Miniaturized leda i rör organ kunde hjälpa att förbättra kvalitets- av läkarundersökningen avbildar

En miniaturized version av en musikal instrumenterar som kunde vara van vid förbättrar det kvalitets- av läkarundersökningen avbildar har tillverkats av forskare på universitetar av Strathclyde.

De miniaturized vetenskaps- och iscensättaforskarna har skapat leda i rör organ som baseras på lång räcka av, leda i rör sett i det normalformat instrumenterar.

Apparaten har planlagts för att förbättra avbildar, liksom de av foster, från bildläsare, genom att bredda spänna av van vid frekvenser, sänder ut solitt vinkar. Forskarna har visat dess kapacitet till jordbruksprodukter dessa frekvenser och har skapat de bäst designerna för organ, genom att använda en skrivare 3D.

Studien har publicerats i de föra journal överIEEE transaktionerna på Ultrasonics, Ferroelectrics, och frekvens kontrollerar.

Professorn Tony Mulholland, huvud av Strathclydes avdelning av matematik & statistik och en partner i forskningen, sade: ”Instrumenterar musikalen har en bred variation av alla designer men dem att ha ett ting i allmänning - de sänder ut solitt över ett brett spänner av frekvenser. Så det finns en skatttrove av designidéer för den framtida läkarundersökningen som avbildar liggande vänta för avkännare som ska upptäcks amongst denna vast samling av designer.

”Utförs omkring 20% av medicinska bildläsningar genom att använda ultrasound. Bildläsaren skapar avbildar, genom att sända ut som är solitt, vinkar med en frekvens som ligger ovanför människautfrågning. Bildläsaren fungerar på en singelfrekvens - som är liknande till ett piano, som kan leka precis en anmärkning, och detta redogör i delen för den förhållandevis fattiga upplösningen som en ser i ultrasound avbildar.

”Om vi hade, vinkar en bildläsare, som kunde sända ut, över ett brett spänner av frekvenser, skulle denna ger en markerad förbättring i den avbilda kapaciteten.”,
Prof James Windmill, av Strathclydes centrerar för ultraljuds- iscensätta, som är också enförfattare av forskningen, sade: ”Kunde framkallande breda bandbreddultrasoundsystem ge viktiga förbättringar, i att avbilda kapacitet. När du använder skrivare för kickupplösning 3D låter oss det nya försök, tredimensionella apparatdesigner med mycket snabbare utveckling cyklar.

”Instrumenterar musikalen skapar låter över ett brett spänner av frekvenser och har försiktigt planlagts över århundradena att vara mycket effektiv på att göra så. Det är välkänt att den högsta frekvensen leda i rör är det minst i längd, som in, till exempel en piccolo, så att realisera frekvenser, som är det okändamänniskautfrågning - ultrasounden vinkar - längden måste att vara mycket liten sannerligen, av millimetrar i längd.

”Skulle är detta extremt svårt till tankeskapelsen som använder traditionella fabriks- tekniker liksom de den van vid byggandemusikalen, instrumenterar, men det nyckel- är att använda en skrivare för kickupplösning 3D.”,

Det tvärvetenskapliga laget av forskare framkallade och testade designerna som att använda som är matematiskt modellerar, och datorsimuleringar för att rusa upp den processaa designen.

Fördriva dess utveckling är på en tidigt stadium, kunde teknologin också ha viktiga implikationer i designen av hörapparater, i undervattens- sonar, och oskadligt testa av säkerhet som är kritiskt, strukturerar liksom kärn- växter.

Källa: https://www.strath.ac.uk/

Advertisement