Skapa ritualer för att hedra deadna på lång-benämna-omsorg lättheter

Man vid en, deras namnger deklamerades som familjemedlemmar grep en - another räcker och grät tyst.

Sjuttonmanar och kvinnor hade dött inom det förgångna året på vård- grå färg & rehabilitering, ett vårdhem för 58 säng. I dag hedrades deras liv, och förlusterna som erfors av de, som att bry sig för dem, kände igen.

Död och dess följe, sorg, har en djupsinnig närvaro i lång-benämna-omsorg lättheter. Invånare kan vakna upp en morgon för att finna någon som de sågar varje dag i matsalen väck. Sjukvårdmedhjälparear kan ankomma på arbete för att finna en tom säng, upptagen dagen för av någon som de hade hjälpt för månader.

Men tidesna av sinnesrörelse, som skvalpar till och med dessa institutioner, sällan bekräftas öppet.

”Beskådar långsiktiga omsorgadministratörer död som något att upprivna invånare för styrkan,”, sade Dr. Toni Miles, en professor av epidemiology och biostatistics på universitetar av Georgia. ”Så, när någon passerar bort, är dörrar stängda, och förkroppsliga är rullat diskret ut baksidaen på en gurney. Det är likt att personen fanns aldrig.”,

På grå färghälsas minnesgudstjänst på denna varma soliga dag tändes ett stearinljus för varje person som hade dött. Deras avbildar - ungt och vibrerande, då gammalt och krympt - exponerat by i en video presentation. ”Våra älskade fortsätter för att bo på i minnena i dina hjärtor,”, sade Rev. Steve Johnson, pastor av den Bradley baptistkyrkan, från ett podium.

Dussintals familjemedlemmar som utanför samlas, varje innehav en vitballong. På räkningen av tre kom frigöraren. Skrik av ”älskar jag dig” som ekas, som gruppen vände deras vänder mot till skyen.

Miles önskar att se förlusten som bekräftas öppet på lätthetsalltigenom Georgia för att avsluta vad henne appeller ”den omgeende förlusten och döden för tystnad i långsiktig omsorg.”, Efter djupgående diskussioner med mer än 70 staffers, invånare och familjemedlemmar på nio lättheter i centralen Georgia, har hon skapat två handböcker på ”bäst övar i förlustomsorg” och utrustar upp till bildas seminarier för erbjudande och bemannar utbildning i dussintals vårdhem och hjälpta bosatt uppehåll över det statligt.

”Är har arbete för Dr. Miles incredibly viktigt” och det potentiellt som lindrar avsluta-av-liv som lider, sade Amanda Lou Newton, socialtjänstlagledare på klosterhärbärgen av den nordostliga Georgia medicinskt center.

Åtföljda reaktioner till förlust och död är vanligt bland sjukvårdassistenter, och annan bemannar i lång-benämna-omsorg lättheter, forskningshows. När känslor inte bekräftas, kan sorgen gå tunnelbanan och leda till en vara värd av läkarundersökningen och psykologiska tecken, den inklusive fördjupningen, att distansera och sammanbrott.

Joanne Braswell, direktör av socialtjänstar på vård- grå färg, minns en invånare med intellektuella handikapp, som skulle stag i Braswells kontor mycket av dagen som ser tyst tidskrifter. Med tiden blev de två kvinnorna slutet, och Braswell skulle köp för invånare gåvorna och mellanmålen lite.

”En dag, kom jag in att fungera, och de berättade mig att hon hade dött. Och jag önskade att gråta, men jag kunde inte,” Braswell återkallade och att reflektera på henne chockar, gjort mer smärtsam vid minnen av henne dotterns untimely död flera år tidigare. ”Lovade jag jag själv aldrig igen till [blivet] fäst till någon något liknande som.”, Sedan dess, när invånare dör aktivt, ”finner jag jag själv att dra bort,”, sade hon.

Sylvia McCoullough, 56, kom att gråna hälsas minnes- ceremoni för henne fadern, Melvin Daniels, som dog på April 19 på ålder 84.

Två tidigare år, inte långt, för hon fostrar passerat bort, hade McCoullough realiserat att hon fadern hade demens. ”Var han den starka i vår familj. … Honom alltid tillvaratog oss,”, sade hon och att förklara att hon fader förvirring och hallucinations skakade henne till henne fundamentet.

”Gråter jag hela tiden,” McCoullough fortsatte och att se bedrövad. ”Är det den lika I-förmiddagen som är borttappad utan min mom och farsa.”, Men grays ceremoni, sade som hon kommas med något, tröstar.

Edna Williams, 75, var bland dussintals invånare på händelsen, sammanträde tyst i henne rullstolen.

”Älskar jag för att återkalla alla folk, som har passerat bort till och med året,” sade Williams, som överför sympatikort till familjemedlemmar varje tid som, hon lärer av med- en invånare död. På dessa orsakar, sade Williams, henne påverkas djupt. ”Går jag till mitt rum”, och ”utgjuta min egna privata revor”, och känselförnimmelsen ”sorgsenheten för vad familjen har ännu att gå igenom,”, sade hon.

Edna Williams är en invånare av de vård- grå färg & rehabilitering i grå färg, Ga. och en tidigare auktoriserad revisorsjukvårdassistent i ett hjälpt uppehällehem i henne hemstaden av Statesboro, Ga. När en invånare på vård- grå färg dör, överför Williams deras familjsympatikort, som hon frågar bemannar och invånare för att underteckna - ”för att låta deras familjer veta, att vi att bry sig och förstår egentligen deras känslor,” henne något att säga. (Anslags- Blankenship för KHN)

(Den lämnade) Cathy basen och sondotterhimmel Melton deltog i förlustceremonin på vård- grå färg & rehabilitering i minne av bas broder, Timothy Marion slipmaskiner. ”Missa jag honom varje dag,” henne något att säga. (Anslags- Blankenship för KHN)

Göra narig Nelson, gråna hälsas administratör, har instiftat flera politik som miless förlust vägleder rekommenderar, som bäst, övar. Alla stabsmedlemmar undervisas vad som ska göras, när en invånare dör. När möjligheten, dem uppmuntras att delta i av-platsen begravningarna. Varje död är bekräftad insida byggnaden, ganska än dold bort.

Om en av hans stabsmedlemmar verkar bekymrad, ”går finner talar frågar jag ut och dem och till dem och, hur jag kan hjälpa dem med känslorna som de kan ha,” Nelson sade.

Annat bäst övar inkluderar erbjudande service till grieving invånare och släktingar av det avlidet som känner igen invånare förlustbehov i omsorg, planerar, och att ha ett protokoll som ska förberedas, förkroppsligar för finalvisning.

Några lättheter går vidare och skapar unika ritualer. I ett Georgia vårdhem räcker stabsmedlemmar gnids med nödvändiga oljor efter en invånare död, sade Miles. I Ontario rymmer Kanada, Sts Joseph vårdcentral Guelph ”en välsignelse rituell” i rummen var folket passerar bort.

Femton miles i väg från grå färg, i Macon, Ga., Tom Rockenbach kör Carlyle förlägger, en exklusiv lätthet med fyra jämnar av omsorg: det oberoende uppehället, det hjälpta uppehället, minnesomsorg och den kompetent sjukvården servar. Alldeles bor omkring 325 pensionärer där. I fjol dog 40.

”Talar vi inte om det nog, när någon passerar här; vi har inte ett formellt långt av att uttrycka sorg som en gemenskap,”, sade Rockenbach och att diskutera vad han lärda, efter Miles organiserade lyssnande perioder för bemannar och invånare. ”Finns det saker mig funderare som vi kunde göra bättre.”,

När en död uppstår på denna fortsätta omsorgavgånggemenskap, tändas ett elektriskt stearinljus i mottagningsrumen, var folket går att välja upp deras postar. Om det finns en dödsruna, har den förlagt i ett meditationrum, ofta med a underteckna-i bokar i vilket folk kan skriva kommentarer.

Efter arbete med Miles har Rockenbach en mer intensiv gillande för få effekt av död och förlust. Han betraktar nu start som en stödgrupp för bemannar och vara värd en dödcafe för invånare, var ”folket kunde komma höra vad annat folk har väck igenom och hur de fick till och med den.”,

Tom Rockenbach (centrera), är verkställande direktör av Carlylen förlägger den höga bosatt lättheten i Macon, Ga. Rockenbach betraktar start som en stödgrupp för bemannar och vara värd en dödcafe för invånare, var ”folket kunde komma höra vad annat folk har väck igenom och hur de fick till och med den. ” (Anslags- Blankenship för KHN)

Tameka Jackson, en licensierad praktisk sjuksköterska, som har fungerat på Carlyle, förlägger för åtta år, blev distraught efter döden av en invånare, i hans 90-tal, som hon hade med fullvuxet slut.

”Blidkar jag och han, var vi två ärtor i en fröskida,”, sade som hon återkallar man värme och avkänningen av.

Med tiden anförtrodde gamal man i sjuksköterskan att han tröttades av uppehälle men innehav på, därför att han inte önskade att familjemedlemmar ska lida. ”Skulle han berättar mig alla sorter av saker han inte önskade att hans familj ska oroa omkring,”, sade Jackson. ”I långt, blev jag hans vän, hans sjuksköterska och hans confidante, all i en.”,

En morgon grundar hon hans rum var kal: Han hade dött natten för, men ingen hade tänkt till appellen henne. Jacksons synar fyllt med revor, som hon återkallade henne men. ”Måste jag förmiddagen en be person och jag att fråga guden att se mig till och med den,”, sade hon. ”Grundar jag komfort i som vet honom visste att jag älskade genuint honom.”,

Maximala Jan, 81, handlade med sorg av ett olikt sorterar i mitt--Maj: Hon makan, den David vassen, som hade flyttande fram snabbt Parkinsons sjukdom, hade för en tid sedan rört till det Carlyle ställets hjälpta uppehälle att dela upp från deras vilde-uppehället lägenhet som signalerar avsluta av deras tid som tillsammans bor.

Gilla annat folk på Carlyle förlägger, Peak hade en radda som justerar för att göra, då hon som var rörd in i lättheten fem år sedan efter henne den första makan, hade dött. ”Har raddafolket här kommit här från någonstans annars, och givet upp deras hem, deras vänner och deras gemenskaper, ofta efter döden av en spouse,”, sade Peak. ”När du är här, är förlust - endera ditt eget eller någon annars - runt om dig ständigt.”,

Hon grundar hon själv roterande till David, vars första fru hade dött av en hjärntumor, och som hon beskriver som en ”mjuk, söt klok man.”, För de att gifta sig, talade de öppet om vilket lekmanna- framåt och Peak lovade henne skulle bär på.

”Inget kan stoppa hjärtesorgen, som medföljer förlust,”, men ”min vänner, och familjstillbilden behöver mig,”, sade hon.

I sen maj tålde dog David en sträng head skada, når han har fallit och. ”Missa jag honom väldeliga, som vi var jätteglada tillsammans,” som är maximal, skrev i en e-post. ”Kan jag förmiddagen som gör såväl som jag.”,

KHNS täckning av dessa ämnen stöttas av det John A. Hartford fundamentet, det Gordon och Betty Moore fundamentet och BILDLÄSNINGSfundamentet

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement