Studien för Stemcellen kommer med forskare närmare överenskommelseschistosomiasis

Forskare från det Morgridge institutet för forskning har gjort en viktig upptäckt, som kunde leda till utvecklingen av nya behandlingar för schistosomiasis, en parasitic sjukdom för allmänning.

En snail som smittas med schistosomiasis. (Avbilda krediterar: Bo Wang/Stanford-universitet)

Schistosomiasis påverkar för närvarande mer, än 250 miljon folk, främst i Asien och Afrika och WHOEN har beräknat att den orsakar ungefärligt 280.000 dödar per år.

För närvarande avmaskar den enda behandlingen som van vid stridschistosomiasis är effektiv på den dödande vuxen människa, men inte effektivt på att döda parasit under annan arrangerar av dess liv cyklar.

Nu har professorn Phillip Newmark och kollegor karakteriserat bestämda stemceller, som kontrollerar parasit liv cyklar, och identifierade en gen som anknytas till det tidigaste utvecklings-, arrangerar av germlinen.

Överenskommelse, hur drev för dessa stemceller utvecklingen av varje liv-cyklar, arrangerar kan ultimately hjälpa att förhindra sjukdomöverföringen.”,

Phillip Newmark

Livet cyklar av denna parasit börjar i damm och lakes var dess ägg kläcker från människan som är förlorad in i lilla organismer, som smittar en särskild typ av snailen.

I snailen producerar parasit dela sig-tailed simma organismer som kallas cercariae som är utsläppt in i bevattna, var de är därefter kompetent att tränga igenom människa flår och orsakar infektion.

Nu har en kollega av Newmarks, Jayhun Lee, planlagt ett experiment som efterapar infektionen arrangerar i kultur, genom att möjliggöra cercariaena för att gräva till och med en lappa av musen, flår.

Som anmält i föra journal övereLifen, observerade laget spridningen av fem distinkt stemceller som påbörjandet parasit utveckling in i vuxen människa avmaskar.

De identifierade därefter en underdel av stemceller som anknytas till utvecklingen av parasit reproduktiva system.

Vi är egentligen upphetsada härom därför att det öppet övre ett nummer av viktiga forskningriktningar. De van vid slagsmålschistosomesna för drogen fungerar inte på denna arrangerar av infektion. Överenskommelse vad händer i denna tidig sortperiod, efter infektion har varit kritisk, därför att det är också en tid, då parasierna bör vara mest sårbar.”,

Phillip Newmark

Därefter planerar forskarna för att observera de fem stemcellerna, som de gör åtskillnad mellan och framkallar in i silkespapper. De hoppas ska denna hjälper dem för att finna ut vad cellerna gör och potentiellt för att ge svar till denna vård- tragedi för människan.

Källa:

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.