Den fria resursen ger korrekt information om corneal dystrophies

Jayne Weiss, MD, förbunden dekan av kliniska angelägenheter, professor och stol av oftalmologi på LSU vård- New Orleans skolar av medicin, är den bly- författare av en ledare om felaktigheter i den medicinska litteraturen, att medicinska professionell rely på för att diagnostisera corneal dystrophies, såväl som en fri resurs som ger korrekt information. Det pappers- publiceras i November 2018, utfärdar av amerikanen förar journal över av oftalmologi, tillgängligt på https://www.ajo.com/article/S0002-9394(18)30440-9/fulltext.

Corneal dystrophies består av en grupp av förhållandevis sällsyntt genetiskt synar oordningar, som materiellt ackumulerar i i corneaen, den klara yttre beläggningen av syna. Detta onormala materiellt kan fördunkla corneaen och att resultera i suddigt eller förlust av vision i några tålmodig. Dessa oordningar kan påverka båda synar, framsteg långsamt och är ärftliga. Stunder där är några allmänningkännetecken, finns det 22 distinkt corneal dystrophies, och en exakt diagnos är kritisk till riktig behandling. Korrekt att karakterisera en corneal dystrophy kan vara utmana, även för experter, mycket mindre clinicians som har aldrig sett en. Så vänder clinicians vanligt till den världsomspännande medicinska litteraturen för att lära om corneal dystrophies och ofta för att basera deras diagnoser på information som de finner där.

Dr.en Weiss och henne kollegor skriver att publikationer på corneal dystrophies i den medicinska litteraturen, emellertid vara kan att förväxla som, är motsägande eller som enkelt är fla. Fel uppstår från gjorda historiska beskrivningar, för uppfinningen av utrustningnågot liknande slitlampan som blandar ihop översättningar från vetenskaplig legitimationshandlingar som är skriftlig i utländska språk, okunnighet av föregående publicerat rön, den vilseledande nomenklaturen och svårigheten, i att rena felaktig information från jämlike-granskat, förar journal över och läroböcker. Som väl, har har framflyttningar i molekylär genetik och nyligen upptäckt information i andra discipliner utvidgat eller ändrat vår kunskap.

I 2005 skapade fortsätter Weiss och för att vara ordförande vid landskampkommittén för klassifikationen av Corneal Dystrophies (IC3D) till minskning publicerade felaktigheter som leder till förvirring och för att ge klarhet, i diagnostisering av dessa oordningar. Medlemmar från runt om världen är genetikerer, patologer och ophthalmologists som specialiserar i corneal sjukdomar med sakkunskap i specifika dystrophies.

Ett dynamiskt försök, uppdateringar för IC3D periodvis och andra korrektur dess information. Dess nyaste artikel, en revidering av dess publikation 2008, publicerades i Cornea i 2015, tillgängligt på http://www.corneasociety.org/sites/default/files/publications/ic3d_classification_of_corneal_dystrophies_edition.1.pdf.

Denna revidering av IC3D-klassifikationen inkluderar en uppdaterad anatomic klassifikation av corneal dystrophies som klassificerar exaktare en av, bildar av corneal dystrophies, som påverkar multipellagrar ganska än, som begränsas till ett corneal lagrar. Typisk histopathologic och confocal avbildar tillfogades också till de corneal dystrophymallarna.

”Har vår IC3D-nomenklatur för corneal dystrophies blivit accepterad internationellt som det standart och används också av amerikanakademin av oftalmologi,” noterar Weiss. ”Villkorar jag den stolt förmiddagen, som dess lätta accessibility av likadana tålmodig och clinicians har gjort diagnos och potentiellt behandling i individer med dessa lättare.”,

Källa: https://www.lsuhsc.edu/newsroom/Clearing%20Up%20Information%20about%20Corneal%20Dystrophies.html

Advertisement