Taget för en ritt: Efter ATV-kraschen, har manipulerat har fått $56.603 som räkningen för luftar ambulansen snubblar

Det var den första - och endast - tiddr.en Naveed Khan, en årig radiologist 35, red någonsin i ettterrain medel.

Khan tog rulla från hans vän, och drösen cirklar i sanden, på en slinga längs Redet River i Texas.

, var mitt förkroppsliga, ”så snart som jag vände till sidan väger var, detta two-seatermedel… som vippades på precis in mot sidan och, toppled,” återkallade Khan. Den landade på lämnat hans beväpnar.

”Hade jag omkring mellanrum för 6 flytta sig mycket långsamt-sned boll ett utsatt kött att jag kunde se nedanfört, på min underarmen,”, sade han. ”Och jag kunde se muskeln. Jag kunde se fettet. Jag kunde se flå. Blod slog samman runt om det.”,

Khan känsligt lightheaded, band hans klår upp runt om hans beväpnar något liknande en tourniquet. Han och hans vän klarade av till rätten ATVEN, drevbaksida in mot gatan och appell 911.

Beväpna skadan som då en ambulans levererade honom till akutmottagningen på den eniga regionala vårdsystemet i Wichita Falls, förvånades Khan för att höra att en manipulera att mumla att den var det värst han hade någonsin sett.

Khan behövde omgående helikoptertransport till en trauma centrerar för kirurgi i Fort Worth, om det fanns något hopp av besparingen beväpna.

Groggy från smärtstillande medel, Khan klarade av för att fråga manipulerar, hur mycket det skulle flyg kostar, och huruvida det skulle täckas av hans försäkringsgivare. ”Berättade jag funderare dem min vän, ”, behöver han att stoppa att fråga ifrågasätter. Han behöver att få på den helikopter. Han realiserar inte, hur allvarligt denna skada är,”” Khan återkallade.

Flugit 108 miles till det John Peter smedsjukhuset i Fort Worth, centrerar den mest nära jämna I-trauman, viftades reparerar får Khan in i kirurgi till rengöringen ut såret, hans splittrade ben och blod som flödar till silkespappret.

Han hade en slutsumma av försök för åtta funktioner till räddningen hans lämnade underarmen, för han gav sig slutligen upp. Efter veckor i sjukhuset frågade han manipulerar för att amputera, så han kunde få på med hans liv.

Och därefter kom räkningen.

Tålmodigt: Naveed Khan, 35, en radiologist och att gifta sig fader av tre småbarn i Southlake, Texas.

Sammanlagd räkning: $56.603 för ett luftaambulansflyg. Skyddar arga blått för blått av Texas, Khans försäkringsgivare som betalas $11.972, når de har vägrat initialt alldeles; medevacföretaget fakturerade Khan för de återstående $44.631na.

Tjänste- familjeförsörjare: Lufta Evac Lifeteam, ett luftaambulansföretag som fungerar 130 baser i 15 påstår. Den har ägt av Air medicinska gruppinnehav, ett hållande företag som äger fyra annat luftar ambulansföretag och ett malt ambulansföretag. Lufta läkarundersökningen, ägas i sin tur av den jätte- privata rättvisafirman Kohlberg Kravis Roberts eller KKR.

Tjänste- läkarundersökning: Khan flögs från den eniga regionala vårdsystemet i Wichita Falls, Texas, till det John Peter smedsjukhuset i Fort Worth.

Vad ger sig: Khan fick hans första appell från luftar Evac Lifeteam precis tre dagar efter olyckan, stunder som han var stilla ligga i sjukhuset. Ett representativt företag berättade honom att helikopterritten som troligen skulle kostar mer än $50.000 och frågat honom hur han planerade för att betala.

För Khan centrerar fortrans. till trauman var absolut nödvändigt, sedan blodtillförselen till hans beväpnar hade klippts av, sade Dr. Raj Gandhi, den medicinska direktören för trauma servar på JPS-sjukhuset.

”Om det inte finns något blod som går att hjälpmedlet där är inget syre,” sade han. ”Är det där inget syre som är det hjälpmedel som de celler går att dö.”, Minutes är dyrbar, och helikoptern kan få från Wichita Falls till Fort Worth i en timme, eller mindre, halva tiden som den tar med den slipade ambulansen, sade han.

Men klagomål om skyhöga räkningar till tålmodig för luftar ambulansen servar är allmänningen. Efter lansering ”, har räkningen av serien av för månaden” i Februari, NPR och Kaiser vård- nyheterna mottagit mer än räkningar för ett dussin från kritiskt sjuk tålmodig lika Khan som laddades tiotusentals dollar för en luftaambulansritt även efter försäkringsgivare betalningar.

Lufta ambulansföretag försvarar deras laddningar.

Stacken Sherlock, presidenten av anslutningen av Air läkarundersökningen servar, en yrkesgrupp, sade luftar ambulanser kräver en högre utbildad besättning än en slipad ambulans, därför att de endast mest sjuka eller allvarligast sårada tålmodina behöver flygtransport.

AAMS bemyndigade en studie att bestämma det faktiskt kostar av en medevacritt. Rapporten grundar den tar omkring $2,9 miljoner om året för att köra en singelhelikopter baserar. Varje baserar handtag omkring 300 transporter om året, och ritterna kostar omkring $11.000 each, enligt rapporten.

En spokeswoman för Air Evac Lifeteam sade att företagsräkningfolket så mycket, därför att den är pröva till sminket för vad hon sade är magra betalningar från Medicare och Medicaid.

”Kostar våra verkliga per flyg är $10.200 unreimbursed pluskostar på varje flyg för Medicare, Medicaid, och tålmodig utan någon täckning,” skrev Shelly Schneider, företagsspokeswomanen.

Centrerar för Medicare, & Medicaid Services sade att den betalar ett genomsnitt av $4.624 per ritten, plus $31,67 en mile - som fungerar ut till en genomsnittlig Medicare ersättning av $6.556 för helikopterambulansritter för pensionärer. Medicaid in mest påstår löner mindre.

Branschen har förespråkat hårt för att få Medicare för att öka dess ersättningar, sade Sherlock. Lagstiftning som är oavgjord i båda den skulle representanthuset och senaten gör så, men det har inte finnas mycket rörelse på de räkningar.

Andra något att säga branschen kostar bedömningar är uppblåst vid vinst-drivande utvidgning av en inbringande bransch. Slipade ambulanser bär ofta kritiskt sjuk tålmodig, för.

För många luftar ambulanser sitter overksamt mycket av tiden, sade Dr. Ira Blumen, en professor av den nöd- medicinen på universitetar av Chicago, och den medicinska direktören av den Aeromedical universitetar knyter kontakt.

Blumen sade att ökade branschen - som domineras av några företag som ägas av privata rättvisafirmor - som dramatiskt utvidgas sista gång Medicare, dess betalningar, i 2002. Och nu finns det för många helikoptrar - 908 som av i fjol - stridighet för tålmodig och vinster samtidigt.

”Är numrera av helikoptrar skandalös för det kontinentala Unitedet States,”, sade han. I 90-tal körde mest helikoptrar mer än 500 flyg per år i genomsnitt. På det klassa, kosta per flyg som skulle i dag, är mindre än $6.000.

En BCBS av den Texas talesmannen sade att försäkringsgivaren har att avtalas för att klassa med enknyta kontakt luftar ambulansföretaget, men det inte är att lufta Evac Lifeteam. Når initialt du har vägrat för att betala något för enknyta kontakt, fordra, det instämmde till betalningen $11.972.

Men i någon avkänning, laddar resoneraambulansföretagen så mycket är enkelt, därför att de kan: Lufta ambulanser regleras i hög grad inte som sjukvård men som delen av flygbranschen. Federala lagar förhindrar påstår från begränsande flyg klassar, ruttar och servar.

Så många folk har slågits med kick luftar shockingly ambulansräkningar att kongressledamotar på båda sidor av gången är prövas att göra något om den. Lagstiftning som reauthorize finansieringen för den federala flygadministrationen, som är röra till och med kongressen som skulle nu, ställer in ett råd av branschexperter för att tilltala balanserar att fakturera, och annan utfärdar och ställer in ett klagomål fodrar för konsumenter.

Upplösning: Khan har tillåtet att lufta Evac Lifeteam för att förhandla med BCBS av Texas över de återstående $44.000na luftar ambulansräkningen. Företaget har frågat honom att för att appellera till tillståndets avdelning av försäkring, och fast han balked först på förslag, han betraktar nu att göra så. Khan något att säga förstår han inte, därför helikopterflyg, en integraldel av den nöd- medicinsk vård honom mottog, behandlas olikt än hans kirurgier och att vårda omsorg och sjukgymnastik.

”Tänkte jag att detta var another lappar av det pussel,”, sade han. ”Vänder det ut att detta var glaringly olikt.”,

Han väntar upplösning, som han får van till liv med hans handikapp. Det hans innehav behandla som ett barn sonen, frågade han i frustration: Och samtidigt att värma upp hans buteljera?”, ”hur jag rymmer honom stunder, gråter han,

Khan som har måste att slåss med hans försäkringsbolag för att få täckning för ett prosthetic, beväpnar, frustreras för att lära, att luftaambulansföretaget förväntar honom att betala långt mer, än det faktiskt kostar av hans flyg.

”Är det orättvist,”, sade han. ”Är det slumpmässigt, det är godtyckligt. Det är, allt vad prissätter dem önskar till uppsättningen. Och att sätta det på en person, som ar redan vara till och med vad jag har varit igenom, hatar jag till något att säga den, men den är grym.”,

Takeawayen: Mest folk med hälsoproblem som är allvarliga nog som kräver ett helikopterflyg, är i inget placerar för att fråga, om medevacföretaget är i-knyter kontakt, eller huruvida det finns ett primat. Men, om du eller en familjemedlem har tid att fråga, kunde det betala av.

Kliver dig bör ta, om du vändas mot med en enorm räkning för en medevacritt:

  • Låt din försäkringsgivare processaa lek ut, först. Blått som arga blått skyddar av Texas först förnekade Khans, fordrar alldeles. Men han såg nära på hans politik och sågar att hot av förlust av limben täcktes tydligt. Han appellerade, och det är, då försäkringsgivaren betalade $11.972.
  • Understödja, förhandla! Luftaambulansföretaget kan är villigt att förhandla en bosättning för en del av räkningen för att undvika roterande till skuldsamlarear, som skulle betalar dem encentmynt på dollaren.

Både Sherlock av anslutningen av Air läkarundersökningen servar, och Schneider av Air Evac Lifeteam sade företag ska försök att bestämma vad en tålmodig kan ha råd med. Så kan folket med kickinkomster finna det hårt för att erhålla en verklig förminskning för deras räkning. Stilla, om tålmodig vet att de riktiga kostar av det tjänste- dem mottog, dem kan vara bättre som utrustas för att förhandla en rabatt.

Många luftar ambulansföretag erbjudande sommedlemskap planerar, som kan kosta mer mindre än $100 om året, och garanterar att det ska företaget accepterar, allt vad betalning ett försäkringsbolag gör, utan att fakturera den tålmodig för vila. Men köparen, akta sig: När någon behöver en luftaambulans, är de ofta inte i en placera som ska väljas, som det ska företaget reagerar till appellen.

Räkningen av månaden är en crowdsourced utredning av Kaiser vård- nyheterna och NPR som dissekerar och förklarar medicinska räkningar. Har du en intressant medicinsk räkning som du önskar att dela med oss? Berätta oss om den!

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement