Forskare identifierar genansvariga för övertagen bröstcancer i nigerianska kvinnor

För den första tiden har DNA som bidras av Under-Saharan afrikanska kvinnor, grundligt utvärderats med innovativ genomicsteknologi i ett försök att förstå de genetiska baserna för bröstcancer i afrikanska befolkningar.

Afrikan- och afrikansk amerikankvinnor är mer rimlig än kvinnor av andra anor att framkalla och dö från trippel-negation bröstcancer. I Augusti 21, utfärdar 2018 av föra journal över av klinisk Oncology, en multinationellt företag, forskning somlaget identifierar genansvariga för övertagen bröstcancer i nigerianska kvinnor.

Den nigerianska bröstcancerstudien som baseras i Ibadan, Southwest Nigeria, har varit i sätta in för mer än 20 år. Under denna period bröstcancerförekomstalltigenom som landet har stadigt ökat.

”Är denna den första studien att använda kick-genomgång genomic analys av afrikanska kvinnor,”, sade studieförfattare Olufunmilayo Olopade, MD, Walter L. Palmer Distingerad den tjänste- professorn av medicin- och människagenetik, direktören av centrera för klinisk cancergenetik och den förbundna dekanen för globalt vård- på universitetar av Chicago.

”Baserat på statlig-av--konst genomic teknologier, var två saker den klara,” ökade co-författare Mary-Claire konungen, PhD, professorn för amerikancancersamhälle av medicinen och genomvetenskaper på universitetar av Washington i Seattle. ”Riskerar till nigerianska kvinnor, som bär mutationar i bröstcancergener är högre än, riskerar till kvinnor i U.S.et med mutationar i de samma generna. Och övertagen bröstcancer leker en större roll i den sammanlagda händelsen av bröstcancer i Nigeria jämförde till U.S.et”,

Studien skriva in sig 1.136 kvinnor med invasive bröstcancer, och 997 kontrollerar -; kvinnor av det liknande åldrar och arvet som inte hade bröstcancer. Sjukdomen var långt mer avancerad på diagnosen, än i U.S.et, med 86 procent av tålmodina, som utvärderades fullständigt diagnostiserat på endera, arrangera 3 eller arrangera 4.

Nästan diagnostiserades halvan (46 procent) av tålmodina med trippel-negationen bröstcancer (tumors, som saknar estrogenreceptors, progesteronereceptors och epidermal tillväxt för människa, dela upp i faktorer receptors). Denna är en aggressiv bröstcancerunderordnad typ som är rimlig att ha med en fattig prognos, även i förmögna länder.

För deras studie av ”övertog bröstcancer i nigerianska kvinnor,” ordnade författarna 25 gener som var tillhörande med ökande, riskerar av bröstcancer och identifierade alla skadlig mutationar i varje av de gener.

De grundar att en ut ur åtta bröstcancer i studien orsakades av en övertagen mutation i en av fyra av dessa gener. Mutationar i BRCA1 (7 procent av tålmodig) och BRCA2 (4 procent) var den mest allmänningen som följdes av PALB2 (1 procent) och TP53 (0,4 procent).

Tålmodig med mutationar BRCA1 eller TP53 diagnostiserades på mer ung åldrar än kvinnor med andra mutationar. Den genomsnittliga åldern på diagnosen för alla fall i studien var 47,5 år, men bärarna BRCA1 diagnostiserades på en genomsnittsålder av 42,6 år. Tålmodig med mutationar TP53 diagnostiserades även tidigare, på en genomsnittsålder av 32,8 år.

”Genomic ordnande i viss följd som extremt identifierar kvinnor på kicken - riskera av bröstcancer kunde vara ett högt innovativt att närma sig till anpassat riskerar ledning, och liv-besparing ingripanden,” författarna skrev. Givet de inskränkt behandlingresurserna som är tillgängliga i denna inställning, ”servar förhindrande- och tidig sortupptäckt, bör uppsätta som mål dessa hög-riskerar kvinnor.”,

Efter - upp på studien, har detIbadan laget redan framkallat enförutsägelse modellerar för bröstcancer i nigerianska och andra Under-Saharan afrikanska kvinnor, som är, i genomsnitt mer än 10 år mer ung, när det diagnostiseras än amerikankvinnor. Detta predictive modellerar kan identifiera individer på kicken - riskera av bröstcancer, föreslår skräddarebevakningen och riskera-förminskning strategier.

Det finns ett akut behov att tilltala ”görande bredare globala olikhetar i bröstcancerdödlighet, som får effekt oproportionellt kvinnor av afrikansk anor,” författarna skrev. Bröstcancer bland både afrikansk amerikan och nigerianska kvinnor är vanligare trippel-negationen, än i andra befolkningar för komplex resonerar som återstår dåligt förstådda. Givet barn åldras på diagnosen i Nigeria som fokuserar på kick-riskera genetiskt, kvinnor kunde, föreslår författarna, ”förminska väsentligen för tidig dödlighet från bröstcancer.”,

”Kan den verka paradoxal för att applicera den nyaste teknologin i strängt resurs-begränsade inställningar,”, tillfogar författarna, ”men i faktum lösningspassformarna problemet…, Kvinnor med extremt kick - riskera av mutationar för bröstcancer tack vare i dessa gener kan identifieras inexpensively och otvetydigt, och erbjudna ingripanden som förminskar cancer, riskerar.”,

”Var att koordinera vårt lag av clinicians och forskare och gemenskapfläderar i Nigeria ingen liten bedrift, men vi fick jobbet gjorda illviljaresurstvången,”, sade Adeyinka Falusi, PhD, professor av Hematology och L'OREAL-/UNESCOlaureaten, institutet för avancerad medicinsk forskning och utbildning i högskolan av medicinen, universitetar av Ibadan.

”Som den första institutionen i Nigeria, återstår universitetar av Ibadan hängiven till att utplacera vetenskap, och teknologi som förbättrar det vård- av afrikaner på kontinenten och alltigenom diasporaen,”, sade hon. ”Kan kurser som är lärda i Nigeria, överföras tillbaka till låga resursinbrott U.S.et och andra länder.”,

Källa: http://www.uchospitals.edu/

Advertisement