Ska Maine väljare avgör att göra att åldras in som förlägger som man har råd med?

Som valdagen drar nära, är en sluten omröstninginsats i Maine att ge universalhemomsorg glänsande en strålkastare på bristerna av nation det långsiktiga omsorgsystemet.

Det nödvändiga problemet: Även om mest äldre vuxen människa önskar att bo hemma, när deras vård- starter som går ned, eller de blir bräckliga, är program, som hjälper dem för att göra, så smala i räckvidd som fragmenteras och betalas dåligt.

Medicares gynnar hem- omsorg begränsas till pensionärer, och vuxen människa med handikapp, som är homebound, och kompetent behov servar intermittent. Statliga Medicaid program varierar brett men är allmänt inskränkt att bemanna på det lägre avslutar av inkomststegen. Långsiktig omsorgförsäkring är dyr och täcker endast en liten skiva av den äldre befolkningen.

Det lämnar miljoner av medelklass- familjer som kämpar för att figurera ut vad för att göra, när en äldre släkting framkallar en allvarlig kronisk sjuka, liksom hjärtafel eller lider en akut medicinsk kris, liksom en slå.

”Ska vi just att ha den största äldre befolkningen som vi har någonsin haft, som går att behöva exponentially mer omsorg, än någonsin har behövts för. Och vi är inte förberedda,”, sade Ai-jen bajset, co-direktör av att att bry sig över utvecklingar, ett organisationsarbete som utvidgar långsiktig omsorg, servar över U.S.et.

Maine med nästan 20 procent av dess invånare åldras 65, och äldre, undersöker ett radikalt svar till detta dilemma som hålls ögonen på nära av annat påstår.

Dess sluten omröstninginsats som är bekant som ifrågasätter 1, föreslår att hem- omsorg servar är tillgänglig till alla invånare, på inget kostar, utan hänsyn till inkomst. Om antagen, skulle den blir det första sådan programet i nationen.

Vuxen människa skulle är valbara för programet, när de behöver hjälp med åtminstone en ”aktivitet av dagstidninguppehället”: gå, bada, klä, äta, toileting, personlig hygien och få i eller ut ur säng. Services täckte skulle inkluderar omsorg från medhjälparear och följen; anförande, läkarundersökning och yrkes- terapi; rådgivning; hemmet reparerar; trans.; bevilja uppskov omsorg; apparater för folk med handikapp; och även, tillfälligt, lilla hyrasubventioner.

Skulle Stipends beviljas till familjcaregivers. Sjuttio-sjuprocenten av programet betalar skulle riktas för att returnera omsorgmedhjälparear, i en flyttning att förstärka denna workforce.

Mer än 21.000 folk kunde kvalificera sig för hem- omsorg servar under det nya programet, förutom omkring 5.600 folk som mottar redan servar till och med Maine Medicaid, och andra statliga program, enligt den mest definitiva analysen hitintills, den publicerade sist månaden av forskare på universitetar av sydliga Maines Muskie skolar av offentlig service.

Finansieringen för det nya programet skulle kommet från en ny 3,8 procent skatt på timpenningar och non-timpenning inkomst som inte beskattas av socialförsäkring: en ingång av $128.400 per person i 2018. Mellan $180 miljon och $310 skulle miljoner lyfts årligen, enligt olika bedömningar. Programet skulle genomföras fullständigt vid Januari 2022.

Den politiska striden över ifrågasätter 1 är våldsam, även om ingen ifrågasätter behovet för som man har råd med hem- omsorg för pensionärer och folk med handikapp. I nyast ”långsiktigt för AARP servar, och service påstår sammanställningsrutan,” Maine rangordnade sist i nationen på affordability av hem- omsorg.

Bland påverkat tusentals folk är stacken Alexander av blåttkullen, Maine. 70 ett pensionerat skolar bibliotekarien och hans fru, Debbie, 64, som har multipelsclerosis.

”Sedan Debbie har en framstegsvän att bilda av ms, går hon behov till förhöjning,”, sade Alexander, hans fru sular, den obetalda caregiveren och en supporter av Question 1. ”Kom med vi i några betald hjälpår tillbaka, men vi kunde inte göra det för mycket long: Den är för dyr.”,

Alexander önskar uppehället Debbie hemma, så länge som möjligheten, men han oroar om läkarundersökningbegärningarna och de emotionella följderna. ”Har jag kronisk klinisk fördjupning, och periodvis går jag besegrar in i dumpar, ett långt långt,” honom medgav. ”När det händer, är det hårt för att mig ska motivera jag själv för att göra något.”,

Också accepteras det allmänt i Maine som något behöver att göras om en sträng brist av hem- omsorgmedhjälparear - ett problem som riksomfattande ytbehandlar. Varje vecka servar 6.000 timmar av hem- omsorg som har bemyndigats inte levereras av Maine byråer på grund av bemannar brister, som är bestämt akut i landsbygdar, enligt det Maine rådet på att åldras.

Illviljan dessa områden av konsensusen, emellertid, motsättningar som att omge ifrågasätter 1, är intensiv, och mest Maine sjukvård- och affärsanslutningar motsätter den, tillsammans med alla fyra kandidaterna för regulator.

Skatter är ett nyckel- pekar av strid. Ifrågasätta supportrar 1 argumenterar att ett förhållandevis litet numrerar av extra skatter för kick-inkomst individer skulle lön. Mainen centrerar för näringspolitikbedömningar som endast 3,4 procent av folk som tjänar inkomst i Maine, skulle påverkas, enligt en September rapport.

Citera tvetydigt språk i insatsen, argumenterar motståndarear att familjer som tjänar mer än $128.400 som också skulle är betvingar till skattvandringen, dess markant utvidgning får effekt. Ett tränga bekymmer är att skulle högre skatter avskräcker manipulerar, sjuksköterskor och andra professionell från flyttning till eller att återstå i Maine.

”Har vi en workforcekris redan, och denna förhöjning - som skulle gör vår inkomstskatt att klassa bland det högst i det skulle landet - är en katastrof,”, sade Jeffrey Austin, vicepresident av regerings- angelägenheter på den Maine sjukhusanslutningen.

Programet är för expansivt och dyrt att vara tålt långsiktigt, annan motståndarenågot att säga. ”Har vi begränsat offentliga resurser i Maine, och de bör vara hängivna till folket mest i behov, fiscally och fysiskt,”, sade att Newell varslar, en medlem av påtryckningsgrupp för den hem- omsorg- & klosterhärbärgealliansen av Maine och stolen aktionen av ”INTE på Question en/stopp för scamen”.

I ett meddelande uttryckte AARP Maine, som inte har tagit ett stativ på Question 1, beläggning. ”Är att använda en lönelistaskatt för att betala för HCBS [hem- och gemenskap-baserat servar], en untested politik på den jämna lokalen,” det noterade.

Också kontroversiell är stiga ombord som skulle är etablerad att fungera det hem- omsorgprogramet. De begynnelse- appellerna för nio medlemmar (tre att bry sig hemifrån byråer, riktar tre omsorgarbetare och tre tjänste- mottagare) som väljs av bestånds- organisationar för att ha uppsikt över programet.

”Skulle stiga ombord för att inte vara ansvarig till regulatorn eller lagstiftande församling, och skulle Maine skattebetalarear har ingen något att säga över, hur deras pengar spenderas,” sade Jacob Posik, en politikanalytiker på politiken för högerman-benägenheten Maine arvet centrerar.

Supportrar noterar att en skulle rådgivande kommitté inkluderar delstatstjänstemän från multipelbyråer. Brädet strukturerar betyds att vara ”svars- till det folkge och hälerit omsorgen,”, sade Mike som tippar, kommunikationsdirektören för det Maine folkets allians, en gräsrotorganisation som spearheading ifrågasätter 1, och som hjälpte att passera 2017 en sluten omröstning begynnelse- utvidgande Medicaid i Maine som för närvarande bands upp i domstolarna.

För alla dessa politiktvister är det frikänden som ifrågasätter 1 har betydlig emotionell resonans. ”Har jag haft folk skrik som undertecknar en begäran och, berättar aldrig mig, att hur mycket något något liknande skulle detta har ändrat deras liv,” sade Kevin Simowitz, den politiska direktören för att att bry sig över utvecklingar.

Ett av folket, som har talat ut publicly, är rev.en Myrick Korsa, 75, av Sts Patrick episkopalkyrkan i bryggare.

Arga arbeten på halvtid på kyrkan så honom kan betala för medhjälparear som att bry sig för hans åriga dotter 38 med Down Syndrome, och hans åriga 95 fostra, som har lidit från njuresjukdomen, nedgångar, sår, som inte läkte och lunginflammation i förflutnan flera år. ”Ska jag gör allt vad jag behöver uppehället dem hem,” honom sade.

Ursprungligen såg Cross för att returnera omsorgbyråer för hjälp, men med klassar av $23 till $25 per timmen, ”, som var mer, än jag kunde ha råd med,” som han sade. I dag ger tre lokalinvånare mer än 50 timmar av omsorg i veckan för $12 till $15 en timme.

”Välsignade jag förmiddagen att I-förmiddagen som är kompetent att fungera och hyra allt dessa folk uppehälle oss som går,”, sade Cross. ”Bara flera medlemmar av min congregation är äldre och har inte familjresurserna som vi har. Skulle detta gör det kvalitets- av deras bättre liv.”,

Vi är ivriga att höra från avläsare ifrågasätter omkring dig skulle likt svarat, problem som du har haft med din omsorg och råder dig behov, i att handla med vårdsystemet. Besöka khn.org/columnists för att sända dina förfrågan eller spetsar.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement