Studie: Mastectomyen avlägsnar inte fullständigt behov för framtida avbilda för bröst

Proportionera av bröstcancertålmodig, som är valbara för bröstbeskyddterapi, yet opt för mastectomy, är ökande, för resonerar som inkluderar lusten att avlägsna att avskärma för framtid och/eller biopsi av det resterande bröstsilkespappret. En ny studie ledde vid forskare på Icahnen skolar av medicin på Mount Sinai har beslutsamt att att ha en mastectomy inte avlägsnar fullständigt behovet för mer ytterligare bröst som avbildar studier.

Dessa resultat som direktanslutet publiceras i September i annalern av kirurgisk Oncology, kan hjälpa att vägleda bröstcancertålmodig och deras läkare i deras medicinska och kirurgiska beslutsfattande.

Studien som betitlas ”definiera behovet för att avbilda och biopsi efter Mastectomy,” är en retrospektiv granskar allra mastectomyfall, endera som är enkelsidiga, eller båda sidor som utförs på det Mount Sinai sjukhus det Dubin bröst, centrerar. Posta-mastectomy att avbilda och biopsi klassar var beslutsamma. Till forskare kunskap är denna den första studien att beskriva förekomsten och att behöva för postoperative avbilda och biopsi för tålmodig som genomgår mastectomy.

”Uppmuntras kan autonomi och primat i behandling och bemyndiga för tålmodig. Men beslutsfattande kan också resultera i ångest, att frukta och nödläge. Styrkan för några tålmodig väljer mer omfattande kirurgi med hoppet att ska denna förminskar behovet för att avbilda för bröst och mer sistnämnd biopsi, när i faktum detta inte är nödvändigtvis det medically välgörande, jaga,”, sade Soojin Ahn, MD, assistentprofessor av bröstkirurgi, Mount Sinai St Luke.

Forskarna identifierade ensidiga 185 (en sida) och 200 bilaterala utförda mastectomyfall (för båda sidor) för bröstcancer mellan 2009 och 2015. Den genomsnittliga uppföljande perioden var 30 månader (numrera av månader som spännas från 3 till 75). Av de 185 ensidiga tålmodina genomgick 19 (10 procent) att avbilda på den sida (alla ultrasounds) för att angå läkarundersökningundersökningsrön, 11 (6 procent) genomgick biopsi och två (1 procent) visade elakartat rön. Av de 200 bilaterala mastectomytålmodina krävde 31 (15,5 procent) att avbilda (29 ultrasounds och 2 MRIs), med 76 procent av ultrasoundsna som utfördes på sidan med föregående cancer. Därpå hade 16 (8 procent) av dessa tålmodig biopsi, med 11 (69 procent) av de 16 biopsierna som utfördes på den samma sidan som den föregående cancern. Tre (1,5 procent) av biopsierna som gjordes på denna sida, visade malignancy, eftersom alla fem biopsierna som utfördes på andra sidan, var godartada.

Dr. Ahn och som henne avslutade kollegor att för 10 procent till 15,5 procent av tålmodig, som genomgår endera ett ensidigt eller den bilaterala mastectomyen, följande avbilda krävs, och 6 till 8 procent genomgår ultimately biopsi. Klassa av malignancy fanns för att vara låg, ungefärligt 1 procent. Ändå identifierades nog fall som forskarna avslutade att mastectomies inte avlägsnar behovet för att avbilda och biopsi.

”Är denna information kritisk för tålmodig överenskommelse, och beslutsfattande,”, sade Elisa port, MD, FACS, chefen av bröstkirurgi och Co-Direktören av den Dubin bröstcancern. ”Bör läkare och deras tålmodig göra deras kirurgiska behandlingbeslut, efter försiktigt övervägande av olikt kliniskt har dela upp i faktorer, och realistiska förväntningar för posta-arbetare följer upp.”,

Källa: http://www.mountsinai.org/

Advertisement