Ackumulation för b-cellen startar nervsystemskada i ms

B-celler är viktiga i portion immunförsvarslagsmålpathogensna. Emellertid i fallet av den neurological autoimmune sjukdommultipelsclerosisen (MS) kan de skada nervsilkespappret. När detaljen kontrollerar, är celler saknade, för många b-celler ackumulerar i meningesna och att resultera i inflammation av centrala nervsystemet. Ett lag från den tekniska universitetar av Munich (TUM) visade processaa använda som var djurt och som var tålmodigt, tar prov.

Slagsmål mot illnesses och pathogens kräver aktivering, eller inaktivering av ett stort nummer av olika celltyper i vår immunförsvar på rätten förlägger och den högra tiden. Under senare år har bestämda immuna celler, dehärledde suppressorcellerna (MDSCs), varit ökande uppmärksamhet för häleri i detta sammanhang. De fungerar som ett viktigt kontrollerar mekanismen i immunförsvaret och ser till att immunoreactions inte blir för starka.

Får effekt av förlusten av kontrollerar

I fallet av ms kontrollerar dessa i nervsystemet verkar att missa i delning samman med hans lag, Thomas Korn, professorn för experimentella Neuroimmunology på TUMNeurologykliniken, efterföljande, i demonstrering detta i en studie som publiceras i föra journal övernaturimmunologin. Under ms förkroppsligaattackerna dess egna nervsilkespapper och att resultera i skada och inflammations. Detta kan i sin tur leda till förlamning- såväl som vision- och rörelseoordningar.

”Intresserades vi i första hand i kontrollera verkställer av MDSCsen på b-cellerna. Deras fungera i händelsen av ms är inte ännu klart. Men de verkar att leka en viktig roll, något som vi önskade att ta en mer nära look på,” något att säga Korn som förklarar studie mål. B-celler kan framkalla in i celler som jordbruksprodukterantikroppar, men dem kan också aktivera andra immuna celler, genom att avsöndra immuna budbärare. Korn och hans lag använde en mus modellerar i vilket den upphetsa sjukdomen kan startas och framkallar mycket samma långt som i människokroppen.

MDSCs påverkan b-cellräkningen

Laget tog bort MDSCsen från det meningeal silkespappret och observerade därefter en förhöjning i ackumulationen av b-celler där. Samtidigt uppstod inflammations och skada, startat av kicken numrerar av b-celler i nervsilkespappret. Detta fenomen uppstod inte, då nog MDSCs var närvarande och att kontrollera numrera av b-celler.

I den framtida Kornen och hans lag önska att förklara hur b-cellerna förstör nervsystemet. Enligt forskare finns det två möjligheter: I meningesb-cellerna sänd ut vikter som tilldrar immuna celler, som därefter förstör felaktigt huvuddelens egna silkespapper; eller aktiverar b-celler immuna celler i blod- och lymfasystemen som därefter flyttningen till meningesna, var de orsakar skada.

Tålmodigt testar bekräftar resultat

Baserat på 25 testar av den cerebrospinal vätskan (CSF) av betvingar med ms, bristen av MDSCs kunde också ha en negation att verkställa på jaga av sjukan i tålmodig. När forskarna grundar stort antal av MDSCs i CSF, erfor tålmodina vanligt också mildare tecken med mer få episoder av inflammation. I kontrast räknar tålmodig med lägre MDSC erfor starkare tecken. ”Finns det redan godkända terapier som b-celler regleras och dämpas i på en medicinal bas. Nu har vi git en förklaring av, därför denna kunde vara en effektiv behandling, åtminstone i fall, var jaga av sjukdomen är fattig,” något att säga Korn. Sedan numrera av betvingar testat i detta fall var liten, honom och, hans lag planerar större tålmodiga studier inför framtiden.

Källa: https://www.tum.de/nc/en/about-tum/news/press-releases/detail/article/35066/

Advertisement