Forskare identifierar ett nytt orsakar av kronisk spänning i hjärnan

I ett landskampsamarbete mellan MedUni Wien, har den Semmelweis universitetar i Budapest, det Karolinska institutet i Stockholm och den Yale universitetar i USA, forskare identifierat ett nytt bearbetar i hjärnan som är ansvariga för det försenade spänningssvaret, och det långsiktigt verkställer av spänning: med en fördröjning av 10 noterar efter ”faran”, området av hjärnan som reagerar till spänningen, och ansvariga för mer ytterligare handling aktiveras via den cerebrala vätskan. Rönet kunde öppna upp nya perspektiv för överenskommelse som det neuronal bearbetar på lek i posta-traumatisk spänningsoordning, kronisk spänning och sammanbrott.

”Hitherto var vi medvetna av två huvudsakliga spänningsmekanism i hjärnan”, förklarar Tibor som Harkany från uppdelningen av molekylära Neurosciences på MedUni Wien centrerar för hjärnforskning: ”Är en grupp av neurons som lokaliseras i hypothalamusen, ansvariga för att starta båda mekanism. Den som är processaa, är en hormonal bana, som blytaket till hormon som är utsläppt från de adrenal körtlarna in i bloodstreamen inom några, understöder av spänningshändelsen. Det annat processaa är nervbanan, som är även mer snabb. Inom del av en understödja, göras en neural anslutning för rikta till den prefrontal cortexen, och denna bestämmer vårt uppförande.”,

Tredje spänningsmekanism som identifieras i hjärna

I de nya utredningarna ledde vid Alán Alpár (den Semmelweis universitetar), Tamás Horváth (Yale), Tomas Hökfelt (det Karolinska institutet) och Tibor Harkany (MedUni Wien), det har nu upptäckts att dessa samma neurons är också kapabla av att starta ett spänningssvar i en third långt, verkställa av som uppstår litet mer sistnämnd och tålas.

Den fullständigt nya mekanismen som har nu varit beskriven intäkter via den cerebrospinal vätskan. Detta gäller också en molekyl, som är viktig för utvecklingen och underhållet av nervsystemet, detkallade ciliary neurotrophic dela upp i faktorer (CNTF), räckvidder som spänningen centrerar, genom att resa i den cerebrospinal vätskan.

Sedan denna är en mekanism som spridningar med den cerebrospinal vätskan, det är mycket långsammare än, det processaa att uppstår via bloodstreamen. Vikten förtunnas långsammare och kan därför ha etthållbart att verkställa. Omvänt bombarderar CNTF-molekylar i den cerebrospinal vätskan constantly neuronsna av spänningen centrerar och att hålla den prefrontal cortexen på permanent vaken. Detta påstår hjälpmedlet, att nervsystemet återstår i ett förhöjt, av vaket med mer stor reactivity.

Enligt den bly- författare Alán Alpár från den Semmelweis universitetar i Budapest, är det mycket sannoliken att all tre bekant mekanismen utplaceras i händelsen av den stränga spänningen. Denna tredje typ av processaa som identifieras av forskarna, leker en ha som huvudämneroll, i att producera det försenat, och hence vara verkställa.

”Vet vi från arbetet av denberömda Ungrare-födda spänningsforskare, János Selye, som områden av hjärnan är ansvariga för svar till yttre stressors. Han beskrev också vad händer i ett spänningsläge, hur hypothalamusen aktiverar hypofyskörteln, och denna aktiverar i sin tur de adrenal körtlarna,” förklarar Tomas Hökfelt från det Karolinska institutet i Stockholm. Emellertid är spänningen etthållbart bearbetar. Det potentiellt för ett hot kan utifrån är också långdraget, således kräva förkroppsliga att adoptera inte endast ett omgående men också påstår ett långvarigt av alertness.

Bättre överenskommelse av neuronal bearbetar

Enligt forskninglaget kan upptäckten av det nya processaa också öppna upp nya perspektiv för överenskommelse utvecklingen av posta-traumatisk spänningsoordning. Faktumet, som den akut spänningen kan metamorphose in i kronisk spänning som till exempel visar sig själv i sammanbrott, föreställer en allvarlig utmaning till dagens samhälle. ”Överenskommelse som det neural bearbetar att bly- till det kan öppna upp nya alternativ för behandling detta neuropsychiatric villkorar, sedan bestämt vi identifierade flera molekylärt kliver att styrkan blir uppsätta som mål för pharmacological utveckling i framtiden " betonar Tibor Harkany.

Källa: https://www.meduniwien.ac.at/web/en/about-us/news/detailsite/2018/news-im-september-2018/new-cause-of-chronic-stress-identified-in-the-brain/

Advertisement