Studien identifierar kosta-effektiv strategi till fest spikar svamp genom att använda nanotechnology

Onychomycosis en spikasvamp, som orsakar, spikar disfigurement, smärtar, och ökande riskera av mjuk silkespapperinfektion, får effekt miljoner av folk över hela världen. Det finns flera för närvarande tillgängliga aktuella antifungal behandlingar; emellertid dela upp i faktorer den ett nummer av kicken för behandlingfelremains tack vare.

Den nyaste behandlingen, en bred spectrumtriazole som kallas efinaconazole, planläggs för att förbättra spikar genomträngning. Den skryter den högsta boten klassar bland andra aktuella antifungals, men kosta för en buteljera är mer än $600, och fulla behandlingappeller för multipel buteljerar.

Adam Friedman, MD, professor av dermatologi på den George Washington universitetar skolar av medicin och vård- vetenskaper, och hans lag utforskade bruket av nanotechnology att förbättra efinaconazolebehandling och att göra den mer att kosta - effektivt. De observerade att, när nitric oxid-frigörande nanoparticles kombineras med efinaconazolen, den uppnår det samma antifungal verkställer, men på en del av beloppet av läkarbehandlingen bara som behövs för att ge samma verkställa.

”Är Nanotechnology utstuderad, och använt i många områden av medicinen och kirurgi för att förbättra leverera etablerat avbilda, och terapeutiska medel som ultimately förbättrar tålmodiga resultat,”, sade Friedman. ”Dyka upp en snabbt väggspärr in - tålmodig omsorg är, tar fram tyvärr till läkarbehandlingar resning kostar tack vare och fattig försäkringtäckning.”,

Studien som publiceras i föra journal över av droger i dermatologi som finnas att, när de kombineras, nanoparticlesna och läkarbehandlingen är effektivare än både bara och att öppna den potentiellt bättre och mer uthärdlig dörren behandlingdieter. Ett extra gynnar är kapaciteten av nanoparticles att ta fram infektioner i svårt att ne lägen, som genomträngnings- och behållaaktivitet över spika pläterar är ett allmänninghindrar för många antifungals.

”Vad vi grundar var, att vi kunde ge den samma antifungal aktiviteten på de högsta koncentrationerna som bara testades av endera genom att kombinera dem på en del av dessa koncentrationer,” Friedman förklarade. ”Markerade få effekt av detta combo, som vi visualiserade genom att använda elektronmicroscopy som jämfört till antingen produkt bara, deras synergistic skada verkställer på koncentrationer som skulle är fullständigt kassaskåpet till människaceller.”,

Givet dessa resultat, noterar författarna att den är värd mer ytterligare forska synergyen av nitric oxid-frigörande nanoparticles och efinaconazole mot onychomycosis för att bestämma effektiviteten av behandlingen i en klinisk inställning.

Källa: https://smhs.gwu.edu/news/researchers-identify-cost-cutting-option-treating-nail-fungus-nanotechnology

Advertisement