RCSI och Bayer samarbetar för att förbättra behandlingar för folk med blödarsjuka

RCSI och Bayer har i dag meddelat ett det forskningsamarbete syften att förbättra behandlingar för folk med sträng blödarsjuka. Den ska projektera undersöker nya behandlingar som kan anpassas till strängheten av varje individ villkorar för att säkert och främjar effektivt blod som klumpar ihop i folk med blödarsjuka.

Blödarsjuka är en övertagen blöda oordning som orsakas av bristen av ett nyckel- blod som klumpar ihop protein som är bekant som, dela upp i faktorer VIII (FVIII). Detta resulterar i långvarig blödning som är svår att stoppa, om inte villkora känns igen och behandlas. Blödarsjuka påverkar huvudsakligen manar, med ungefärligt 1 i 4000 manlig i Irland påverkade.

Forskningstudien är ledde vid Dr Roger Preston, centrerar betalas föreläsare i kärl- biologi på irländare för kärl- biologi och avdelning av molekylär och cell- terapi, RCSI och av en sakkunnig projekterar utmärkelsen av €200,000 från Bayer. Utmärkelsen gjordes under programet för Bayer blödarsjukautmärkelsear, ett prestigefullt landskamputmärkelseprogram som stöttar grundläggande och klinisk forskning i blödarsjuka. Programsökandena att stötta utvecklingen av nästa generation av omsorg- och behandlingalternativ för folk med världsomspännande blödarsjuka.

Individer med sträng blödarsjuka A är på ökande riskerar av blödning, som de äger dela upp i faktorer VIII jämnar av <1% av det som observeras i individer utan blödarsjuka. Detta behandlas normalt av stamgästadministrationen av ”utbytet” dela upp i faktorer VIII.

Dr Roger Preston sade: ”Är syftet av vår studie att iscensätta ny terapi med att klumpa ihop rekvisita som kan vara ”stämd” att matcha behoven av varje person som behandlas. Vi hoppas för att framkalla behandlingar som kan främja blod som klumpar ihop med ökande precision för att förbättra livskvaliteten för folk med blödarsjuka, och andra individer på ökande riskerar av blödning”.

RCSI-vd:n, professorn Cathal Kelly sade: ”Glädjas RCSI för att meddela detta samarbete mellan Dr Preston och Bayer. Detta partnerskap exemplifierar, hur samarbete mellan den akademiska världen och bransch kan hjälpa att förbättra det vård- av folk med blödarsjuka till och med den högkvalitativa impactful vetenskapliga forskningen som äger rum på irländare, centrerar för kärl- biologi här på RCSI.”,

”Efter dess etablering 15 år sedan, sade det ultimat målet av Bayer blödarsjukautmärkelsear som (BHAP) programet har varit att stötta forskning, som har det potentiellt som har ett viktigt att få effekt på vår överenskommelse av blödarsjuka och blöds oordningar,”, Dr Tristan Cooper, Bayer Ltd. Läkarundersökning Direktör. ”Fortsätter BHAP för att vara en påtaglig reflexion av Bayers pågående förpliktelse till kunskap för forskning och för framflyttning vetenskaplig som förbättrar tålmodig omsorg. Vi är stolt att känna igen, och att tilldela Dr Preston för hans sakkunskap och förpliktelse i hans sätta in.”,

Dr. Preston tilldelades föregående en utmärkelse för tidig sortkarriärutredare från Bayer i 2014, och detta nytt projekterar ska byggande på hans initiala forskning i detta sätter in.

Källa: http://www.rcsi.ie/index.jsp?p=100&n=110&a=11584

Advertisement