Radior bio-lappar” kunde bistå återställning efter bröstrekonstruktionkirurgi

Tålmodiga studier av en ny avkänningsapparat har bevisat den att kan ge tidig sortvarning av det potentiella felet av bröstrekonstruktionkirurgi, danande det som är lättare att ta effektiv läka handling.

Betalat av iscensätta och läkarundersökningvetenskaperna forska rådet (EPSRC) och ledde vid den imperialistiska högskolan London, ett landskamplag har framkallat radiorna bio-lappar”, som delen av den smart avkänningen för kirurgi projekterar.

Inkorporerande elektronik som mäter precis 1,8 x 1.1cm, bio-lappa, fästes till en grupp av tålmodig för 48 timmar efter bröstrekonstruktionkirurgi.

Den utförde lyckat fortlöpande övervakning av det jämnt av syresaturation i överfört silkespapper - en nyckel- indikator av huruvida där är en riskera av rekonstruktionfel.

Professorn Guang-Zhong Yang, direktören av Hamlynen centrerar på den imperialistiska högskolan London, har ledde den smart avkänningen för kirurgi projekterar. Honom något att säga: ”Kan fattig blodtillförsel eller fel av bröstrekonstruktionkirurgi ha en ha som huvudämne att få effekt på en bröstcancertålmodigs återställning, prognos och mental wellbeing.

Det kliniska teckenet av fel uppstår ofta sent, och tålmodig kan gås tillbaka till fungeringsrummet på klinisk misstanke. Våra nya bio-lappar redskap detta problem, genom att ge sakliga data, som ett tidig sortvarningssystem för läkarundersökning bemannar och att möjliggöra tidigare och enklare ingripanden, såväl som ge tålmodig ökande fred av vara besvärad.”,

Bröstrekonstruktionkirurgi efter en mastectomy inkluderar rutinmässigt överföringen av tålmodigns egna silkespapper för att hjälpa ombyggnaden bröst. Detta tillvägagångssätt uppnår kickframgång klassar, men tidig sortupptäckt av möjlighetproblem kunde hjälpa vidare att förminska posta-kirurgiska komplikationer, och snittkirurgifel klassar.

Vetenskapsminister   Sam Gyimah sade: ”Har denna teknologi det potentiellt som riktigt är liv-besparingen. Det är den vetenskapliga uppfinningnågot liknande detta, bana väg för av våra världsledande experter, och institutioner, som ska, hjälper oss att möta de storslagna utmaningarna av i morgon.

”Önskar vi uppehället UKEN på bekläda av packen, när den kommer till innovativ vetenskap. Det är därför vi har begått till den största någonsin förhöjningen i forskning- och utvecklingsutgifter vid 2027.”,

Professorn Lynn gläder, EPSRCS utöva stol, något att säga: ”Projekterar denna smart avkänning för kirurgi är ett utmärkt exempel av hur vetenskap och att iscensätta kan ha att rikta får effekt på folkets liv. Spotting av posta-kirurgi problemtidig sort kan hjälpa cliniciansfesttålmodig snabbt och förbättra resultat. Det heartening bestämt för att höra om applikationen av denna teknologi under bröstcancermedvetenhetmånad.”,

Exploatera en teknik som är bekant som deninfraröda spektroskopin (NIRS), överför de nya för apparaten tillfångatagandena säkert och data genom att använda material för insida för avkännare hermetiskt förseglade biocompatible fullständigt. Datan kodas för att se till säkerhet och avskildhet.

Tidig sortförsök har öppnat upp utsikten av bio-lappa det passande tillgängligt för utbrett kliniskt bruk inom två till tre år. Projekteralaget undersöker för närvarande räckvidden för att säkra reklamfilm, eller medborgareinstitutet för vård- service för forskning (NIHR) för det nästa arrangerar av utveckling och commercialization.

Apparaten anpassas nu för att hjälpa att övervaka villkorar liksom demens och kronisk obstructive pulmonary sjukdom (COPD).

Smart avkänning för kirurgi har uppnått andra lova framflyttningar, inklusive utveckling av avkännare som kan inympas precis under flå för att ge fortlöpande mätning av pulserar klassar, balanserar temperaturen och pH, till exempel, och utveckling av ”ilar” catheters eller avrinningar möjliggöra på problem (förbinda e.g till infektion) för att vara den prickiga tidig sort.

ProfessorYang något att säga: ”Projekterar den smart avkänningen för kirurgi visar hur iscensätter och clinicians kan komma tillsammans att framkalla ”ilar” lösningar, som har enormt potentiellt inte precis som förhöjer tålmodigt vård- och wellbeing men också att hjälpa att förminska bördan på sjukvårdresurser.”,

Källa: https://epsrc.ukri.org/newsevents/news/new-wireless-device-can-aid-recovery-of-breast-cancer-patients/

Advertisement