Studien visar att inget två folk har den samma hjärnanatomin

Något liknande med identifierar med fingeravtryck, inget två folk har den samma hjärnanatomin, en studie av forskare av universitetar av Zurich har visat. Denna unikhet är resultatet av en kombination av genetiskt dela upp i faktorer, och individliv erfar.

Identifiera med fingeravtryck är unik i varje individ: Som inga två identifierar med fingeravtryck är samma, dem har blivit gå-till metod av identitetsverifikationen för likadana polisen, invandringmyndigheter och smartphoneproducenter. Men vad om centralswitchboardinsidan våra huvud? Är det möjligheten som ut finner vem en hjärna hör hemma till från bestämda anatomical särdrag? Denna är ifrågasätta som poseras av grupparbetet med Lutz Jäncke, UZH-professor av neuropsychology. I tidigare studier hade Jäncke redan varit kompetent att visa att individen erfar och livomständighetspåverkan anatomin av hjärnan.

Experiences gör deras för att markera på hjärnan
Yrkesmässiga musiker, golfare eller schackspelare, till exempel, har särskilda kännetecken i regionerna av hjärnan som de använder mest för deras kompetent aktivitet. Emellertid kan händelser av kortare varaktighet också lämna bak traces i hjärnan: Om till exempel, rätten beväpnar hålls fortfarande för två veckor, tjockleken av immobilized hjärnans cortex i som områdena ansvariga för att kontrollera beväpnar förminskas. ”Misstänkte vi att de erfar att ha en verkställa på hjärnan påverkar varandra med det genetiska sminket, så att över jaga av år varje person framkallar fullständigt en individhjärnanatomi,” förklarar Jäncke.

Magnetiskt avbilda för resonans ger beräkningsunderlag
Att utforska deras hypotes undersökte Jäncke och hans forskninglag hjärnorna av nästan 200 sunda äldre folk som använder magnetisk resonans som avbildar tre tider över en period av två år. Över 450 anatomical särdrag för hjärna bedömdes, däribland mycket allmänna liksom sammanlagd volym av hjärnan, tjocklek av cortexen, och volymer av grå färg och vit betyder. För varje av det 191 folket var forskarna kompetent att identifiera en individkombination av anatomical kännetecken för den specifika hjärnan, whereby IDexaktheten, även för de anatomical kännetecknen för den mycket allmänna hjärnan, var över 90 procent.

Kombination av omständigheter och genetik
”Med vår studie var vi kompetent att bekräfta, att strukturera av folkets hjärnor är mycket individen,” något att säga Lutz Jäncke på rönet. ”Påverkar kombinationen av genetiska och non-genetiska påverkan klart fungera inte endast av hjärnan, men också dess anatomi.”, Utbytet av identifierar med fingeravtryck avkännare med MRI-bildläsningar i framtiden är osannolikt, emellertid. MRIs är för dyr, och tidskrävande i jämförelse till den bevisade och enkla metoden av att ta identifierar med fingeravtryck.

Framsteg i neuroscience
En viktig aspekt av studie rön för Jäncke är att de reflekterar de stora utvecklingarna som under senare år göras i sätta in: ”Precis 30 år sedan tänkte vi att människahjärnan hade fåtal eller inga individkännetecken. Personligt ID till och med anatomical kännetecken för hjärna var unimaginable.”, I avbilda för resonans för mellantid magnetiskt har fått mycket bättre, som har den van vid programvaran att utvärdera digitalized hjärnbildläsningar - Jäncke något att säga som det är tack till detta framsteg, som vi vet nu bättre.

Källa: http://www.media.uzh.ch/en/Press-Releases/2018/Brain-Anatomy.html

Advertisement