Riktad utstrålning ger behandlingalternativ för barn med hård-till-fest levercancer

Riktad tumorutstrålning ger ett görligt behandlingalternativ för barn med svår-till-fest levercancer, enligt en ny studie som i dag publiceras i det pediatriska blod och cancern för föra journal över. Behandlingen som är bekant som Transarterial Radioembolization med Yttrium-90 (TARE-Y90), shows lovar för tålmodig med levercancer som är resistent till kemoterapi och inte kan surgically tas bort för att hjälpa att förbättra överlevnadtid, eller till hjärnskrynklaretumoren storleksanpassa för att låta för kirurgisk behandling eller transplantat.

”När kemoterapi missar, begränsas extra behandlingalternativ för barn med non-kirurgiska levercancer och inte mycket effektivt,”, sade Allison Aguado, MD, leder författare av studien, och den pediatriska interventional radiologisten på Nemours/det Alfred I. Du Pont sjukhuset för barn i Wilmington, Del., en av de pediatriska tålmodina för få lägen kan motta denna omsorg. ”Har TARE-Y90 det potentiellt som erbjuder barn med det mest hård till festlevercancer en behandling som är mindre gift än strömalternativ och kunde göra en bot lättare.”,

Studien beskriver en retrospektiv granskar av 10 barn mellan åldrarna av 2 och 18 gammala år med primär levercancer som behandlas med TARE-Y90 mellan Januari 2011 och April 2017. Alla tålmodig föregående hade behandlats misslyckat med kemoterapi och hade inte läkes kirurgiska alternativ men hade bevarat lever fungerar.

TARE-Y90 en behandling, som är godkänd vid FDAEN för vuxen människa med levercancer, låter mycket högre doser av utstrålning levereras till tumorstunderna som avvarar det omgeende silkespappret för det normala, genom att använda envägledd catheter för att bära radioaktiva microbeads direkt till tumorplatserna till och med ett mycket litet snitt i ljumsket. Varje som var tålmodigt, behandlades med Y90 en till två tider och observerade allmänt över natten, innan du urladdades. Mest tålmodig anmälde inget, eller milda biverkningar, tröttar ut däribland och feber.

Som ett resultat av behandlingen TARE-Y90 visade sju tålmodig att den tillfälliga sjukdomen kontrollerar, med två extra tålmodig som visar ett partisk svar och med ett robustt svar som var kompetent att överbryggas för att transplantera.

På grund av specialiserad utbildning som krävs för att utföra tillvägagångssättet, erbjuds TARE-Y90 i pediatriska tålmodig, endast på några sjukhus som är inklusive till och med programet för den Nemours levertumoren som baseras på det Du Pont sjukhuset för barn. Det omfattande internationellt - det igenkända behandlinglaget inkluderar Dr Aguado, Stephen Dunn, MD, levertransplantatkirurg och Howard Katzenstein, MD, pediatrisk levertumoroncologist. Studieförfattarna noterar att mer forskning är nödvändig att förstå vilka skulle tålmodig gynna mest från denna behandling.

”Bör har TARE-Y90 vara ansedd effektivt och görlig för barn med levercancer och det potentiellt som ska används tidigare i behandling, tillsammans med kemoterapi, för att hjälpa att förminska tumoren storleksanpassa för att ge bättre kirurgiska behandlingalternativ, och den förbättrade prognosen,”, sade Aguado. ”Mig gynnsam förmiddag som är del av laget för behandling för Nemours leverTumor, världen för arbete tillsammans med de berömda pediatriska leverspecialisterna, dr.en Howard Katzenstein och dr.en Stephen Dunn, att tillfoga interventional radiologi för att hjälpa att att bry sig för barn med levertumors.”,

I studien noterar författarna flera begränsningar, däribland den retrospektiva naturen av forskningen, såväl som det potentiellt för valsnedhet i de behandlade tålmodina, som tålmodig var endast inklusive, om de hade den chemoresistant nonsurgical sjukdomen, fall-kontrollerar without för jämförelse.

Källa: https://www.nemours.org/

Advertisement