönstrar (med högre intag av grönsaker, legumes, frukt, hela korn, tomater och skaldjuret) hade minskat anslutningen med AMD-prevalence, eftersom ett västra bantar mönstrar (med högre intag av röd meat, bearbetad meat, kick-fett mejeriprodukter, stekte potatisar, raffinerade korn och ägg) hade ökat anslutningen med AMD-prevalence.

Kickförbrukning av grönsaker som var rika i carotenoids och den fettiga fisken som innehåller fettsyror omega-3, var välgörande för de på riskerar av AMD. Bantar det glycaemic indexet för kicken och alkoholförbrukning av mer stor, än två drinkar om dagen hade ökat anslutningen med AMD.

”Förbättra det kvalitets- av banta, ökande krävde intaget av matar, som innehåller nutrientsna, vid näthinnan. och undvika matar, som framkallar oxidative skada ska lek en viktig roll, i skydd mot AMD,”, sade den bly- författareNaoko gårdfarihandlaren, av universitetar av Auckland, i nyazeeländskt.

Källa: http://newsroom.wiley.com/press-release/all-corporate-news/healthy-diet-may-lower-eye-disease-risk

Advertisement