Sjukgymnastik kan effektivt festspädbarn med medfödd muskulös torticollis

Medfödd muskulös torticollis (CMT) är en i viss position missbildning för allmänning i spädbarn och en som kan effektivt behandlas av sjukgymnastik. En uppsättning av uppdaterade bevisa-baserade rekommendationer för sjukgymnastikledning av CMT framläggas i Oktober utfärdar av pediatrisk sjukgymnastik. Föra journal över publiceras i den Lippincott portföljen av Wolters Kluwer.

Reflektera den relevant senaste forskningen till förhindrandet och att avskärma, och ingripande av CMT, uppdateringen 2018 betonar betydelsen av den tidig sortID och remissen för sjukgymnastik. ”Resulterar tidig sortingripande för spädbarn med CMT som är initierat för tre till fyra myndiga månader, i utmärkta resultat,” enligt det uppdaterade kliniskt övar anvisningen. Författarna är Sandra L. Kaplan, halv liter, DPT, PhD, av Rutgers, delstatsuniversiteten av nytt - jerseyen, Newark; Colleen Coulter, halv liter, DPT, PhD, PCS, av barns sjukvård av Atlanta; och Barbara Sargent, halv liter, PhD, PCS, av universitetar av sydliga Kalifornien, Los Angeles.

Bevisa senast för att vägleda sjukgymnastik för spädbarn med CMT

Medfödd muskulös torticollis - som kallas ibland ”, vred hånglar” eller ”nackspärret” - är en i viss position missbildning som är tydlig kort efter födelse. Typisk ansar upprörda spädbarn för att placera deras huvud som vippas på till en sida och vänds till motsatssidan. Ändringarna är tack vare förkortning av den sternocleidomastoid muskeln, ett långt muskelspring från nyckelbenet till basera av skallen bak gå i ax. Den anmälde förekomsten av CMT spänner från 4 till 16 procent? av newborns.

Den kliniska 2018en övar anvisningen för sjukgymnastikledning av CMT reflekterar ny forskning efter de föregående anvisningarna som publiceras i 2013. Uppdateringen inkluderar 17" handlingmeddelanden,” stöttat av strömforskning bevisar, granskat av sakkunniga praktiker, pediatricians, föräldrar och andra stakeholders. Viktig av de nya och uppdaterade handlingmeddelandena inkluderar:

  • Utbildning för alla förväntansfulla föräldrar och föräldrar av newborns. Föräldrar och caregivers bör undervisas om betydelsen av tummytid, när spädbarn är vaket att främja starkt hånglar och den stammuskler och positioneringen att förhindra i viss position preferenser.
  • Spädbarn för bedömning allra för CMT och andra asymmetrier som utförs av alla sjukvårdprofessionell som att bry sig för newborns och spädbarn. Anvisningarna rekommenderar att avskärma alla spädbarn för CMT från födelse till och med halvår.
  • Den snabba remissen till en läkare och läkarundersökningterapeuten med erfar, i behandling av spädbarn, så snart som CMT eller asymmetri märkas. Bevisa visar att starta sjukgymnastik förkortar tidigare tiden att uppnå det normala hånglar vinkar förminskande stunder behovet för kirurgi.
  • Sjukgymnastikundersökning och utvärdering, däribland ett reviderat klassifikationssystem för CMT-stränghet.
  • Sjukgymnastikingripande med målet av att förbättra hånglar spänner av vinkar, styrka och den i viss position justeringen. Anvisningarna påstår: ”Resulterar tidig sortingripande för spädbarn med CMT som är initierat för tre till fyra myndiga månader, i utmärkta resultat med 92 till 100 procent som uppnår full passivum, hånglar rotation och nolla till en procent som kräver kirurgiskt ingripande.”,
  • Uppföljande utvärdering, inklusive kriterier för lyckad avslutning av sjukgymnastik. Anvisningarna tilltalar också när att erhålla specialistkonsultationen för spädbarn som inte fortskrider som förväntat.

För varje rekommendation bevisar styrkan av det understödja resumeras, och prioriteter för framtida forskning diskuteras. Anvisningarna inkluderar också flöde kartlägger för att vägleda tidig sortID och remiss till sjukgymnastik för spädbarn med CMT såväl som för klassifikation av CMT-stränghet. Författarekommentaren: ”Övar vår uppdatering 2018 av den kliniska CMTEN anvisningen ämnas, som ett hänvisa tilldokument som vägleder läkarundersökningterapeuter, familjer, sjukvårdprofessionell och utbildare för att förbättra kliniska resultat och hälsovård för barn med CMT och för att informera framtida forskning.”,

Källa: http://home.lww.com/news.entry.html/2018/10/03/physical_therapyis-Gt0R.html

Advertisement