Probiotics kunde förminska behovet för antibiotikummar

En häpnadsväckande ny studie har funnit att stamgästbruk av probioticsen i spädbarnsålder och barndom kan markant förminska numrera av antibiotiska recept som administreras under denna period.

Avbilda krediterar: metamorworks

Det godtyckliga och överdrivna bruket av antibiotikummar har anknutits till löneförhöjningen av antibiotiskt motstånd i många världsdelar.

Data från centrerar för sjukdom kontrollerar och för förhindrandet (CDC) showen som i USEN bara, omkring 2 miljon antibiotikum-resistent infektioner diagnostiseras varje år, som 23 000 har av ett dödligt resultat.

Förminskande antibiotiska recept är en ha som huvudämne kliver, i att förhindra antibiotiskt motstånd.

Om detta kunde kommas med omkring av ett enkelt, och förhållandevis billigt kliva liksom probiotic förbrukning för stamgäst, skulle den signalerar ett viktigt för- i denna strid.

Strömstudien granskade 12 försök genom att använda probiotics i spädbarn och barn och grundar att dagligen supplementationen med probiotics som ett vård- tillägg ledde till en 29% nedgång i antibiotiska recept i denna befolkning.

Detta nedde en mäktig 53% förminskning, då endast de bästa studierna var inklusive. Probioticsen som användes i dessa studier, var Lactobacillus, och Bifidobacteria anstränger.

Tidigare forskning hade redan visat att den kom med probioticsen besegrar förekomsten, strängheten och varaktigheten av akut infektioner för allmänningen av det respiratoriska området och guten.

Granska fokuserade på att finna bevisar av en fast anslutning mellan probiotic intagande av föda och fällt ned antibiotiskt bruk.

Givet denna fnding, är potentiellt en långt som förminskar bruket av antibiotikummar, att använda probiotics på en stamgästbas.”,

Dr. Daniel Merenstein, MD, hög utredare

Avkrävamekanismen som är involverad i probiotic-anknuten, tappar i antibiotisk användning klassar är okänd.

Emellertid kunde de inkludera immun modulering eller produktionen av molekylar som förminskar pathogenic aktivitet i guten och flygbolagen.

Dr. Merenstein föreslår, att, sedan guten innehåller ha som huvudämnedelen av huvuddelens immunförsvar, förbrukningen av sunda bakterier i form av probiotics kunde välla fram bly- till den konkurrenskraftiga hämningen av tillväxten av gutpathogens, eller förstärker immunförsvaret för att bekämpa andra sjukdom-orsaka organismer.

Mer studier är behövda sammanlagt åldrar, och bestämt i åldringen, att se, om tålt probiotic bruk förbinds till en total- förminskning i antibiotiska recept. Om så, kunde detta potentiellt ha ett enormt att få effekt på bruket av medicinen och konsumenter för probiotics i allmänhet i allmänhet.”,

Dr. Sarah Göra till kung, Ph.D., leder författare

Framtida forskning ska krävs i multipelåldersgruppar för att upprätta, hur långt denna verkställer jumbor, speciellt i äldre folk.

Studien publicerades i dag i europén förar journal över av allmän hälsa och betalades delvis av den vetenskapliga anslutningen för landskampen för Probiotics och Prebiotics.

Källa:

Denna nya artikel baseras på en pressrelease av den Georgetown universitetarmedicinskt center och forskningstudien sig själv.

Liji Thomas

Written by

Liji Thomas

Liji Thomas is an OB-GYN, who graduated as gold medallist from the Government Medical College, University of Calicut, Kerala, in 2001. Liji practiced as a full-time consultant in obstetrics/gynecology in a private hospital for a few years following her graduation. She has counseled hundreds of patients facing issues from pregnancy-related problems and infertility, and has been in charge of over 2,000 deliveries, striving always to achieve a normal delivery rather than operative.

Advertisement