Den nya upptäckten kunde stenlägga långt för förbättrad leukemiabehandling

Föregående forskning har avslöjt att tålmodig med akut myeloid leukemia som har också en särskild mutation i en gen som kallas NPM1 att ha ett högre att klassa av remission med kemoterapi. Om en-tredje av leukemiaen äger tålmodig denna gynnsamma mutation, men till nu, hur den hjälper att förbättra resultat, har återstått okänt.

Forskare från universitetar av Illinois på Chicago anmäler på hur denna mutation hjälper att förbättra känslighet till kemoterapi i tålmodig i inblicken för föra journal över JCI.

Proteinet som kodifieras för av genen NPM1, påverkar läget och aktiviteten av ett annat protein som kallas FOXM1. FOXM1 aktiverar andra cancer-främja gener och har funnits för att höjas i cancerceller. Närvaroen av FOXM1, speciellt på hög nivå, är en stark spåman av värre behandlingresultat och minskad överlevnad i tålmodig med cancer. När genen NPM1 muteras, kan FOXM1 inte aktivera extra oncogenes, så tålmodig med denna mutation ansar för att reagera bättre till kemoterapi. En drog, som uppsätta som mål och incapacitates FOXM1 i tålmodig utan den välgörande mutationen NPM1, kan hjälpa att förbättra effektiviteten av kemoterapi.

Den akut myeloid leukemiaen (AML) är en cancer av benmärgen. I AML gör åtskillnad mellan stemceller, som skulle, normalt in i blodceller multiplicerar okontrollerat och missar i stället för att framkalla in i mognar blodceller. Tålmodig med AML har en kick - att riskera av död från obehärskad infektion, att trötta ut lätt och få organskada, därför att de saknar adekvat, numrerar av syre-att bära röda blodceller. De är också på kicken - riskera för farlig blödning på grund av low numrerar av celler den hjälp med att klumpa ihop för blod. Det har varit bekant, att tålmodig med en mutation i genen NPM1 har ett bättre svar till standard kemoterapi, med upp till 80 procent av tålmodig som kureras som jämförs till precis 40 procent för tålmodig utan mutationen.

I föregående studier ledde forskare på UIC vid Andrei Gartel, den förbundna professorn av molekylär genetik som upptäcktes att en av rollerna av NPM-proteinet är att stabilisera FOXM1 och uppehället det i nucleusen var den kan aktivera andra cancer-främja gener.

Beslutsamma Gartel och hans kollegor, som, när genen NPM1 muteras, FOXM1 migrates ut ur nucleusen och in i cellens cytoplasm, var den inte kan påverka varandra med DNA. Detta kan förklara därför tålmodig med denna mutation NPM1 har mycket det bättre svaret till kemoterapi och är mindre rimliga till återfall.

I deras strömstudie främjar Gartel och hans kollegor undersökte förhållandet mellan NPM1 och FOXM1 i tålmodig med AML.

Forskarna analyserade benmärgceller som togs via biopsier från 77 tålmodig med AML och grundar att närvaroen av FOXM1 i cellers nuclei var en stark spåman av fattigt behandlingresultat för individtålmodig.

”Då vi såg därefter i tålmodinas medicinska rekord, sågar vi, att de med gåva FOXM1 i nucleusen av deras cancerceller hade värre behandlingresultat, klassar higher av kemoterapimotstånd, och lägre överlevnad klassar jämfört till tålmodig utan gåva FOXM1 i nucleusen,”, sade Dr. Irum Khan, assistentprofessor av den kliniska medicinen i UIC-högskolan av medicinen och den första författare på det pappers-.

I möss som iscensattes för att overproduce FOXM1, som orsakades för att framkalla leukemia, efter hade behandling med cytarabinen, van vid fest AML för drog en gemensamt, mössna mer resterande sjukdom som jämfördes för att kontrollera möss med AML, och det normala jämnar av FOXM1.

”Vårt föreslår finna, att overexpression av FOXM1 framkallar direkt chemoresistancen, som matchar vad vi sågar i vår analys av tålmodigs FOXM1 jämnar och deras behandlingresultat,” sade Khan.

Därefter visade forskarna att de kunde jordbruksprodukter ett terapeutiskt svar in - tålmodiga AML-celler som är fullvuxna i labbet genom att använda en ny muntlig drog som kallas ixazomib, som är godkänd till fest another, bildar av cancer kallad multipelmyeloma. I den pappers- strömmen, visar Gartel och hans kollegor att ixazomib fungerar i del genom att dämpa FOXM1.

Då de tålmodiga cancercellerna behandlades med för positiva standarda van vid fest AML kemoterapidroger för ixazomib (cytarabinen och anthracyclines) visade cellerna att en högre död klassar jämfört med ensam standard kemoterapi. ”Producerade Ixazomib ett synergized chemotherapeutic svar, när han tillfogas till standard kemoterapi,”, sade Gartel. ”Tror vi denna orsakas av ixazomib som förhindrar aktiviteten av FOXM1.”,

”Finns det ett verkligt unmet behov för att ny väg ska få runt om motståndet till kemoterapi som tålmodig, som inte har denna välgörande mutation ofta att vända mot,”, sade Khan. ”Bör droger, som dämpar FOXM1 i kombination med den standarda behandlingen, liksom ixazomib, resultera i bättre resultat, men kliniska försök som ultimately ska, är nödvändiga att bevisa denna teori.”,

Källa: https://today.uic.edu/discovery-could-lead-to-better-treatment-for-leukemia

Advertisement