Us-affärsmannen erbjuder att $5 miljoner till UTSA-högskolan ska kläcka Alzheimers utmaning

Att utvidga överenskommelsen och förklaringen av Alzheimers sjukdom har den United States affärsmannen James Truchard givit USD gåva en $5 miljon till Texasuniversitetet på den San Antonio (UTSA) högskolan av vetenskaper för att upprätta Oskaren som Fischer projekterar. Den ska insatsen kopplar in den ljusaste världen varar besvärad i en omfattande litteratur granskar med målet av synthesizing av den information in i en enkel förklaring för orsaka av Alzheimers sjukdom. Utmaningen meddelades i dag under samhället för neurosciences årsmöte, en landskampsammankomst av nästan 30.000 forskare som äger rum till och med Nov. 7 i Förenta staterna.

Truchard, den pensionerade presidenten och verkställande direktör av den eniga Påstå-baserade teknologiföretagsmedborgare instrumenterar, conceptualized, och etablerat varar besvärad Oskaren som Fischer projekterar för att koppla in den ljusaste världen. Utmaningen ska utmärkelsen upp till $4 miljoner USD i Oskar Fischer prisar, däribland en storslagen pris av $2 miljoner, två understöder förlägger prisar av $500.000 each, och fyra tredje förlägger prisar av $250.000 each. Kollektivt är de monetära utmärkelsearna världens största prisar av deras sort.

Till och med personlig forskning introducerades Truchard, 75, till arbetet av Oskar Fischer (1876-1942), en judisk banbrytare i neuroscience som utstuderad demens samtidigt som Alois Alzheimer. I 1900 började Fischer arbetet på den Charles universitetar tyska universitetar som baserades i Prague. Hans forskning ledde till IDet av senila plattor (som kallades därefter neuritic plattor), häfteorganskadorna av Alzheimers sjukdom.

Fischer antog, att plattorna var tillhörande med presbyophrenia, då karakteriserat som en bilda av senil demens som markerades av minnesförlust, minnesdistorsioner och desorientering. Han publicerade på 12 tålmodig med plattor, och tovor, protein strandar som verkar som om under Alzheimers sjukdom, i 1907, samma år Alzheimer publicerade på en som var tålmodig med tidig sortstarten Alzheimers.

Fischer återstod på den tyska universitetar, tills han togs bort i 1939. Två år mer sistnämnd, överfördes han till Theresienstadt i Terezín, långt en postera för Auschwitz och Treblinka. Han dog i 1942, oförmöget för att fortleva det hårt villkorar av koncentrationslägret.

”Har ett århundrade passerat, sedan Oskar Fischers sädes- arbete och tio av miljarder har spenderats runt om världen på forskning och potentiella botar. Över 130.000 forskninglegitimationshandlingar har publicerats och, yet ingen definitiv förklaring och bot för Alzheimers har funnits,”, sade Truchard. ”Behöver vi att se Alzheimers, som ett stort komplext pussel med en saknad lappar. Vi behöver en briljant individ som kan ta alla av lappar och betraktar vad varje erbjuder, och framkallar därefter en förklaring, som passformar, därför att den alla av handtag lappar tillsammans och gör pussel helt.”,

Enligt den världsAlzheimer rapporten 2018 vid Alzheimers sjukdomlandskampen (ADI) bor det beräknade 50 miljon folket över hela världen med demens på en kosta av triljon $1 till den globala ekonomin. Den befolkning förväntas till mer än trippel vid året 2050, enligt ADI, som också rapporter att det globala förhållandet av publikationer på neurodegenerative cancer för oordningar är kontra precis ett till 12.

”Projekterar Oskaren Fischer ska tar nya system att närma sig till forskningen på Alzheimers som bygger på arbetet Oskar Fischer som startas över ett århundrade sedan,”, sade George Perry, den högsta forskare av den vård- konsortiet för UTSA-hjärnan. ”Skapar den ska Jim Truchards generösa gåvan ett landskampfora för att bedöma det arbete och för att komma med framåtriktat en förklaring som ska för- samhälle överenskommelse av sjukdomen.”,

Texasuniversitetet på San Antonio, en världsledare i vård- forskning för hjärnan som ska kläcker två-året utmaningen. I den vård- konsortiet för UTSA-hjärnan är 38 av nation ljusaste forskare förlovade i forskning på hjärnmekanism och terapi. Universitetar forskare har sakkunskap i den neurodegenerative sjukdomen, hjärna går runt och den elektriska signalerandet, den traumatiska hjärnskadan, regenerative medicin- och stemcellterapier, den medicinal kemi- och drogdesignen, neuroinflammationen och psykologi.

”Till och med Jim Truchards service, projekterar Oskaren Fischer ska accelererar vår delade beskickning av att riva upp gåtorna av neurodegenerationen till och med koppling med de mest smart tänkarearna runt om världen,”, sade UTSA-presidenten Taylor Eighmy.

Truchard tillfogade, ”mig tror riktigt att Alzheimers sjukdom är mångfasetterad; den är om livsstil, ärftlighet och hjärnregression. Det är viktigt att se alls möjlighetlösningar. Denna ska strid kommer med den bäst världen varar besvärad tillsammans för att betrakta den hela berättelsen.”,

UTSA ska arbete nära med en tvärvetenskaplig kommitté av utstående forskare från Texas som tilldelar Oskaren Fischer, värderar hög. Appellen för ska förslag öppnar i Februari 2019 och ska fortsätter till och med två-året benämner av projektera.

Källa: https://www.utsa.edu/today/2018/11/story/OskarFischer.html

Advertisement