Circadian ta tid på kunde leka huvudroll i slagsmål mot levercancer

Den inre huvuddelen tar tid på kunde leka en kritisk roll i slagsmål mot bestämda typer av levercancer, enligt en preclinical studie av forskare från Texasuniversitetet som vård- vetenskap centrerar på Houston (UTHealth). Resultaten publicerades för en tid sedan i föra journal övernaturkommunikationerna.

Huvuddelen tar tid på, kallat det circadian tar tid på, är ett inneboende, 24 timmetimekeepingsystem som fungerar sammanlagt celler av förkroppsliga och reglerar sömn, ämnesomsättning, och annat livsviktigt förkroppsligar fungerar.

”Var vi kompetent att förhindra tillväxten av levercancer i en mus modellerar, genom att behandla det circadian, tar tid på på det cell- jämnt,”, sade Kristin Eckel-Mahan, Ph.D., studie höga författare och en assistentprofessor med centrera för Metabolic och Degenerative sjukdomar på den McGovern medicinsk fakultet på UTHealth.

Eckel-Mahan sade att forskare bekräftade deras rön i människasilkespapper tar prov.

I 2015 anmäldes 32.908 nya fall av levercancer, och 25.760 folk dog av levercancer i Förenta staterna, anmäld centrerar för sjukdom kontrollerar och förhindrandet.

Eckels-Mahans lag identifierade ett krångla protein som förhindrade uttryckt av en nyckel- circadian transkription dela upp i faktorer, och blockera kapaciteten av en tumorsuppressor att utföra dess det normala 24 cell- timme fungerar. Då utredare tvingade tumorcellerna till beträffande-uttryckligt det bristfälliga circadian proteinet, dog tumorcellerna.

Femtio procent av uttryckliga levertumors detta krångla protein, som framkallar circadian dysfunction i de celler, sade Eckel-Mahan, vars laboratorium är i det bruna fundamentinstitutet av den molekylära medicinen för förhindrandet av människasjukdomar på UTHealth.

Studien fokuserad på hepatocellular carcinoma (HCC), den ledande levermalignancyen som hos människor finnas, och detledande orsakar allra malignancy-släkta cancerdödar. Hepatocellular carcinoma är på löneförhöjningen och har anknutits till dentillhörande fettiga leversjukdomen.

”Föreslår dessa resultat att det som uppsätta som mål det circadian ta tid på i HCC kan vara en lova behandling för tillväxten och fortgången av HCC-tumors,” skrev författarna.

Hon sade att det nästa kliver är att bestämma hur man förhindrar söndring av ta tid på i första förlägger och till den huruvida pharmacological studien att närma sig bekant för att förbättra tar tid på fungerar kan också förhindra tillväxten av dessa levertumors.

Källa: https://www.uth.edu/media/story.htm?id=84421455-3237-4e69-907f-ea147ee242e6

Advertisement