Forskare framkallar teknologi för att skapa den hybrid- katalysatorn från rhodium och organiska katalysatorer

En grupp av japanska forskare har framkallat en teknologi för att skapa en hybrid- katalysator från enkel-strukturerat, kommersiellt - tillgänglig rhodium och organiska katalysatorer, som förminskar kemiskt förloradt och producerar molekylar med kickselectivity av en enantiomer, en para av molekylärt strukturerar som är non-superimposable avspeglar avbildar av varje annat. Denna teknologi förväntas att hjälpa i for och låg-att kosta drogsyntes.

Teknologin framkallades av den inklusive professorn Shigeki Matsunaga för forskare och assistentprofessorn Tatsuhiko Yoshino, båda av Hokkaidouniversitetar fakultet av farmaceutisk vetenskap, och professorn Kazuaki Ishihara och den förbundna professorn Manabu Hatano, båda av den Nagoya universitetar institution för forskarutbildning av att iscensätta.

De molekylära tvåna strukturerar funnit i en enantiomer har olik effektivitet, när de används som droger, även om deras kemiska rekvisita är liknande. Molekylär man strukturerar kan vara effektiv, fördriver annan kan starta allvarliga biverkningar. Det är därför viktigt att välja det önskade molekylärt strukturerar för kemisk omvandling, när synthesizing förgiftar. I tillägg till tillverkningmediciner med mindre förloradt är det nödvändigt att ha den kemiska omvandlingen att uppstå endast på en önskad kol-väten förbindelse med bruket av katalysatorer. Att fullgöra dessa två krav har forskare använt dyra gjorda rhodiumkatalysatorer i komplex, denarrangerade gradvis produktionen bearbetar. Den inskränkt tillgängligheten av sådan rhodiumkatalysatorer har gjort det svårt att applicera dem för industriellt bruk.

I gåvastudien som publiceras i naturcatalysisen som enkel-struktureras, - tillgänglig rhodium kombinerades med a klart - den tillgängliga organiska katalysatorn i en kliver kommersiellt, genom att använda ionic växelverkan. En enkel rhodiumkatalysator är kapabel av att aktivera den önskade kol-väten förbindelsen, men den är inte bra på selektivt att erhålla endast molekylär en strukturerar i en enantiomer. Organiska katalysatorer, är under tiden kapabla av att producera det riktade molekylärt strukturerar, men är inte effektiva, i att aktivera den önskade kol-väten förbindelsen. Denna nyligen framkallade hybrid- katalysator är kompetent att kompensera för båda individofullkomlighet. Genom att använda den hybrid- katalysatorn, lyckades forskarna, i att aktivera endast den riktade kol-väten förbindelsen, och selektivt erhålla molekylär en strukturera i enantiomeren, när du förar kemiska omvandlingar av nucleobasederivata, som förväntas för att öka antiviral kapacitet.

”Är teknologin högt mångsidiga, därför att en variation av organiska katalysatorer kan kombineras med den enkla rhodiumkatalysatorn,” något att säga Shigeki Matsunaga. ”Förväntas det för att hjälpa att göra för att kärna ur kemiskt strukturerar för nucleotidemedicinen, som når uppmärksamhet, som en nästa generationmedicin till ett nummer av fest villkorar billigt och i ett miljövänligt långt.”,

Källa: https://www.global.hokudai.ac.jp/blog/hybrid-catalyst-with-high-enantiomer-selectivity/