NYU Langone Sjukhus-Brooklyn erbjuder avancerad robot-hjälpt kirurgi till festkomplexbråckar

Mest folk avstår från att kalla uppmärksamhet till den ovanliga bucklan i deras lägre mage. Men det kunde vara ett potentiellt farligt villkorar att behöver att diskuteras med ditt manipulerar rätt - bort.

Bråckar uppstår plötsligt, när en dela upp av inälvorna, det fettiga silkespappret i kolonet eller delen av blåsan och magen sticker fram till och med en öppning eller en svaghet i den buk- väggen.

”Kan bråckar vara extremt debilitating och smärtsamma, när speciellt de blir strangulated, en villkora, som kräver nöd- kirurgi,” något att säga Sharique Nazir, MD och att delta i den robotic och avancerade laparoscopic kirurgen på NYU Langone Sjukhus-Brooklyn. ”Kan konventionell kirurgi förminska en bråck framstickande, eller att skjuta det som är tillbaka förlägga in. Det är mycket vanligt ett tillvägagångssätt; men en också av de minst omtalade funktionerna.”,

Martin B. (vem frågade att hans efternamn rymms från denna berättelse), en skådespelare som uthärdas smärtar och bulnad i hans högra ljumske för danande för flera månadstunder en film. En ultrasound avslöjde en stor bråck, som Dr. Nazir reparerade i Januari.

”När jag hade min bråck att repareras, klädde med filt jag likt en ny person,” honom något att säga. ”Gjorde den en stor skillnad.”,

Prashant Sinha, MD, chef av kirurgi på NYU Langone Sjukhus-Brooklyn, pekar ut att många tålmodig med komplexa bråckar fruktar kirurgi. ”Rely de på tillfälliga lösningsnågot liknandebråckband, som hjälper endast kortfristigt,” honom något att säga. ”Ger Laparoscopic och robot-hjälpta kirurgiska tekniker effektiv permanent lättnad. I räcker av våra erfor kirurgar, tålmodig kan gå tillbaka till det normalaaktiviteter i ingen tid.”,

Dr. Nazir pekar ut att fasciaen, normalt det starkaste lagrar av silkespappret, som rymmer förkroppsliga tillsammans, kan försvaga från pressar, föregående kirurgi, eller annan orsakar, den inklusive läkarundersökningskadan som är fattig bantar, väger affärsvinst, havandeskap, överdrivet hosta och förstoppning.

De mest allmänningtyperna av bråcken är i (den inguinal) ljumsket, i en tidigare kirurgisk plats (incisional), i navelen (umbilical), i den femoral artärkanalen i (det femoral) övrelår och i (den hiatal) membranen. Därför att bråckar uppstår ofta i åtsittande utrymmen, måste att reparera en spela golfboll i hål eller en svaghet i den buk- väggen att göras fint för att undvika harming omge knyter kontakt av nerver och silkespapper.

Är vem på Risk?

Vuxen människa, som är överviktiga, och de, som bär, skurkrollen laddar är på kicken - riskera för bråck. Plötslig vridande förehavanden eller ändring av riktningen kan leda till fascial revor såväl som skadan till det mjuka silkespappret, muskeln och senatillbehör.

I tillägg behandla som ett barn något är fött med bråckar, och det finns en stark genetisk disposition till villkora.

Lilla bråckar kan inte behöva omgående kirurgi utan bör övervakas försiktigt. Några hiatal bråckar kan klaras av med bantar och läkarbehandlingen för att lätta sjukdomen för gastroesophageal reflux, också som är bekant som GERD, men, om problemet framhärdar, kan kirurgi vara nödvändig.

”Centrerar entjänste- bråck kan göra en stor skillnad i en tålmodig att erfara och långsiktigt resultat,” något att sägaDr. Sinha. ”Är vi kompetent att ge tålmodig en kick - jämna av pre-, och posta-arbetare service programmerar däribland för att röka cessation, sockersjuka att bry sig, väger förlust och sjukgymnastik.”,

Källa: https://nyulangone.org/

Advertisement