Forskare avtäcker evolutions- historia av IBD-tillhörande tarmcancer

Ett lag av forskare från den drottningMary universitetar av London har anmält de genetiska händelserna som är involverade i tidig sortutvecklingen av tarmcancer i tålmodig med den upphetsa tarmsjukdomen (IBD).

Sådan kunskap kan vara kompetent att exploateras för att planlägga enkel diagnostik testar för att stratify tålmodig med IBD på kicken - riskera av framkallande cancer.

Dubblerar IBD mer än en individ livstid riskerar av framkallande tarmcancer och riskeraförhöjningarna markant, om de har lidit med IBD för en tåld tidsperiod. Med detta i åtanke, publicerade studien i guten som utfördes i samarbete med forskare från Sts Mark sjukhus och universitetar av den Oxford uppsättningen ut för att förstå genetiken av hur colorectal cancer framkallar i folk med IBD.

Den bly- forskareprofessorn Trevor Graham från Bartscancerinstitutet på drottningen Mary sade: ”Är förutsägelsen, som med IBD går att gå på att framkalla tarmcancer, ett stort unmet behov. Om vi kunde göra den exakt, skulle den låter oss uppsätta som mål omsorg till de som behöver den mest, och reservdelen låg-riskerar onödigt bekymmer för individer. Här har vi beslutsamt som genetiska mutationar ansar för att uppstå tidig sort i IBD-tillhörande tarmcancerutveckling. Dessa mutationar kunde bilda basen av en enkel diagnostik testar för förutsägelse som är på kicken - riskera.”,

Upprättande av en ordna av genetiska händelser

Laget som ses det genetiskt, ordnar av cancerous, och detcancerous silkespappret tar prov samlat från tålmodig med IBD-tillhörande colorectal cancer. Genom att jämföra, ordnar, forskarna var kompetent att upprätta en timeline av händelser som leder till utvecklingen av malignancy.

Notably identifierade analysen några genetiska förändringar, som ansade för att uppstå tidig sort i fortgången till cancer, liksom ändringar till ”det tumorsuppressor” proteinet som var bekant som p53. Ändrar till p53, som resulterar i förändringen, eller förlust av dess fungerar uppstår vanligt mer sistnämnd i utvecklingen av tarmcancer, som inte är tillhörande med IBD som markerar några genetiska skillnader mellan colorectal cancerfall, som har framkallat från IBD, och de som inte har.

Ändringar i numrera av kopierar av några kromosomer strukturerar, som bär vår genetiska information i form av gener var också i den stora majoriteten av IBD-tillhörande tarmcancer tar prov vanligt, och ackumulerade tidig sort i deras evolutions- timeline.

Laghoppet, att spotting av dessa genetiska ändringar för tidig sort kunde användas som indikatorer för att identifiera vilka tålmodig med IBD är på omgående, riskerar av tarmcancer och att meddela nära bevakning av den tålmodiga och tillåtande interceptionen i rätt tid med de bäst behandlingalternativen. Å andra sidan riskerar IBD-lidande person inte på av cancerutveckling kunde avvaras onödigt bekymmer.

Framtida riktningar

Första författareDr Annie Bagare från Bartscancerinstitutet på drottningen Mary sade: ”I denna spännande forskning oss som är utstuderade, hur IBD-tillhörande tarmcancer framkallar med tiden och att identifiera avgörande genetiska ändringar som uppstå endera före eller på starten av malignancy. Vårt rön har git ett starkt fundament för framtida arbete, som ska fokuserar på hur vi kan använda denna kunskap för att förbättra hur manipulerar bedömer, övervakar och tålmodig för fest IBD i kliniken.”,

Laget har för en tid sedan mottagit finansiering från cancerforskning UK (CRUK) till och med tidig sortupptäcktsfinansieringen strömmer för att validera att dessa genetiska indikatorer är sannerligen effektiva markörer av cancer riskerar. Detta är förutom pågående försök som betalas vid Bartsvälgörenhet, för att identifiera prognosticbiomarkers för tarmcancer i andra tålmodiga grupper för IBD.

Källa: https://www.qmul.ac.uk

Advertisement