Tålmodig anmäler att besvära som är vård-, utfärdar även upp till två år efter arthroscopic höftkirurgi

Upp till två efter elective år, arthroscopic höftkirurgi, proportionerar en väsentlighet av anmälde tålmodig besvära nytt vård- utfärdar att spänna från sömnproblem, till artrit till den kardiovaskulära sjukdomen.

Fördriva sådan problem kan vara övergående och minska, som full rörlighet går tillbaka, rönet föreslår att tålmodig och manipulerar bör vara förberett att klara av en variation av komplikationer med tiden, som även kirurgierna sig själv är ansedda en framgång.

”Vår studie fokuserad på en mer ung grupp -- ström- och gamlamilitär personalåldrar 18-50 -- och jämfört deras läkarundersökning antecknar både för, och efter kirurgi,”, sade Daniel Rhon, D.Sc., en adjunctprofessor på det kliniska forskningsinstitut för hertigen och leder författare av en studie, publicerad som on-line Sept. 28 i britten förar journal över av sportmedicin.

”Även bland denna mer unga grupp, numrera och frekvens av dessa gömda komplikationer, som uppstod, efter elective höftkirurgi, föreslår att vi bör ta ett mer wholistic att närma sig och proactively att bedöma tålmodig för riskerar annan, än de standarda kirurgiska komplikationerna söker efter vi mer gemensam,”, sade Rhon.

Rhon och kollega -- den inklusive höga författareTchad kocken, Ph.D., programdirektör av hertigen manipulerar av sjukgymnastikprogram -- förade den observational studien, genom att undersöka militära vård- systemrekord av tidigare 1.870 och tjänste- medlemmar för ström som genomgår arthroscopic höftkirurgi mellan 2004-2013. Tålmodiga rekord samlades för de 12 månaderna före och 24 månader efter kirurgi.

I deras analys identifierade de förekomster av mental hälsaoordningar som var kroniska smärtar, drogmissbruk utfärdar, kardiovaskulära krämpor, det metabolic syndromet, artrit, och sömnproblem, som noterades i tålmodinas läkarundersökning, antecknar både för och efter deras elective höftkirurgier.

comorbidities för Posta-kirurgi förekomster allra efter tillvägagångssättron dramatiskt: mental hälsaoordning ökade 84 procent; kroniskt smärta diagnoser soared 166 procent; drogmissbruk tickade upp 57 procent; kardiovaskulär oordningro 71 procent; det metabolic syndromet cases ron 86 procent; artrit broddade 132 procent; och sömnoordningar hoppade 111 procent.

”Är den arthoscopy höften passande mer allmänning även bland mer ung folk, och den kan vara ganska lyckad, i att lösa som är kroniskt, smärtsamt villkorar,”, sade kocken. ”Bara det är viktigt att vara förberett för en lång återställning. Dessa är kirurgier var folket förbjudas från fullständigt att uthärda väger för flera veckor, så de inte kan öva, dem inte kan sova bekvämt, dem är smärtar in.”,

Rhon sade att söndringar i sömn kan vara bestämt problematiska. Utan riktigt vila, smärtar avkänningen av eskalerar och att leda till en negation röra sig i spiral av tröttar ut och smärtar, som trycker ned därefter mood, energi jämnar och allmänt vård-.

”Utfärdar dessa blandar på varje annat,”, sade Rhon. ”Manipulerar våra studieservar som ett viktigt vaket till båda och tålmodig. Beväpnat med denna kunskap, kan vi vara vaksamma, i att tilltala dessa problem tidigare och potentiellt att stoppa andra från att framkalla.”,

Källa: https://corporate.dukehealth.org/news-listing/hidden-health-problems-can-appear-two-years-after-elective-hip-surgeries?h=nl

Advertisement