Ny lagstiftning som ger licensureklarhet för sportmedicinprofessionell, passerar U.S.-senaten

Den sportmedicinLicensure klarheten agerar (S. 808) har lyckat passerat U.S.-senaten som tar ett annat kritiskt, kliver framåtriktat. Introducerat av Senators John Thune (R-SD) och Amy Klobuchar (D-MN) i 2017, klargör denna lagstiftning medicinskt ansvar härskar för sportmedicinläkare, idrotts- instruktörer, och andra medicinska professionell som ser till täckas de, riktigt av deras resande för ansvarsförsäkringstunder med idrotts- lag till ett annat statligt.

Räkningen passerade föregående ut ur kommittén för U.S.-senatHJÄLP i Juni, och ska nu gå tillbaka till U.S.-representanthuset att godkänna språkändringar som göras av senaten. Det godkända huset en litet olik version av räkningen i 2017. En gång godkänner huset ändringarna, det ska för- till presidenten för häfte.

”Ser till passagen av ska S. 808 att tålmodig är kompetent att motta kvalitets- omsorg från deras respektive medicinska lag, ingen materia, var de konkurrerar,” sade AMSSM-presidenten Tchad Asplund, MD, MPH. ”Är detta ett annat avgörande kliver att gynna alla som är involverad, i att ta omsorg av idrotts- lag.”,

Dr. Asplund som framme vitsordades av US-hussubcommitteen på vård- i 2015 i service av räkningen och vicepresidentet Tchad Carlson, MD för AMSSM första var också instrument- i arbete med kongressledamotar att formulera den original- räkningen i 2013.

AMSSM har fungerat med kongressledamotar och organisationar för multipelsportmedicin, däribland idrotts- instruktörernas för medborgare anslutning, amerikanakademin av ortopediska kirurgar och amerikansjukgymnastikanslutningen, till för- denna viktiga lagstiftning.

Källa: http://www.amssm.org

Advertisement