Forskare identifierar den pathogenic leptospiraen anstränger i Uruguay nötkreatur

Leptospirosisinfektioner som orsakas av Leptospirabakterier, uppstår i folk och djur runt om världen, men olikt anstränger av bakterierna kan variera i deras kapacitet att orsaka sjukdomen och att hoppa mellan art. Nu har forskare som anmäler i PLOS försummade tropiska sjukdomar, för den första tiden som beskrivas kännetecknen av Leptospiravariantsna som smittar nötkreatur i Uruguay.

”Var en av veterinärerna, co-författare av artikeln, den fotograferade stunden som erhåller urine, och blod tar prov från nötkreatur i en lantgård i Uruguay. Sådan tar prov tillåten för serologic karakterisering av djur och slutligen isolering/maskinskrivning av leptospiraen spp. anstränger.”, Kreditera: Buschiazzo et al (CC VID 4,0, 2018)

Leptospirosis överförs oftast till människor till och med kontaminerat bevattnar, och utbrott ses i tropiskt, och subtropical områden efter stora belopp av regnar eller floder. Water kan initialt vara kontaminerad till och med urinen av infekterade djur, tjaller däribland, nötkreatur, hästar, får, pigs och hundkapplöpning. I Uruguay är nötkött och mejeriexporter ledande källor av medborgareinkomst.

Att att bestämma identiteten av Leptospiravariantsna, som smittar nötkreatur i Uruguay, och huruvida är de ett potentiellt riskerar för människor, en multicentric konsortium skapades som gäller Instituten Pasteur av Montevideo, fakulteten av medicinen (Udelar), det jordbruks- forskningmedborgareinstitutet (INIA) och, departement av boskap (MGAP). Detta det tvärvetenskapliga laget tog prov urine och blod från nötkreatur 963 på nötkött 48 och mejeri brukar runt om Uruguay. Dessutom samlade de urinen och njure från 577 djur från 22 slaughterhouses. Varje tar prov testades för närvaroen av leptospiraen, och, om gåva, för avkräva anstränger.

Forskarna grundar att tagit prov 20% nötkreatur utgöt allra den pathogenic leptospiraen i deras urine som föreställer en stor allmän hälsa riskerar. olika 40 anstränger av bakterierna isolerades som avtäcker en oväntat stor variation. Bakterierna identifierade inklusive tre sällsynta isolater som var oupptäckta vid det normala, testar, och två serotypes av bakterierna som matchade exakt med de som isolerades föregående från leptospirosistålmodig.

”Anstränger denna rapport av lokalleptospiraen förbättrar diagnostik bearbetar och överenskommelsen av leptospirosisepidemiology i South America,” forskarenågot att säga. ”Anstränger dessa kunde också användas, som nya delar inom bacterinvaccin som ska skyddas mot den pathogenic leptospiraen, anstränger, som cirkulerar faktiskt, en rikta mäter för att förminska riskera av människaleptospirosis.”,

Källa: https://www.plos.org

Advertisement